Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
無架,仲好平
新個隻係 火星起樓 有冇人玩過? 得唔得?
買左,同呢隻兩樣野黎
唔係玩緊土木工程模擬喎邊有咁先進...
尋晚研究到啦
btw有mod可以土壤無限制
污水排放點解決
下下整到個海啡晒又復原唔到
個張圖係香港圖黎
唔知係咪有影響
你起污水處理廠既時候,個海會有箭咀仔指示水流方向。揀個近地圖邊而箭咀仔向外既地方放污水處理廠

復原就要等時間慢慢沖淡⋯⋯
收到 成日話水質污染土質污染整病晒我啲人
救命真係

玩左兩日發覺每做一步都要諗得好遠 否則我依家咁啲問題蜂擁咁黎,完全解決唔到,結果要重開save

連續對住部電腦8.9個鐘 玩到好頭痛依家
污水排放方面推薦用steam workshop d建築物mod
好多處理廠/池可以整o係陸地做污水處理,美觀又方便
基本果個污水排放廠嘔啡水勁核突
唔太識搵
求link
入工作坊右邊篩選揀Water & Sewage就可以搵到好多抽水同污水排放建築物mod
禁訂閱之後入game就有得用,下面兩個污水我用緊幾好用
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=565316810&searchtext=
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=565308786&searchtext=
隻game係唔係冇中文?
係咪要重新開save先有?
有簡中 用緊
官方?
咁可以出手了
不過應該只係釋到官方預設既野
好過冇
唔洗,入舊save就可以直接用
但要注意如果取消訂閱
入有相關mod建築物既save會彈error
隻game好撚恐怖
成日唔經唔覺坐左7.8個鐘係到玩
試過玩咗幾個鐘淨係起到個交匯處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞