[Switch] 超級瑪利歐 奧德賽 | Super Mario Odyssey 集中討論區

1001 回覆
22 Like 16 Dislike
跳繩有無咩技巧

跳細力D

利申:第一次跳到92下,未試第二次

拆joy con,兩隻手 abab禁,最緊要聽條女叫,過左五十之後習慣左跳到手累都得

聽到條女叫要點做? 試咗幾次仲係50

叫完禁制跳
跳繩有無咩技巧

跳細力D

利申:第一次跳到92下,未試第二次

拆joy con,兩隻手 abab禁,最緊要聽條女叫,過左五十之後習慣左跳到手累都得

聽到條女叫要點做? 試咗幾次仲係50

叫完禁制跳

枉我之前仲專注睇條繩拎節奏,原來聽佢叫就得
月球背面稻草人關難撚到
飛彈嗰關 想拎第二個月亮試左幾十次都唔得

我連入場個4隻兔都卡關,綠帽好惡

綠帽橫掃最難避
但打完綠帽其他唔扣血都好易
試一次打完綠帽滿三格血先玩落去啦

如果真係唔得去其他國家買六格血玩easy mode都得

綠帽自轉個時可以直接踩佢本體
唔洗打帽飛到周圍都係
我都係卡左兩個鐘就黎放棄個時無意中發現
即刻滿血過成座塔

試下先 thx

我覺得嘔兔先煩
終於爆埋裏關
送套衫好無用

頂帽先岩

係咪一死就要由頭跑一次
商店買月亮既上限究竟有幾多
裡關好哂時間,前面練熟左一死都要跑多5分鐘先到你死個位試
試左原來show唔曬月亮會出…,
仲以為會去埋隔離行

試左原來show唔曬月亮會出…,
仲以為會去埋隔離行

係咪用handheld mode有d技會出唔到,例如向上下飛帽,連續翻滾,派帽360等

派帽360可以360轉左蘑菇 等佢自轉再派帽就得
不過難出左好多

handheld都出到360體感
打平部野向左/右fing
點玩個迷你車
點玩個迷你車

咁多人問 你見D人無帽就去附下佢身啦
呢關係第一個國帽國既關,死左好多次

好易咋wo
點玩個迷你車

咁多人問 你見D人無帽就去附下佢身啦

見到新奇野第一個動作當然係派帽
裡關好哂時間,前面練熟左一死都要跑多5分鐘先到你死個位試

協助模式幫到你

開協助模式玩無意義啦

其實協助模式幾好
又唔係協助打boss又唔係協助搵月亮,純粹指條路黎行,好適合我呢d行行下唔知自己兜左去邊嘅人
https://youtu.be/KdiyyQcyc8w

我諗要學識咁跳係今作的基本功
有冇巴打可以教我地秘訣?我一跳就掟帽,再凌空ZL+Y,都只係飛撲而唔係向頂帽凌空直衝

的確唔識跳,100%全月亮唔到
巴打如果指牆,你小左一個動作
坐跳-->貼牆-->跳-->掟帽-->飛撲
想問派帽再撲果下點做,飛撲係zl+y,但hold帽要按實y

如果覺得難,你可以先學飛帽再按飛撲
跳起,y, zl+y
按左y之後,立即再按實zl+y,頂帽仲可以hold

有幾多人跳到? 覺得好無從入手!
一個每日開10個鐘台既streamer都要4日先100%到隻Game
一個每日開10個鐘台既streamer都要4日先100%到隻Game

40個鐘就100%到唔算耐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞