中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
推開餐廳大門,Brendon同侍應講兩位之後,我哋就沿往樓梯上二樓。Brendon係前面行,我就一步一步趷上去。Brendon響樓梯頂等我,我上到去之後,佢突然好快咁搭住我膊頭,好大力咁拎轉我個身,講「呢度唔好食嘅,我地⋯去過第二間啦。」我本能反應問「做乜嘢呀,玩完未呀⋯」我拎轉頭望一望,見到一個熟悉嘅身影,我⋯我見到Thomas同Kris響卡位度食飯。我即刻拎返轉身靜咗,耷底頭冇出聲。Brendon「都話咗呢度唔好食,去過第二間㗎啦,又唔聽。嗱宜家你慢慢行返落樓梯,乜事都冇發生過,乜你都見唔到。」我腦𥚃面一片空白,佢講乜我都照做。慢慢咁樣一步步行返落樓梯,點知Thomas響我轉身嘅時候已經見到我,佢行過嚟問我,點解你哋會一齊喺度㗎?你對腳做乜嘢呀?手指住Brendon問點解佢會同你一齊㗎?Thomas比平日顯得特別唔冷靜。我無言以對,明明應該係我問點解佢會同呀Kris食飯變成佢不停問我點解,我又唔知點解䆁先可以冇咁尷尬⋯Brendon用力咁搭住我膊頭,舉起另外一隻手比Thomas睇佢攞住我個公事包,嘻皮笑臉咁講「拍拖囉,點解唔可以響度呀!Kenneth鍾意食雞翼,我哋咪嚟食囉。」

現場Dead air 咗三秒,之後Thomas好緊張咁講「冇可能!每一次你同佢一齊都會整傷佢!」Brendon好得戚咁回應「點都好啦,事實就係你見到咁。」耷底頭扮溫柔咁同我講「BB,我哋去第二度食。」我冇言以對,本能反應咁回應「你⋯我⋯⋯」響呢個時候,發生咗最唔想發生嘅事⋯Kris攪事咁行埋嚟,不慌不忙咁講「食飯呀,不如一齊吖,做乜走啫?我哋嗰面有卡位呀,定係你唔想面對?反正我都好好奇,你又矮又瘦又普通,點解Thomas會咁care你。」「你⋯」Thomas一臉無奈咁想叫呀Kris收聲,好明顯失敗咗。

我突然好冷靜咁轉身「好,一齊食吖,順便開個會,反正board paper都未complete」响嗰一刻我見到Thomas同Brendon都呆咗一呆,而我就慢慢一步步咁趷過去張卡位度坐底。「喂!你唔好攪啲咁嘅嘢啦,好好哋食餐飯唔得嘅。」Brendon有啲惡咁講。「你話想食雞翼吖嘛,坐啦,我請!」我嘅説話不帶任何語氣。佢氣沖沖咁行埋嚟坐咗響我隔離,Thomas亦都鄒起眉頭,慢慢咁坐底。
咩係live咗?
10 count 較為靜態
終於更左
耐到都唔記得前面劇情
等得好苦
楊主終於派糧
唔算靜架喇,佢地做個愛都要做幾話,等佢做完個愛要等幾個月架
樓*
見到更新有種感動到想喊既感覺
下次係咪又要等兩個月
睇到最新個篇文
等成個月出一篇
樓主你忙完未,你篇文好正
終於有
直接等END
樓豬係咪諗住1個月出一篇
竟然一年前嘅文今日仲up緊 好感動
依家先新讀者留名會唔會好古怪
歡迎加入一齊鞭策樓主
又學到嘢喇
未有一年啦
會努力啲寫嫁喇
Keep住冇停過,人都癲
樓主終於翻嚟啦
等到頸都長
起碼一個星期一篇啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞