IT界討論區:點擊查看更多有關IT人的悲劇的資訊

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
Fresh grad knowledge checklist
我連fresh gard都不如, 好多都唔識

冇人叫你識晒全條list
你只要識common同你做個個field就夠
因秦請IT畢業見習生大把人IN,放心
香港人係咁
講出來做大公司好威威
就算逗11k都唔緊要

話說佢哋個grad program好似請好多唔太technical嘅人入去

Fresh grad knowledge checklist

識呢個字好難定義既

識呢個字好難定義既

你地係咪KEEP住有自我進修

識呢個字好難定義既

話識多數唔識,用得熟的人都只係會話自己用過但唔係好識。 越用得多就越知自己唔識。

識呢個字好難定義既

話識多數唔識,用得熟的人都只係會話自己用過但唔係好識。 越用得多就越知自己唔識。

Agger

第一、邊有人會認屎認屁話自己好熟好識,咁講都冇人信啦。

第二、IT Field咁大,lib framework lang呢啲要accommodate好多嘢,邊有可能識晒

我有朋友都收到ibank FO JD
我都想知

一般請人
local的話一係要1st hon嘅
一係請有做過其他ibank/fin嘅

仲要個底要好唔可以求求其其寫網頁

學嘢快轉數快嗰啲唔提啦

不過都幾肯定我個friend冇咁嘅資格囉

香港人係咁
講出來做大公司好威威
就算逗11k都唔緊要

話說佢哋個grad program好似請好多唔太technical嘅人入去

我都想知

一般請人

學嘢快轉數快嗰啲唔提啦

我都想知

一般請人

學嘢快轉數快嗰啲唔提啦

呢度有冇人係做 Network & Security
而家個市好似幾好景
香港人係咁
講出來做大公司好威威
就算逗11k都唔緊要

巴打們有無聽過呢個course,小弟想報,但驚出到黎無Cert會好低人工,想求意見

https://www.acceleratedhk.com/immersive

利申: social science fresh grad想轉IT
巴打們有無聽過呢個course,小弟想報,但驚出到黎無Cert會好低人工,想求意見

https://www.acceleratedhk.com/immersive

利申: social science fresh grad想轉IT

點解想轉?

點解想轉?

考社工仲好啦
純Programming黎講 上乜course都假
自學仲好

Grad 左做 front end起手。基本上你冇打過code好難知你有冇能力,因為呢行好多野都係自學,上咩堂都係假。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞