IT界討論區:點擊查看更多有關IT人的悲劇的資訊

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
U grad有16k都唔差

依家D大學垃圾科畢業文職都通脹到15K以上,
16K真係難D請人,除非間公司夠大。

調番轉下話
我都諗緊1月走出去叫19會唔會有人請

我做好多Research都覺得中規中距,跟緊個大Project希望年尾加轉正加埋上到17
點解大學教D野咁廢 一D用都冇都唔知讀黎做咩 AI淨係教下D algorithm 又唔教你點寫點用 出到黎真係咩都唔識咁
都唔知點搵工

要學點用唔去讀IVE?

認真 讀IVE都起碼實用過讀U 最少出到黎可以即食 唔會咩都唔撚識 但奈可衣個世界都要你有張cert先可以升職 搞到冇得唔讀

你當大學係職業先修 真係錯撚哂,慳番D錢好過。

agger
你間大學咁好幫你打好個AI底
仲話人地廢

認為AI真係call下lib就做到?
說真的,每一位新入職o既同事,開始時一定很願意為公司打拼,希望做出成績,從而得到重視。但每一位遞信o既同事,亦必然有某些原因而令佢對公司不再存有希望。一位同事由很願意打併,慢慢轉變為不再存有希望,如果話公司沒有責任,相信很難說服人。

好中

我有朋友都收到ibank FO JD
我都想知

一般請人
local的話一係要1st hon嘅
一係請有做過其他ibank/fin嘅

仲要個底要好唔可以求求其其寫網頁

學嘢快轉數快嗰啲唔提啦

不過都幾肯定我個friend冇咁嘅資格囉

ching係咪mxgxxx讀cs?
請問係degree 定master?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞