[說好的秋天] 西裝、皮鞋、皮件討論帖 (10)

1001 回覆
4 Like 0 Dislike
[quote]想問對鞋咁樣wrinkle 法係咪正常?
前面好似多左條痕

Vamp位多咗D room ,所以就多咗摺紋,如果著得舒服,咁都唔係乜問題。
想無可能要真bespoke 才可以,而且不一定一次就得。
我對G&G都係咁上下,你會唔會感覺良好D?[/quote]

其實都係想學下野
不過睇得多但無budget 好難受

係好毒的,無乜事就唔好睇咁多
前面好似多左條痕

Vamp位多咗D room ,所以就多咗摺紋,如果著得舒服,咁都唔係乜問題。

其實都係想學下野

需唔需要我放下毒

山野
前面好似多左條痕

其實都係想學下野

需唔需要我放下毒

需要!!

山野

Cj?
前面好似多左條痕

其實都係想學下野

需唔需要我放下毒

需要!!

等我去轉東京拎左對yukiko okawa先

山野

Cj?

眼利
前面好似多左條痕

其實都係想學下野

需唔需要我放下毒

我百毒不侵
前面好似多左條痕

其實都係想學下野

需唔需要我放下毒

我百毒不侵

Baker 鞋底名不虛傳,鞋頭鐵踢爛皮都未穿,勁!

新的頭鐵及踭(no show)
點解兩隻唔同色,應該係左令右啞
我做少咗咩步驟
我做少咗咩步驟

蛋爺又自己換
我做少咗咩步驟

右邊冇刷?

蛋爺又自己換

原「廠」更換

蛋爺又自己換

原「廠」更換

自己造自己換

蛋爺又自己換

原「廠」更換

自己造自己換

呢對不是自己造的
請問一下suitsupply一set西裝大約多少錢
我做少咗咩步驟

右邊冇刷?

有呀,不過左邊係店員刷,右邊係我自己刷
我見以前D post 有呢個表

西裝去邊度訂或做?可以參考以下:

$1000以下:G2k,Zara,旺中,兆萬,荷里活,羅湖商業城,廣州婚紗街。
$1000~1500:佐敦龍將,中環祥興,黃大仙佳藝
$1500~2000:銅鑼灣大華,尖東貴族。
$2000~2500:石硤尾中興。
$2500~3500:荃灣華達, 灣仔超雅 。
$3500~6000:中環Jantzen ,銅鑼灣Hackney (H 記),尖沙咀Peter Lee 。
$6500~10000:中環Dream Bespoke,尖沙咀Browns Tailor。中環Practical Tailor。尖沙咀William Yu。
$10000以上:Ascot Chang (AC),WWChan,Baroman,A-Man Hing Cheong (AMHC),Gordan Yao (GY)。

點解宜家無擺返出黎既
唔update 定點?
我見以前D post 有呢個表

西裝去邊度訂或做?可以參考以下:

$1000以下:G2k,Zara,旺中,兆萬,荷里活,羅湖商業城,廣州婚紗街。
$1000~1500:佐敦龍將,中環祥興,黃大仙佳藝
$1500~2000:銅鑼灣大華,尖東貴族。
$2000~2500:石硤尾中興。
$2500~3500:荃灣華達, 灣仔超雅 。
$3500~6000:中環Jantzen ,銅鑼灣Hackney (H 記),尖沙咀Peter Lee 。
$6500~10000:中環Dream Bespoke,尖沙咀Browns Tailor。中環Practical Tailor。尖沙咀William Yu。
$10000以上:Ascot Chang (AC),WWChan,Baroman,A-Man Hing Cheong (AMHC),Gordan Yao (GY)。

點解宜家無擺返出黎既
唔update 定點?

對其他唔係list嘅舖頭唔公平

睇布料
最平好似25xx,我見過最貴係 vbc revenge 係8千頭

睇布料
最平好似25xx,我見過最貴係 vbc revenge 係8千頭

包唔包改長短

睇布料

包唔包改長短

要加錢,詳細唔知要加幾多
不過聽到有客要俾過千
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞