中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
真呀

記得嘅姐係就嚟唔記得

大佬我定時定候有上嚟推一推 求你出多啲文啦Kenneth
2019繼續支持
推文
推,keep住每兩個月睇下有冇update
每年一文
求文
次次都要追番上一篇先記得個故仔講到邊
樓主
推下先
6.2

經過一輪混亂之後,我同Thomas終於可以安靜咁食餐晚飯。問題係我嘅電話同銀包都喺Brendon度,我搵佢唔到之餘又冇錢返屋企,Thomas耷低頭細細聲響我耳邊同我講「唔使擔心,你有男朋友響身邊,識咗你咁耐我都冇要求過你任何嘢,我可唔可以對你有個請求?」面對佢溫柔嘅眼神,我遲疑咗兩秒冇回應。佢見我冇回應,即刻同我講「作為你嘅男朋友,希望你可以多啲依賴我,有乜嘢都可以即刻同我講。」面對Thomas,我開口同佢講「我⋯我一路都冇拍過拖,要學嘅嘢太多,以後多多指教。」佢好開心咁摸一摸我個頭,講「我哋一齊返屋企啦。」「嗯」我低頭回應。之後成餐飯我哋都只係食嘢,唔係講好多嘢,我好享受有佢響身邊嘅時間,好安心亦都好寧靜,同Brendon每一次吵吵鬧鬧完全唔同,去到呢度,我突然有啲疑惑,點解Brendon會等我收工?又點解佢堅持要同我食飯?一定要嚟呢間餐廳?又咁橋會撞到Thomas同呀Kris?一切都係巧合?我冇答案,可能係Brendon有心想整蠱我,得聞想睇大龍鳳食花生。呢個似乎係最合符佢性格嘅假設⋯反正響Thomas講清楚佢同呀Kris嘅關係之後,一切都好似發夢,我到宜家都唔係好明白我憑乜嘢可以有一個咁好嘅男朋友。

Thomas知道我扭親隻腳,佢扶住我慢慢咁行出餐廳。我哋嘅高度相差太遠,佢要彎低身慢慢咁扶住我一步一步咁行去佢架車度,佢笑笑口咁講「希望老咗之後我都會咁樣扶住你行。」我笑一笑,同佢講「我從來未試過響中環行得咁慢,我覺得今晚條街同平時好唔同,有時行慢啲可以睇到以前見唔到嘅風境。」佢即刻答「最唔同嘅係宜家嘅你有我響你身邊,我會保護你。」我沈默⋯上車之前,Thomas將前座嘅座位較前,我坐好之後佢就上車,閂好車門之後佢望住我笑一笑,我無意識咁摷衫袋想攞電話check email,突然記起電話響Brendon手上。我問Thomas攞佢部電話check webmail,佢笑一笑之後擰擰頭,我表示唔明白,佢低頭𡃶咗我額頭一啖,我呆咗⋯佢即刻話「放咗工喇,我希望你可以享受一下我哋相處嘅時間,呢個都係作為你男朋友嘅請求。」我靜一靜,然後回應「嗯,你話事。」佢好開心咁微笑然後就問我想唔想聽吓歌?「都可以。」我回應,然後佢就開始播歌,播嘅係Hyde嘅「曈之住人」。我即刻問「點解你知我鍾意呢首歌?」佢笑一笑,回答「可能我瞭解你比你自己重多。」我無言⋯在8年前我曾經因內部調職,係東京office一年幾,由嗰陣開始,我一路都好喜歡呢首歌,但應該冇乜人知道。

Hyde嘅歌聲一路伴隨,車慢慢咁離開中環。從今晚開始「曈之住人」成為咗我哋嘅歌。
樓豬有冇去睇hyde香港live
唔駛一年就有文
冇呀,但係佢哋第一次嚟香港有睇

仲接到tetsu隻pick

係文呀
好喎
樓豬,終於翻嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞