[說好的秋天] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
Dents手套真係好正

諗緊買多對peccary製既

個人意見:Peccary製買對多啲Handwork嘅會靚啲

多d handwork嘅,即係點?有冇圖睇睇

我表達得唔太好,你自己搵Lavabre cadet或者causse gantier 啲圖望下比較下啦,再唔係去望下die workwear “Guide to getting good gloves” 介紹嗰堆牌子,細心啲應該睇到個分別。

我只可以話dents造嘅Peccary dress gloves唔係我心目中嗰種樣,打個比喻就係感覺好似將對Trickers當dress shoes咁著,反而你嗰對driving gloves同埋拼tweed、拼布嗰幾對都唔錯,當然呢啲只係個人意見。

當然睇圖只會見到啲表面嘢,皮嘅質素都未必望得清楚,內裡構造、工序等等就要見到實物/問個maker先會知
Dents手套真係好正

我表達得唔太好,你自己搵Lavabre cadet或者causse gantier 啲圖望下比較下啦,再唔係去望下die workwear “Guide to getting good gloves” 介紹嗰堆牌子,細心啲應該睇到個分別。

我只可以話dents造嘅Peccary dress gloves唔係我心目中嗰種樣,打個比喻就係感覺好似將對Trickers當dress shoes咁著,反而你嗰對driving gloves同埋拼tweed、拼布嗰幾對都唔錯,當然呢啲只係個人意見。

當然睇圖只會見到啲表面嘢,皮嘅質素都未必望得清楚,內裡構造、工序等等就要見到實物/問個maker先會知

好,多謝巴打分享
Dents手套真係好正

好,多謝巴打分享

好彩我唔洗去嗰d好高級嘅飲宴啫,對trickers都夠我走天下,仲有對啡色嘅襯牛仔粗獷look🤤
今日終於去拿我一月訂造的茄士咩Blazer了!
但幾時先夠凍著呢?
但幾時先夠凍著呢?

期待出相
但幾時先夠凍著呢?

旦爺穿上身影張相黎睇下啦
但幾時先夠凍著呢?

講起茄士咩我都有套3p響formosa做緊
但幾時先夠凍著呢?

旦爺穿上身影張相黎睇下啦

好熱口喎
唔上身可以望下嘅
唔上身可以望下嘅

我瞓低件衫上,佢有瞓低,我打直件衫上,佢都係瞓低,玩死!
唔上身可以望下嘅

Poppy喎
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

Lest We Forget!
但幾時先夠凍著呢?

一月訂,11月先有得拿
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?
各位點睇berwick同carlos santos?
見外國forum好似幾多人捧cs
但幾時先夠凍著呢?

幾時造埋Vicuna 3pc、Suri 3pc、Sable 3pc...?
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

渣甸十月底義賣緊啦
今年有金屬版Buttonaire,唔駛再一年換一個紙版
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

扣到Veterans'/ Remembrance Day
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

渣甸十月底義賣緊啦

每年都要再買的,唔買Royal Legion無經費呀!
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

差唔多啦 11月開始就有人扣
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

但係你件外套唔係今日著嘛
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

但係你件外套唔係今日著嘛

我每日行過都買朶
影相靚D嘛
唔上身可以望下嘅

Poppy喎

咁快扣定?

渣甸十月底義賣緊啦

每年都要再買的,唔買Royal Legion無經費呀!

捐同買係兩回事
同埋紙版真係好易甩
但幾時先夠凍著呢?

幾時造埋Vicuna 3pc、Suri 3pc、Sable 3pc...?

留俾你搞
但幾時先夠凍著呢?

留俾你搞

我tissue paper 3pc都買唔起
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞