IT界討論區:點擊查看更多有關IT人的悲劇的資訊

1001 回覆
26 Like 3 Dislike
做乜咁多人鍾意做vendor
知做inhouse不知幾爽皮
準時鬆人
d task推得就推
番5day無壓力

無野做最多咪做保安

vendor 學野呀嘛
準時鬆人
d task推得就推
番5day無壓力

無野做最多咪做保安

vendor 學野呀嘛

inhouse 人工好奀, 上位機會又細

其實轉晒用 vendor 咪玩自己
老老實實 vendor d p 仔點會有心機同你做
行到就走到就得
有屎咪又要自己食返

你覺得inhouse 退慣休個d唔玩自己?我d同事就係所有task推得就推,話知user個邊點做大盤生意或者改善效率。Vendor p仔邊會冇心做,年年fg入去,個個fg都肯做奴隸肯捱,1-2年一跳又再黎新一批fg.

我自己都做過銀行 inhouse
我見 perm 個啲為咗唔好留屎俾自己食 一係就推一係就認真做
你自己都識講 d p仔年年入去一兩年就走
邊會有心幫你做得齊齊整整
而家年年炒最多IT 個間銀行都請好多 vendor 返去做
質素認真麻麻

痴線 你預fg識乜春姐,幫到咩手 做係肯做呀 肯做就有質素咩 搞得掂班麻煩user先講啦

成個dept都cut到證明佢地個大佬係垃圾,一d牙力都冇 管又管唔好 完全唔識生存,乜都out source比vendor有事就推咪比人cut,平時有proj係手 食住搵錢既dept 自己攞重要野黎管邊敢炒你
準時鬆人
d task推得就推
番5day無壓力

無野做最多咪做保安

vendor 學野呀嘛

香港d vendor只係dup石仔 咪又一路google一路做 只係時間問題

做到low level野就唔同講法

其實轉晒用 vendor 咪玩自己
老老實實 vendor d p 仔點會有心機同你做
行到就走到就得
有屎咪又要自己食返

你覺得inhouse 退慣休個d唔玩自己?我d同事就係所有task推得就推,話知user個邊點做大盤生意或者改善效率。Vendor p仔邊會冇心做,年年fg入去,個個fg都肯做奴隸肯捱,1-2年一跳又再黎新一批fg.

我自己都做過銀行 inhouse
我見 perm 個啲為咗唔好留屎俾自己食 一係就推一係就認真做
你自己都識講 d p仔年年入去一兩年就走
邊會有心幫你做得齊齊整整
而家年年炒最多IT 個間銀行都請好多 vendor 返去做
質素認真麻麻

痴線 你預fg識乜春姐,幫到咩手 做係肯做呀 肯做就有質素咩 搞得掂班麻煩user先講啦

成個dept都cut到證明佢地個大佬係垃圾,一d牙力都冇 管又管唔好 完全唔識生存,乜都out source比vendor有事就推咪比人cut,平時有proj係手 食住搵錢既dept 自己攞重要野黎管邊敢炒你

agger
一定要r 野返黎做
先生存到
準時鬆人
d task推得就推
番5day無壓力

無野做最多咪做保安

vendor 學野呀嘛

inhouse有好多類喎
政府都叫inhouse
唔一定係因航 /銀行果d wo
準時鬆人
d task推得就推
番5day無壓力

無野做最多咪做保安

vendor 學野呀嘛

inhouse有好多類喎
政府都叫inhouse
唔一定係因航 /銀行果d wo

fg 有私院 同老電 p仔offer 點揀好

老電係hkt定係pccw solutions? 聽講私院fg係比到2字頭,但contract based﹐正常人都要繼續keep住續,但好多私院用.net, 如果係要諗諗。

fg 有私院 同老電 p仔offer 點揀好

聽聞TP HK 出左事
聽聞TP HK 出左事

what tp hk

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞