[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區

1001 回覆
22 Like 16 Dislike

2017咁既畫面,辣殺驚,糞畫質(好似係

屌你笑撚死我

ching你冷靜d...

2017咁既畫面,辣殺驚,糞畫質(好似係

屌你笑撚死我

ching你冷靜d...

太激動,好正
Dump地起跳>wall jump >反方向帽>捉帽可以再高啲
好似無得loop

[img][url]https://media.giphy.com/media/3o7aCRaQH430IVPfjO/giphy.gif[img][/url]

痴撚線

Devil may cry?

[img]https://i.imag.cx/zbDvx.gif[/im]

求教學

掟帽+hold實Y>Dump地起跳>wall jump >掟帽>飛撲(ZL+Y)

食晏即刻開機試

痴撚線

生平第一次o
玩mario要記combo

Mario 兒童向嫁
一定唔會難

秘密花園個boss都有少少難
唔係話難打,而係唔知點開始打

我打個陣一開始都摸左好耐 係咁跳上隻野度都無反應
點知原來咁簡單

跳上佢到再瘋狂派帽都無反應真係企左喺到唔知點算 無諗過隻長腿物體咁硬淨

秘密花園係邊個圖

生平第一次o

Mario 兒童向嫁
一定唔會難

點知原來咁簡單

跳上佢到再瘋狂派帽都無反應真係企左喺到唔知點算 無諗過隻長腿物體咁硬淨

秘密花園係邊個圖

痴撚線

生平第一次o

Mario 兒童向嫁
一定唔會難

點知原來咁簡單

秘密花園係邊個圖

森之國
Dump地起跳>wall jump >反方向帽>捉帽可以再高啲
好似無得loop

[img][url]https://media.giphy.com/media/3o7aCRaQH430IVPfjO/giphy.gif[img][/url]

痴撚線

[img]https://i.imag.cx/zbDvx.gif[/im]

求教學

掟帽+hold實Y>Dump地起跳>wall jump >掟帽>飛撲(ZL+Y)

食晏即刻開機試

學晒, 感謝

生平第一次o

Mario 兒童向嫁
一定唔會難

點知原來咁簡單

秘密花園係邊個圖

唔小心跌左落去
重係下面玩緊
月球背面稻草人關難撚到
飛彈嗰關 想拎第二個月亮試左幾十次都唔得
有冇人知蘑菇城"來自天花板的光芒" 個粒月亮(星星) 點攞?

hints
係座城入面
企某個位再撳右邊磨菇掣轉第一身視點再諗下要望邊度
月球背面稻草人關難撚到

我連入場個4隻兔都卡關,綠帽好惡
帽國天空有個月用青蛙都拎唔到
月球背面稻草人關難撚到

呢度要用跳遠過, 好易跌落去
玩遙控車慢第一果個成秒

要換咩衫先開到遙控車

好似係喺出面上身拎完月亮就有得入屋跑圈
唔記得係咪咁,因為我一早已經拎左果個月亮

chok下會跳得高d
求教點多段跳
呢隻究竟有冇得跑步..隻Mario...我禁晒所有制佢既跑速都冇分別...
反而變返2d時就有跑
呢隻究竟有冇得跑步..隻Mario...我禁晒所有制佢既跑速都冇分別...
反而變返2d時就有跑

本身analog推盡就係跑

chok下會跳得高d

用體感chok就拎到
反而變返2d時就有跑

本身analog推盡就係跑

3D mario輕推係行,大推係跑
試ZL->B就知,跑緊係向前大跳,行緊時出係後空翻(呢個無試,不過之前幾集都係咁)

平路最快應該都係ZL->Y再chok掣
不過有斜坡好易會歪左路線
月球背面稻草人關難撚到

我連入場個4隻兔都卡關,綠帽好惡

綠帽橫掃最難避
但打完綠帽其他唔扣血都好易
試一次打完綠帽滿三格血先玩落去啦

如果真係唔得去其他國家買六格血玩easy mode都得

綠帽自轉個時可以直接踩佢本體
唔洗打帽飛到周圍都係
我都係卡左兩個鐘就黎放棄個時無意中發現
即刻滿血過成座塔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞