Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
超on9

火車會無啦啦大塞車

起因仲要係地圖邊緣隧道入面,又買唔到咁出面既地圖無得改路軌

火車應該都係DLC先解決到
超on9

火車會無啦啦大塞車

81 tiles mod

超on9

火車會無啦啦大塞車

Cross the Line + Unlimited Outside Connections
超on9

火車會無啦啦大塞車

所以要分隔出入城同城內火車路軌
超on9

火車會無啦啦大塞車

錯, internal passenger train station 係 MT free update
貨運火車暫無方法, 要人手分開客貨/對內外
超on9

火車會無啦啦大塞車

屌 自從green cities update之後 stability低咗好多
成撚日 crash
唔係好識玩
仲未掌握到點用個地圖好

同埋一開始係咪唔好係條路既兩邊起晒野? 開始有d塞車但整闊唔到條路 唔想拆左d樓去
唔係好識玩
仲未掌握到點用個地圖好

同埋一開始係咪唔好係條路既兩邊起晒野? 開始有d塞車但整闊唔到條路 唔想拆左d樓去

打算又好多個新map玩啦
新手係咪唔好咁快玩島仔map住?
無聊貼下圖
請多多指教~~

先黎主城區+半山區

過海第二發展區 - 商業,寫字樓區

第二發展區附屬住宅區

第三發展區 - 環湖商住區

宜家玩第四發展區

請多多指教~~
無聊貼下圖
請多多指教~~

先黎主城區+半山區

過海第二發展區 - 商業,寫字樓區

第二發展區附屬住宅區

第三發展區 - 環湖商住區

宜家玩第四發展區

請多多指教~~

好勁
巴打可唔可以比d去第二區既心得
唔係好識玩
仲未掌握到點用個地圖好

舊區重建冇可避免

除非你用無限錢+uolock all
唔係好識玩
仲未掌握到點用個地圖好

點解唔想拆? 限制自己唔玩save自己揀嘅
超on9

火車會無啦啦大塞車

有可能已經用緊呢, 地圖邊緣唔係城市範圍邊緣喎
其實停車場係咪一定要down mod? 唔鐘意見到d車周圍放
其實停車場係咪一定要down mod? 唔鐘意見到d車周圍放

起單車徑就唔會有車泊係路邊
點解你地砌highway可以咁撚靚

... 總之 curbside/streetside parking space 用嚟做其他功能就會冇咗

1. TME Parking AI + carpark asset
2. TME parking restriction
繼續分享下

塞車塞到暈

攪勁耐都仲有小小塞
算,唔理啦

請多多指教~~
Field '.PathUnit.m_vehicleTypes' not found. [System.MissingFieldException]

Details:
No details

想問呢個ERROR係咩事 好耐無玩一入GAME就係咁
點解你地砌highway可以咁撚靚

我習慣係咁:

我用SMALL ROAD 起個DARFT,之後先升返上HIGHWAY
因為SMALL ROAD有GRID,而HIGHWAY冇GRID
每到直路尾或者TURNING POINT,我都轉90度行4格,用義係方便自己對齊返
轉灣就可以數格仔自己計
就算冇Precision Engineering都唔會話差太遠

好似咁

其實點樣起條單車徑/行人路
我駁唔到落條路到

1. TME Parking AI + carpark asset
2. TME parking restriction

一開始諗住唔用mod住, 到時有需要先再用, 點知唔記得左件事
即刻download TM: PE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞