[說好的秋天] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
禮拜一頹頹地
禮拜一頹頹地

頹頹地都着得好過我最好嘅look
禮拜一頹頹地

禮拜一頹頹地

[member]件overcoat真係好正 [/member]
請問如果想買或者訂造長褸
$3000 budget
大家有無咩提議?
定係參考翻第一頁個list?
Thanks

你去買件Zara 仲實際
我認真

就係Zara 搵唔到我想要既款

搵到有為止 zara一星期轉一次款咁滯

Suit supply overcoat 最平個隻2999

個隻好薄下,香港就岩
真係四千幾先頂到歐洲天氣

最ideal case (雖然我都知難搵,所以有考慮好唔好去訂造)
款想要下圖依種深灰色密集格紋

長度係大約到膝頭(我米八)
中間2粒紐
兩邊好似下圖咁有2個直插既袋

lapel唔要尖領,正常regular size既大細,好似下圖咁既lapel

內裡正常色,深藍,黑色之類
入面左邊心口有袋放銀包

我都知我要求有點兒多

suit supply我睇佢官網好似唔算好長身,淨係pat pat對落少少
大家有無咩提議?
Thanks

我認真

個隻好薄下,香港就岩

最ideal case (雖然我都知難搵,所以有考慮好唔好去訂造)

中間2粒紐

lapel唔要尖領,正常regular size既大細,好似下圖咁既lapel

入面左邊心口有袋放銀包

我都知我要求有點兒多

suit supply我睇佢官網好似唔算好長身,淨係pat pat對落少少

我指2粒紐係類似suit supply依款
大家有無咩提議?
Thanks

我認真

個隻好薄下,香港就岩

中間2粒紐

入面左邊心口有袋放銀包

我都知我要求有點兒多

都係果句啦...勸你唔好晒時間
咁既筆直買成衣算數啦
訂做只會更...

禮拜一頹頹地

不過香港無得幾多日著到
Overcoat用fused同canvassed著上身分別大唔大
Tie夾$500內有冇推介?送禮用,thanks
Overcoat用fused同canvassed著上身分別大唔大

大到喊出黎
好似好耐無著對Joe Works

請問師兄大約幾多錢

70000 Yen,東京MTM,依家新加坡有佢地RTW,遲點瑞典都有

請問師兄大約幾多錢

70000 Yen,東京MTM,依家新加坡有佢地RTW,遲點瑞典都有

Rtw咩價位

請問師兄大約幾多錢

Rtw咩價位

唔知…無擺過出來

請問師兄大約幾多錢

Rtw咩價位

唔知…無擺過出來

無擺過 *價錢* 出來

請問師兄大約幾多錢

Rtw咩價位

唔知…無擺過出來

無擺過 *價錢* 出來

都係同cj差不多水位
想買個frank clegg duffle bag, 想請教lined 同unlined 分別 有咩好/壞處? 謝謝🙏🏿
想買個frank clegg duffle bag, 想請教lined 同unlined 分別 有咩好/壞處? 謝謝🙏🏿

一個重d一個輕d, 一個襟d一個易變形d,一個貴d一個平d。咁囉。
今日個天氣幾舒服
想網上買對meermin
平時著43 號鞋,應該買幾多碼?
驚買錯要退

meermin起碼要買大半碼(e.g.著開uk7要買7.5),尤其hiro last窄到
今日個天氣幾舒服

呢種pattern 叫咩名
今日個天氣幾舒服

唔知,格仔囉
想係suit supply買tuxedo
有咩要注意?

啱身
今日個天氣幾舒服

唔知,格仔囉

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞