Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
淨係呢個save有問題 入返早2日嗰個 又入埋其他save睇 都冇呢個問題
呢幾日我冇新加過mod落去
想請教下你地點樣砌個國際機場出黎?有無咩mod推介下?

同埋你地用緊邊個調整地型mod?
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=806315856&searchtext

試下呢類layout
可以睇下人哋嘅片/圖砌返啲建築物上去(客運大樓/跑道/控制塔etc)
記得要down齊要用嘅mod同assets
地方要夠大同埋要起落平地上面
裝左MOM之後 開game 成半粒鐘
咩係MOM
Metro overhaul mod?
係呀
唔知關唔關事 返去試下load 第張地圖先
裝落SSD度我都要LOAD幾分鐘先入到GAME
咁我都要2分鐘左右
揸個水返埋位剛剛好

利申開哂81格,68萬人
屌但我個地圖係新開架喎 一個人都無
你用hdd? 應該咁上下

我都係81格但得廿萬人
用HDD都唔洗成半個鐘下話
睇黎要裝返去SSD
我想問點解我一禁transport版面想睇巴士線火車線個啲時候
地鐵條地下隧道會顯示埋出嚟
就算隱藏地鐵路線 條隧道仲睇到
我想淨係睇地上 應該點搞
Vanilla Transit View default behavior 係噉, 要用 Togglable Whiteness 自己揀show咩layer
我想問點解我一禁transport版面想睇巴士線火車線個啲時候
地鐵條地下隧道會顯示埋出嚟
就算隱藏地鐵路線 條隧道仲睇到
我想淨係睇地上 應該點搞
Vanilla Transit View default behavior 係噉, 要用 Toggleable Whiteness 自己揀show咩layer

[edit]
有冇mod可以解決巴士埋站塞車問題
熄左果個站既unbunching
仲以為要剔住佢先work,原來要熄左佢
我自己仲用緊improved public transport
可以逐個站set

Vanilla果個好似係只可以成條線set?
其實vanilla 會自動 space out vehicles, 所以如果佢 sense 到同前車距離太近就會加長停站時間

只要等所有車行曬成條線一轉,問題就會解決一次。但要徹底解決問題,路線設計唔好太長,減少途經燈位,同埋解決沿途塞車先係治本方法。(同現實世界一樣)
推下先

耐冇玩,一開返就所有建築物(非馬路,非zone)都起唔到
cannot create any more objects of this type

但係佢又未過limit
你撞咗條路
再左啲就起到

耐冇玩,一開返就所有建築物(非馬路,非zone)都起唔到
cannot create any more objects of this type

但係佢又未過limit
你撞咗條路
再左啲就起到

唔關事 已經開咗road anarchy
就算我直路都起唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞