【日系JJ】香港究竟邊間係識剪日系髮型?

1001 回覆
34 Like 7 Dislike
lm
有冇巴絲係鳩毛頭,覺得自己個頭好難打理
本來想學三科個五分鐘頭,但出到黎......
鳩毛頭係咪應該要夾直左先好gel

https://youtu.be/bN5KetPBWY8
可以睇下
髮質係可以剪好

I mean 剪得好set啲

一陣睇下
有無日系短髪介紹,返工問題想露少少額

比個keyword你自己睇 多到貼唔晒
アップバング up-bang 字面意思姐係pat陰上咗去
呢d 頭以前都有剪
當時都好岩自己,
慢慢興韓頭慢慢轉返
不過2017 年係香港
仲剪呢d 頭俾人感覺真係有d mk 同老土

隨年紀已轉變嘅啫

老實講年紀輕輕個樣有啲稚氣梗係玩下日系先㗎啦

過多3十幾歲個陣再玩all back 都唔遲

係潮流問題,
樣係偏後生樣
依加留緊夜神月短d 個d 韓仔頭
得閒又可以gel返 all back

問下d 細個d 既親戚,依加d 中學生係覺得日系頭好老土
即係我地望F4 鄭e 健頭咁

我見都係有陰但gel起左
btw墳巴識日文
覺得露額 短既清爽型日系頭都幾好睇
呢d 頭以前都有剪
當時都好岩自己,
慢慢興韓頭慢慢轉返
不過2017 年係香港
仲剪呢d 頭俾人感覺真係有d mk 同老土

隨年紀已轉變嘅啫

老實講年紀輕輕個樣有啲稚氣梗係玩下日系先㗎啦

過多3十幾歲個陣再玩all back 都唔遲

係潮流問題,
樣係偏後生樣
依加留緊夜神月短d 個d 韓仔頭
得閒又可以gel返 all back

問下d 細個d 既親戚,依加d 中學生係覺得日系頭好老土
即係我地望F4 鄭e 健頭咁

通常都係因為麻煩同gel 得唔好所致
而其他人望落去會覺得好似無錢剪頭髮咁
所以產生老土嘅感覺,淨係一尾長同厚
但唔多唔少都係好多髮型師唔係太識剪呢啲頭
而且因爲剷青容易剪同打理 而且香港人普遍面型適合
亦都係所以現時中學生追捧嘅髮型

利申:all back 興唔係冇理由嘅 只不過我頭型真係唔適合

我見都係有陰但gel起左
btw墳巴識日文

我覺得幾適合見工同翻工
同埋73
覺得露額 短既清爽型日系頭都幾好睇

所以人哋話日系得牛郎頭
其實個思想唔知落後咗咩地步
琴日去左修一修同染番深色
因為要返工,所以髮型師幫我gel高左前陰

今日放假gel番平時咁

一個髮底剪得好係可以set好多造型

今日放假gel番平時咁

下便果幅
其實呢d頭點整
有時前面留下陰會變左個殼咁
巴打們有無剪開hairdo
hairdo 依家好似50% off
諗住去試下
有無邊位剪得好

今日放假gel番平時咁

下便果幅
其實呢d頭點整
有時前面留下陰會變左個殼咁

因為我依家個前陰其實長到去鼻
只不過係因為碎哂所以會唔厚
主要set頭都用夾set番d層次
用小小wax再整亂同增加番d效果
類似咁
https://youtu.be/dLXGBWZMcYU
喂,你哋剪髮定去睇女丫?
遲下去
喂,你哋剪髮定去睇女丫?
遲下去

Why not..

好想快啲去剪
巴打們有無剪開hairdo
hairdo 依家好似50% off
諗住去試下
有無邊位剪得好

我都收到hairdo message
等咗咁耐都未見到日系武士頭?
高質 post 留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞