Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(4) Green Cities road modding

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
係冇船線
呢條線個終點係陸地
想問下n年冇打過機, 岩先reg左個steam acc
如果想玩cs deluxe edition係kinguin買cd key, 咁係咪先買base game既cd key, 再買de個dlc既cd key?
即係total係$5+$6=$12鎊??
你試吓喺steam嗰度搵mod
可以試吓改變大型船隻嘅航道
最撚鍾意睇住啲人搭火車
逼巴士
求車站mod

好似有條行人天橋?
呢套,可以自由組合
不過要整平個地面先起
有埋地鐵月台
缺點係得正常月台長度

https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=974779748

呢度有堆長月台
但呢個作者整果堆我全部中哂distance too short 用唔到
http://steamcommunity.com/profiles/76561198186539810/myworkshopfiles/?appid=255710&p=1&numperpage=30
巴士有無mod? 啲巴士得30人好快爆
GC free update 後有啲人report AVO可能同唔知咩mod有conflict都注意下啦, IPT就相安冇事
[fyi] AVO先直接set到每卡容量, IPT係成列/成架車計會四捨五入, set鐵路列車嗰陣唔好搞錯
唔該哂,一陣試下先
IPT 係咪同 AVO / Mass Transit DLC 不相容 / redundant?
IPT 同 AVO不能共存,頭先試左
好似睇緊自己咁

有冇mod可以改啲箭咀 即係最左嘅只可以轉左咁?
基本: TME Change Lane Arrows (功能同視覺)

進階: TME Lane Connector (功能)

輔助: More Beautification + Prop Anarchy + Prop Snapping (視覺)
[edit]
[edit]
Btw
F12: Screenshot
Ctrl+ F12: hi-res (4x) screenshot
唔該巴打

呢個又咩事
個廠同你條路線中間有路斷開左?
有無d 新手城教學
買左新電腦終於有得玩
[searched] 冇 balloon loop 畀 Vanilla tram 調頭?
冇斷過....del咗個depot 同1個位起個新嘅 出到車 過幾秒又黎返呢個問題
有得掉頭
原本係無事 用完呢個mod
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=583429740&searchtext=Change+Lane+Arrows+

就嚟料了

但係!
我呢個save 早2日有save多個做備份 入呢個備份save 又冇呢個問題
TME應該唔會影響 Vanilla tram 㗎喎, 個人傾向估你好似車站path-finding噉用 Move It 郁到啲唔知咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞