[說好的秋天] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
以入門質素,價位做標準
Refinery 既tailored chino 合格嘛 ?
巴打有咩意見/推介?

我都有D興趣去整條CHINO 試下佢地手工

大約咩價位
以入門質素,價位做標準
Refinery 既tailored chino 合格嘛 ?
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

睇佢ig見到 我覺得呢個價位試下冇妨既 幾抵玩
regal d皮鞋好唔好 我見佢減到好平
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

一條褲包料一千蚊唔洗仲想有咩要求?
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

想學下野
一套衫/褲嘅手工點為之好?或者點樣叫做有手工? 畀貴啲又可以有咩要求?
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

咁多人想去試令我諗起六分鐘交貨事件

https://lihkg.com/thread/343941/page/12
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

https://lihkg.com/thread/343941/page/12

想知係唔係walk in 同佢講想做chino 就ok
有無咩terms 要講
有冇巴打有興趣?想放G&G Hayes Deco last MidNight Blue 8.5
打咗鞋頭,著過1,2次
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

冇要求 想知多啲學下野姐
regal d皮鞋好唔好 我見佢減到好平

邊到? 我覺得casual 粗著冇問題 都係MIC
各位大佬,唔好意思新手一問
想問下D overcoat/trench coat 如果要洗有冇話要拎去特別既乾洗舖? 我件trench轉天氣前拎左去乾洗,攞番之後發現有D 邊位好似有D甩色/泛白,係咪正常?唔係既話有冇得救?

問野要附圖

唔好意思,今朝冇影到相
件衫係london買,淨係著過一季,但係乾洗完就覺得領口,袖口同一D邊位發白,同埋個領仲要有後面粒鈕既印(我肯定乾洗前冇)。
係我中左伏定係舊舊地先好?

Navy色好似特別易咁
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

冇要求 想知多啲學下野姐

有咩學?買條褲,又唔係貴,又無咩大學問響入面。鐘意咪買囉。
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

想學下野
一套衫/褲嘅手工點為之好?或者點樣叫做有手工? 畀貴啲又可以有咩要求?

自行召喚蛋蛋啦你地
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

呢件事又真係膠左少少
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

呢件事又真係膠左少少

Bin c
美麗都駱獅虎個價

佢個full 同 half canvassed 係堅定流?
會唔會寫就係full/half canvassed,但其實只係fused?

因為都好平下

之前追post 有巴打話佢係fused...
美麗都駱獅虎個價

會唔會寫就係full/half canvassed,但其實只係fused?

因為都好平下

係堅,不過人地多單,邊重得閒細心幫你跟
以入門質素,價位做標準
巴打有咩意見/推介?

大約咩價位

想學下野

自行召喚蛋蛋啦你地

做乜拉我落水
美麗都駱獅虎個價

因為都好平下

其實我都唔多識答。
以下我唔係專指駱獅虎,而係普遍美麗都。
有D係有full canvas,你要求嘛,咪加塊襆比你囉,值幾錢啫?但有襆啫,無話面料唔係fused喎,個襟又無手挑,或求其亂挑,咁呢件衫應該叫乜先?
你問多兩句,D獅虎話你識乜吖,我造衫幾十年...下刪三千字。

終於有太陽
Crepe sole真心抒服
美麗都駱獅虎個價

因為都好平下

其實我都唔多識答。
以下我唔係專指駱獅虎,而係普遍美麗都。
有D係有full canvas,你要求嘛,咪加塊襆比你囉,值幾錢啫?但有襆啫,無話面料唔係fused喎,個襟又無手挑,或求其亂挑,咁呢件衫應該叫乜先?
你問多兩句,D獅虎話你識乜吖,我造衫幾十年...下刪三千字。

咁清楚
係咪中過伏
有冇巴打有興趣?想放G&G Hayes Deco last MidNight Blue 8.5
打咗鞋頭,著過1,2次

巴打幾錢放
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞