[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區

1001 回覆
22 Like 16 Dislike
湖之國 比石頭擋住度門點入去

我想問好多關都有一舊好大舊既四方形石頭,有咩用/點整爆佢?
屌好撚勁
https://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/79kqpk/wall_kicks_and_triple_jumps_will_work_smo/?st=J9E06YD9&sh=8ebdbdfdhttps://www.reddit.com/r/NintendoSwitch/comments/79kqpk/wall_kicks_and_triple_jumps_will_work_smo/?st=J9E06YD9&sh=8ebdbdfd

睇完都做唔到

入面教cap jump個comment好似唔錯
返去研究下先

There are three ways of completing the cap jump. One is just dive fast enough and you'll reach it before it flies back to you. This one requires you to be extremely fast. Another way is to use Y to throw cappy and holding that down while using ZL+X to dive. A third way is to take advantage of the fact that while cappy is flying away from you after the throw you don't need to hold down Y to keep it flying, so while cappy is flying away from you you dive with ZL+Y and then only let go of ZL. In this way Y will be held down when cappy stops at his maximum distance and the game checks if you want him to keep spinning.
我想問每關係咪有同一數量既月亮?

我響熱砂國拎左30個月亮都唔知拎晒未

爆機後就知
我想問每關係咪有同一數量既月亮?

我響熱砂國拎左30個月亮都唔知拎晒未

地圖->Y有得睇
我知真係好on9

邊度搵到只龜玩小遊戲

可以指教下嗎
2周目砂國 在東邊的石柱
邊度搵飛彈打爆佢 飛極都唔夠遠

用龍飛去中間位有三條石柱
然後等粒彈埋黎 閃紅色先變佢
向住舊石直去 狂fing個掣 就趕得切

我都試左十幾次

原來要係中間石柱等
我係邊邊位fing左十幾次都差d
thx

根據巴打提示係石柱等飛彈試好多次都差少少
之後試等飛彈黎到, 自己跳出去先附身, 呃多少少距離就攪掂左
2周目砂國 在東邊的石柱
邊度搵飛彈打爆佢 飛極都唔夠遠

用龍飛去中間位有三條石柱
然後等粒彈埋黎 閃紅色先變佢
向住舊石直去 狂fing個掣 就趕得切

我都試左十幾次

原來要係中間石柱等
我係邊邊位fing左十幾次都差d
thx

根據巴打提示係石柱等飛彈試好多次都差少少
之後試等飛彈黎到, 自己跳出去先附身, 呃多少少距離就攪掂左

呢個唔用體感冇可能過到
有冇巴打知MARIO俾隻臭雀搶左頂帽要點做先可以搶返頂帽?

善用臀部撞擊

善用臀部撞擊

係坐爆隻雀定利用個石楷高低差撞佢?

善用臀部撞擊

撞擊個石階

善用臀部撞擊

撞擊個石階

唔該你巴打

善用臀部撞擊

撞擊個石階

觀音坐蓮

善用臀部撞擊

撞擊個石階

觀音坐蓮

爆菊

呢關點撚樣過?R爆頭
有冇人知送比市長個包皮係邊

搵左成兩個鐘

我都想知

呢關點撚樣過?R爆頭

我都唔識解
粒飛彈戴帽

爆機後
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞