Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
其實Cities Skylines有車輛上限
去到上限, CIMS就會直接棄車瞬移去目的地
所以人口愈多, 愈容易玩
thx bro
預設個d
我地圖都自已整
原來有d咁既設定
大約幾多人口可以頂到上限
MAX_VEHICLE_COUNT=16384

有人起左space elevator, 中左個limit, 搞到變死城
人口講緊只係250k
https://www.youtube.com/watch?v=Xb6l-LUiSrU
玩開邊款?參考下你點開局
我反而無用過香港巴士,多數用日本巴士同鐵路
可以直接整個 Steam Hong Kong bus collection
睇 CSL Show More Limits
其實師兄點開局 成日覺得開局唔順 唔知點整公路入口
新save 197K population

個交匯處好亂

280k 人口 準備放棄玩新地圖
有冇地圖推介
車頂有巴士公司logo
就係亂至靚
個交匯處配埋隔離既建築真係超級靚

btw 巴打你用呢類色玩耐左會唔會覺得比較睇得辛苦
唔知係唔係我用緊個mon太廢,較過個色之後會睇得好辛苦
其實我自己用緊嗰隻色我自己都覺得好難睇
但係我唔知用邊個色彩校正先靚,試過幾個workshop嘅校正都唔太滿意
我試黎試去,覺得雖然最原始果隻太假,但睇得最舒服
咩事放棄? 280k太lag?
啲公路起到好怪
應該用 service interchange 嘅地方起左個system interchange
左邊system interchange 起得太近,車輛冇位轉線
島中間可以起一條由北到南嘅公路
巴打可唔可以share 個map
搵唔到岩心水既地圖 想有兩三個島 唔好一片陸地咁悶
太lag 同埋high density residential building 太集中 搞到好多車 塞死曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞