[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區

1001 回覆
22 Like 16 Dislike
一個每日開10個鐘台既streamer都要4日先100%到隻Game

40個鐘就100%到唔算耐

咁算好快啦

係玩完regular game之後仲要4日
裡關好哂時間,前面練熟左一死都要跑多5分鐘先到你死個位試

協助模式幫到你

開協助模式玩無意義啦

其實協助模式幾好
又唔係協助打boss又唔係協助搵月亮,純粹指條路黎行,好適合我呢d行行下唔知自己兜左去邊嘅人

我覺得最大作用係跌落街唔洗由check point黎過

但係識回血真係新手mode
一個每日開10個鐘台既streamer都要4日先100%到隻Game

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
有D位仲要R爆頭先諗到先過
40個鐘係好快了
我預100個鐘先解哂所有月亮

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

解完仲要齊裝+夠錢補滿999個月亮

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

好在老任無獎盃系統
一有比較就會好想100%

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

好在老任無獎盃系統

好似話整緊

又話低齡向既

又話低齡向既

貼返去任豚飛機post啦

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

好在老任無獎盃系統

好似話整緊

獎盃系統係咩黎,其他機種?
有無人講解下

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

好在老任無獎盃系統

好似話整緊

獎盃系統係咩黎,其他機種?
有無人講解下

獎盃或者成就,而家大部份打機平台都有
有D特定野要你做,例如食10000個金幣呀,儲哂D月亮之類
做哂100%就會覺得玩盡隻game咁
爆曬機先知原來有協助模式依樣野
唔掛得之前上網睇片見到人有九粒心,
依個模式比唔太叻打機既人玩其實幾好
起碼佢地都可以爆到機甚至有動力打埋月更表面
https://youtu.be/KdiyyQcyc8w

我諗要學識咁跳係今作的基本功
有冇巴打可以教我地秘訣?我一跳就掟帽,再凌空ZL+Y,都只係飛撲而唔係向頂帽凌空直衝

的確唔識跳,100%全月亮唔到
巴打如果指牆,你小左一個動作
坐跳-->貼牆-->跳-->掟帽-->飛撲
想問派帽再撲果下點做,飛撲係zl+y,但hold帽要按實y

如果覺得難,你可以先學飛帽再按飛撲
跳起,y, zl+y
按左y之後,立即再按實zl+y,頂帽仲可以hold

有幾多人跳到? 覺得好無從入手!

段youtube description 有詳細教學,跟足應該就得
你去到邊步唔得?

B 跳起
空中按 ZL (向下撞地)
B 原地再跳起 (大跳起 )
在空中最高點時 長按X (放出帽子 長按帽子停留在空中)
(此時mario仍在空中)
空中按ZL (向下撞地)
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成一段跳)
mario飛向帽子 (向上跳起 -完成二段跳)
等待最高點 空中按ZL (向下撞地)
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成三段跳)
裡關好哂時間,前面練熟左一死都要跑多5分鐘先到你死個位試

協助模式幫到你

開協助模式玩無意義啦

其實協助模式幾好
又唔係協助打boss又唔係協助搵月亮,純粹指條路黎行,好適合我呢d行行下唔知自己兜左去邊嘅人

會多血左同埋跌落街唔會返去插旗位而係返上你跳落去前嗰度
手殘人士專用
樹海有粒月亮仲貴過商店買
跳繩有無咩技巧

跳細力D

利申:第一次跳到92下,未試第二次

拆joy con,兩隻手 abab禁,最緊要聽條女叫,過左五十之後習慣左跳到手累都得

咁算好快啦

狗衝爆一次機唔耐
係收集先至耐
40個鐘係好快了

好在老任無獎盃系統

好似話整緊

好想有....

有冇巴打可以教我地秘訣?我一跳就掟帽,再凌空ZL+Y,都只係飛撲而唔係向頂帽凌空直衝

跳起,y, zl+y

段youtube description 有詳細教學,跟足應該就得
你去到邊步唔得?

B 跳起
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成三段跳)

可唔可以搭單問下
上面段教學講最高點時長按X
咁係幾時放開呢個長按咗嘅X?
跟住幾個step刻意寫住用Y唔用X
應該係有特別意思/交替咁用?

跳起,y, zl+y

你去到邊步唔得?

<span style="font-size: small;">B 跳起
向下撞時 即時按Y (空中前跳躍 - 完成三段跳)</span>

可唔可以搭單問下
上面段教學講最高點時長按X
咁係幾時放開呢個長按咗嘅X?
跟住幾個step刻意寫住用Y唔用X
應該係有特別意思/交替咁用?
x同y都係飛帽,因為正常飛帽係y,hold帽就按實
而飛撲係要zl+y,咁如果你要hold帽再飛撲頂帽,用一粒y咪會做唔到,所以飛帽同hold帽用x制,而飛撲就用y
x其實係你踏到帽後已經可以放
其實空中接帽一粒Y制就搞惦,點解要講到咁複雜
你跳起飛帽ST個瞬間可以放開個Y制再禁落去hold實就接到
又X又Y雜技咩
排球一百下 試咗兩個字都唔得
躁咗
跟住用茅招過咗

求教!!

開2p mode 淨係控頂帽
排球一百下 試咗兩個字都唔得
躁咗
跟住用茅招過咗

求教!!

開2p mode 淨係控頂帽

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞