Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
繼續分享下

塞車塞到暈

攪勁耐都仲有小小塞
算,唔理啦

請多多指教~~

你用咩卡玩
同埋感覺上裝ssd load game快dd
但原本我部macbook 16gb ram 加i7咩都未起都lag
i7乜嘢先得㗎,laptop i7-7700HQ 同 desktop i7-7700K都差幾級
話就話CPU-intensive,個GPU都要有返咁上下,Radeon Pro 560都未到GTX1050水平
Meet唔到spec嘅要求係唔預support到
教育條bar 應該控制係邊個位最好?
想起辦公室之餘 又想起工廠
但成日因為無低教育水平人手 起完倒閉無限loop
尤其農業 連起都起唔到
dl完mod點用
教育愈高愈好
工業區想快啲升級的話,可以係附近起個貨運站或者貨運碼頭

個game自己識平衡番辦公室,工業同商業
例如太多office,cims有錢冇地方洗,就會有商業個需求
商業區import太多商品,就會有工業需要
工業區import太多原材料,就會有農業需要

關於高學歷嘅cims唔想番農業,如果office、工業區同商業區都滿晒,佢哋自然會番農業
睇失業率,高過10就代表有問題
我通常都會盡量想將失業率推到10%左右,如果唔係冇人肯返農場
得windows 先有
即係mac 冇得玩??

淨係睇大家d 圖都好想玩
就快出新DLC
又可以玩返一頭半個月lu
this is why i 棄 mac
我唔知係咪中bug
人口大約3萬就無哂商業需求
工廠需求不斷增加
係甘起廠起木起農田起油都係甘高
搞到好多車出口貨物
本地運輸停哂 商店無貨賣執笠
但執左笠都唔肯重新興建商業
可能係中bug, 可能係因為塞車先冇貨賣
BTW失業率幾多?
好似大約7-8
咁樣中bug機會高啲
次次玩到2-3萬人口就係甘
mac有得玩...
thanks 咁我返去睇睇先

如果入門 就咁買隻game 先? 定都係裝哂d mod 會好d?
買game >玩 >覺得有咩想mod再mod
首先你要肯定部Mac唔係行Intel HD Graphic
Intel HD Graphic唔係玩唔到不過唔建議囉
好似係Inter iris....
Intel Iris
新DLC係咩
Park XXxXXX
唔記得點串
5.25出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞