【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike

你當染兩次咁計 我之前問過有d係計你染兩次 有d就有package

Thx 但你果陣染last到幾耐 之前上網睇過話㗎仔㗎妹會成日去salon補色 因為日本染料同香港平時果啲唔同 會易甩色不過冇咁傷

的確 染深啡d髮質仲好左
不過染銀色就超傷,d頭髮水份好似抽亁哂
大約兩個月補一次色,次次都好滿意

你兩個月去hairdo補色?我依家都係漂底 夾埋應該都漂左五次 打算3月搵日系salon再上紫或者藍色
之前去過某連鎖髮型屋染呢啲特殊色 成千三蚊 染完出黎好似用廣告彩上色咁又實又假 中撚哂幅射

冇漂色呢方面既經驗
呢個問題答你唔到
架仔頭係香港會好似好浮誇咁
我依種算唔算好異類
追哂post 都唔見
我依種算唔算好異類
追哂post 都唔見

姓鄧?
有無巴打用過捲髮棒 想整捲髮
有冇d中or中長style既日系岩係香港剪
好多架仔髮型都好浮誇咁
好多架仔髮型都好浮誇咁

睇下呢幾款點
我依種算唔算好異類
追哂post 都唔見

姓鄧?

屌 點解依d post 都撞到人識
好多架仔髮型都好浮誇咁

睇下呢幾款點

第二行中間果張點整
耳背後個d 唔識搞 抄起左好怪咁
好多架仔髮型都好浮誇咁

睇下呢幾款點

第二行中間果張點整

佢個底電左
再gel番個層次
耳背後個d 唔識搞 抄起左好怪咁

我都唔識整對翼
我依種算唔算好異類
追哂post 都唔見

冇話異類嘅 喺香港我地大家都係異類
好多架仔髮型都好浮誇咁

[img]https://na.cx/i/9T8UJk4.jpg[img]
睇下呢幾款點

最底中間好似幾正
好多架仔髮型都好浮誇咁

[img]https://na.cx/i/9T8UJk4.jpg[img]
睇下呢幾款點

最底中間好似幾正

呢個頭應該係夾出嚟
https://youtu.be/78oj1TMV5hQ
成日想試下咁整

睇下呢幾款點

之前電完髮一直都唔知自己個頭係咪日系頭(係港式髮型屋剪,條友剪得幾好)
見到張圖終於可以確定佢冇剪錯
我洗完頭好似A3同D1咁
但係唔識吹到咁
我啲頭髮比較硬唔知可唔可以分到佢地咁
岩岩去完voi voi剪 分享下經歷
廢事有啲好似我咁毒既巴絲唔敢去
以下劇毒
我係用學生優惠 首先前一日打去約時間
學生優惠係無得指定髮型師
如果你係朋友介紹就會同你朋友同一個人剪
我去cwb個間 作為個路痴我當失左路
原來出地鐵見到forever21鋪頭向中銀個方向直行就到
去到之後佢會叫你坐低
之後就幫你擺袋同帶你入座
再問你飲咩 有咖啡 橙汁 jasmine tea其他太緊張聽唔入耳
枱面上有張form佢會叫你填一啲個人資料
用學生優惠既就呢個時候出示學生證明
唔好好似我咁柒咁連埋袋放左係個衣櫃到要人幫我拎返出黎
之後你就坐到個髮型師過黎同你傾點剪
幫我剪既係同樓上巴絲一樣既奈緒子
個髮型師會行埋黎同你講日文同英文
如果你好似我咁毒反應唔切 佢就會叫人過黎翻譯(其實就係個reception)
傾完之後就會帶你去洗頭
我緊張到坐係到等訓企洗頭個陣有少少腳震
好彩唔明顯
洗完返埋位幫你梳下個頭叫你等髮型師
髮型師埋位之後就會同洗頭個個一齊幫你吹頭
洗完就開始剪/有陣時係濕剪再吹
其間如果你好似我咁毒 唔鍾意一邊剪一邊傾計
最好一開始唔好比佢知你識英文/日文
咁就可以靜靜地剪完
就算我唔出聲 佢都會幫你不斷細修
問你o唔ok既時候 你都可以提出啲簡單要求
短啲/薄啲/少少呢啲簡單既廣東話佢都聽得明
難啲我諗要叫翻譯
Btw naoko好靚女 可以慢慢欣賞
剪既其間/剪完 佢有需要都會搵翻譯同你講解啲野
剪完就會問你要唔要set頭
Set完會送你去比錢
仲會企係隔離怕怕醜醜咁等你比完錢之後比張卡片你(個樣真係好得意呀!!!)
再送你出門口
成個過程就係咁
你第一次抽中邊個stylist之後都會係佢幫你剪
成程有人lead住你去邊坐咩位做咩野
毒撚唔洗驚那年十八企係到唔知去邊/做乜
洗頭既好溫柔 剪得都好細心
毒撚可以唔洗講野 佢會慢慢幫你修
仲有靚女睇
我去個陣成間鋪頭職員同啲客都係講緊日文 得我唔識
可惜我個底之前剪衰左 要等長返先可以修個型
所以今次只係剪短同修個陰 剪唔到layer個啲
之前剪開樓下鋪一百蚊有找個啲
今次真係返唔到轉頭
強烈建議仲係學生既巴絲去試下
好少學生優惠去到25歲

遲啲試下先
中環定CWB
岩岩去完voi voi剪 分享下經歷
廢事有啲好似我咁毒既巴絲唔敢去
以下劇毒
我係用學生優惠 首先前一日打去約時間
學生優惠係無得指定髮型師
如果你係朋友介紹就會同你朋友同一個人剪
我去cwb個間 作為個路痴我當失左路
原來出地鐵見到forever21鋪頭向中銀個方向直行就到
去到之後佢會叫你坐低
之後就幫你擺袋同帶你入座
再問你飲咩 有咖啡 橙汁 jasmine tea其他太緊張聽唔入耳
枱面上有張form佢會叫你填一啲個人資料
用學生優惠既就呢個時候出示學生證明
唔好好似我咁柒咁連埋袋放左係個衣櫃到要人幫我拎返出黎
之後你就坐到個髮型師過黎同你傾點剪
幫我剪既係同樓上巴絲一樣既奈緒子
個髮型師會行埋黎同你講日文同英文
如果你好似我咁毒反應唔切 佢就會叫人過黎翻譯(其實就係個reception)
傾完之後就會帶你去洗頭
我緊張到坐係到等訓企洗頭個陣有少少腳震
好彩唔明顯
洗完返埋位幫你梳下個頭叫你等髮型師
髮型師埋位之後就會同洗頭個個一齊幫你吹頭
洗完就開始剪/有陣時係濕剪再吹
其間如果你好似我咁毒 唔鍾意一邊剪一邊傾計
最好一開始唔好比佢知你識英文/日文
咁就可以靜靜地剪完
就算我唔出聲 佢都會幫你不斷細修
問你o唔ok既時候 你都可以提出啲簡單要求
短啲/薄啲/少少呢啲簡單既廣東話佢都聽得明
難啲我諗要叫翻譯
Btw naoko好靚女 可以慢慢欣賞
剪既其間/剪完 佢有需要都會搵翻譯同你講解啲野
剪完就會問你要唔要set頭
Set完會送你去比錢
仲會企係隔離怕怕醜醜咁等你比完錢之後比張卡片你(個樣真係好得意呀!!!)
再送你出門口
成個過程就係咁
你第一次抽中邊個stylist之後都會係佢幫你剪
成程有人lead住你去邊坐咩位做咩野
毒撚唔洗驚那年十八企係到唔知去邊/做乜
洗頭既好溫柔 剪得都好細心
毒撚可以唔洗講野 佢會慢慢幫你修
仲有靚女睇
我去個陣成間鋪頭職員同啲客都係講緊日文 得我唔識
可惜我個底之前剪衰左 要等長返先可以修個型
所以今次只係剪短同修個陰 剪唔到layer個啲
之前剪開樓下鋪一百蚊有找個啲
今次真係返唔到轉頭
強烈建議仲係學生既巴絲去試下
好少學生優惠去到25歲

遲啲試下先
中環定CWB

Cwb 我到個陣都係得兩個人
得奈緒子剪緊 走個陣先有個男人入黎幫人染
我諗如果你去cwb都係奈緒子

naoko剪男仔頭得唔得
同埋學生優惠幾錢
呢啲新宿頭
我都係搵naoko剪開,佢識d廣東話架

學生優惠$3xx (唔記得)

就算比原價都好抵,佢真係剪得唔錯
呢啲新宿頭

咁有冇其他日系頭好推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞