中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
樓主呢?

返咗嚟x2
樓主係咪掛住同西裝仔仔做愛 .....

冇得做
Where is 西裝男

Here
樓主 好掛住你呀

真嘅?
樓主,你還在這世上嗎?

健在
4.2

今日係我哋開始嘅第一日,一切嘅感覺都好奇妙,第一次起身有人坐响隔離,第一次一齊食早餐,第一次一齊返工⋯呢一個公司大堂我同Thomas一齊出入N咁多次,唯獨是今次我覺得一切都好唔同。我哋一齊等lift嘅時候我望住佢,覺得自己腦裏面一片空白,我諗呢一種奇怪嘅感覺係叫做戀愛。望住Thomas嘅感覺好熟悉亦都好陌生,一齊工作6年嘅同事一晩之間變咗我嘅情人,我都唔知應該點position我哋嘅關係。腦裏面突然浮起噚晚佢講過「平時喺公司你做主動,放咗工之後等我做主動,好唔好?」佢望一望過嚟笑一笑,我即刻面都紅晒,9秒9耷底頭扮望電話。

9:45am嘅大堂仍然好多人返工,雖然有6部lift但係都要等吓,入咗lift之後仲要迫一陣先返到38樓office。㗎lift好迫好多人,Thomas企响我前面擋住啲人,如果唔係佢擋一擋,我就又一次比人海淹沒咗。我哋出lift之後我好快咁衝入房換衫,畢竟我唔係好想其他人知道我噚晚冇返屋企。我換咗件白色恤衫,打住Thomas條銀灰色嘅人字紋呔加套灰色暗格西裝,開始今日嘅工作。我行出房門口叫秘書call team A 同team C 所有senior 已上嘅同事15分鐘之後響meeting room開會,佢笑一笑之後同我講「你今日好似有啲唔同咗喎,係咪有乜嘢好事發生咗?」我即刻啟動官腔模式回應「只係休息夠啫,對於主觀而冇跟據嘅論述我係唔會回應嘅。唔該幫我準備開會嘅document,關於年結同噚日Brennet con. call講過撥plan嘅update。」笑一笑點頭示意OK,再補充一句「你噚日out going之前Brendon放咗3個report响度,都係同年結有關,你睇吓如果冇問題就簽approval啦。」「Okay,開會之前我會睇完,比埋comment佢哋修正,之後麻煩你幫我比返佢哋。」

返入房之後,開始睇佢哋寫咗啲乜垃圾交比我。已我認識,Brendon做出嚟嘅report九成九係錯漏百出,10分鐘睇完之後彈佢鐘,等佢哋做返三日三夜先再改direction,實行OT O爆佢⋯睇睇吓所有佢哋提出嘅報告同建議都可行,背景資料齊全,數據同金額亦都响控制範圍以內,照佢哋建議咁去做應該可以响9個月之內做到收支平衡嘅目標。以我嘅經驗同客觀嘅判斷,報告裏面嘅建議加上噚晚同Thomas制定嘅方案應該可以過到board。5分鐘之內我即刻簽approval,叫埋秘書掟翻出去比佢哋。正當我諗緊呢幾日發生咩事,點解一條淨係識得玩嘅team嘅工作能力突然幾級提升嘅時候Brendon入咗嚟房搵我。

「你知唔知咩係禮貌,你係咪應該先搵秘書問吓我係咪得閒見你。」我口趷趷咁凶佢。
「我哋係一team人嚟㗎嘛,冇乜所謂啦。」佢嘻皮笑臉咁講。
「⋯⋯」
「關於嗰三個report我已經sign off咗,如果有咩嘢可以5分鐘後開會提出。」我一貫官腔回應。
佢行埋嚟我抬邊,烏底身雙手撐住响枱,我即刻向後挨响椅背,保持安全距離。
「太好喇!你睇吓,要認真嘅話我條team都可以做得好好。」佢得戚咁講。
「冇咩事請你返出去,我唔想展開冇養份嘅討論。」我講。
佢哄個頭埋嚟然後好認真咁講「你今日有⋯啲唔同咗,你⋯學人拍拖?」
我真係著咗「其實我嘅私生活係完全唔關你事嘅!」

講到呢度Thomas開門入咗嚟,「Kenneth差唔多開會,我想update你⋯Brendon,點解你會喺度?」佢即刻皺一皺眉然後講「上次講咗如果有嘢你可以直接搵我,我會轉達。」Brendon回應「我諗冇咁嘅必要,況且我嘅內務運作唔需要另一個session head插手。」

「去開會啦,夠鐘。」我起身行出房門口,臨出門口前Brendon面黑黑响我耳邊細細聲講:「完來係佢牙⋯」我扮乜都聽唔到,同Thomas一齊行去會議室。
樓主我愛你呀
發現成篇文最好睇唔係甜,係錯字
原來樓主未死
屌 諗住你真係棄post
樓主我愛你呀
發現成篇文最好睇唔係甜,係錯字

對唔住
原來樓主未死

仲健在
Brendon真係唔修理唔得,阻住曬
樓主終於番黎啦
以為要等到個孫燒畀我睇

樓主可唔可以再寫 Brendon 點樣凌辱 Kenneth?
樓主 終於等到你喇
翻嚟啦
終於更口廿
加速加速
加油樓主~
想睇brendon同Thomas 爭主角
4.3

我同一齊Thomas行入38樓會議室,除咗Brendon,team A 同 team C 嘅同事全部已經响齊度。一如以往,Thomas坐響我左手邊,從容咁開始主持會議。當佢開始叫其他同事report工作進度嘅時候,Brendon先衝入嚟,嘻皮笑臉咁搵位坐底。我打斷會議,直接咁講「我希望大家尊重我哋嘅工作時間,我唔會再重新之前講過嘅嘢。Brendon,你係一個session head,請你尊重你自己同其他同事。」Brendon即刻大笑「嘩!你咁講野,我响你後面行,遲你兩分鐘入嚟,你唔係開我吖?」
「你⋯」我即刻著咗!
Thomas皺一皺眉頭,平心靜氣咁講「冇養分嘅說話我勸你應該講小啲。」
Brendon9秒9笑笑口咁回應「嘩!呢句係Kenneth口頭譂,你兩個⋯」
「你玩夠未?可以開始未?」我有啲尷尬又要扮冇嘢咁講。
Brennet開始講「照你哋意思,將呢個月期下男裝各牌子嘅sales plan budget調高,加上唔做減價,調高GP percentage,應該呢兩個星期可以做到升30隻。」
我remind Brennet「小心睇住stock turnover rate同week cover,我唔要年尾坐貨。」
佢露出陽光笑容㸃點頭「OK。」
我托一托眼鏡,望住Brendon同Calvin講「睇完你哋team嘅proposal,現階段我見唔到有更好嘅建議,就跟你哋嘅方向將手頭上嘅basic stock撥去做long run,要小心inventory impact。如果冇乜問題就做個board meeting projection嚟睇睇。」
Brendon笑住咁講「做得好咪讚吓我哋囉,一take過攪掂。」
我又一次黑面「我從新一次,你哋已經蝕咗兩年內可以蝕嘅錢,如果你哋做好啲大家都唔使咁辛苦!如果冇其他嘢嘅話,我哋講到呢度。」
就响我準備起身走嘅時候,Thomas條team嘅senior product planner Kris開聲「我有問題!」
我坐返底望向佢「講。」
佢即刻好大聲咁當住所有人面前質問「你噚晚con. call meeting好夜喎,之後响Thomas度過?」全場即刻靜晒,Thomas即刻皺眉頭講「呢度係公司嚟㗎!」坦白講,我第一次見到佢有情緖起伏,我唸大家同我一樣都估到佢哋曾經發生過咩事同之後將會發生嘅事。為咗控制當場局面同平息尷尬氣氛,我起身準備行出去「希望你哋唔好將私人嘢帶返公司。」
點知呀Kris仲要繼續,好大聲咁同Thomas講「真係咁!點解要係佢?你要玩都搵啲後生大隻㗎啦,佢?冇身型冇樣貌,你話佢有咩好。」
當下我真係呆咗唔知點算,我一片空白,完全function唔到,更何況佢句句都係事實,論年紀,身型,顏值⋯我完全輸晒,比佢咁數,我真係想喊出嚟。
原來我做咗第三者!我黑面,冇出聲亦冇聲出⋯
Thomas即刻講「你講夠未呀!冇事嘅所有人返出去做嘢先。」
其他人見勢色唔對都即刻起身出去,偏偏響咁混亂嘅時候Brendon仲要出嚟攪事,冇厘正經咁對住呀Kris講「喂!呢場戲好睇喎,其實你講嘅嘢都啱嘅,Kenneth又真係老咗啲,矮咗啲,瘦咗啲同惡咗啲,冇表情又冇感情⋯不過如果你講嘅嘢係真嘅話,我又明點解Thomas揀佢喎,起碼佢冇你咁港女,今日你仲坐響度做senior都係因為佢,更何況你都會有老嘅一日,講嘢唔好去得咁盡!」 呀Kris聽到佢咁講靜咗靜,Thomas即刻拖咗佢去pantry。
我回神嘅時候發現房剩返我同Brendon,我居然响佢面前流咗眼淚,佢即刻緊張起嚟「嗱,唔好呀,我唔識安慰人㗎!」
我工作咁耐,第一次當眾出醜,第一次拍拖就响唔知情嘅情況之下做咗第三者⋯我同Brendon講咗一句「宜家你開心啦,好好玩啦⋯」之後就行咗返自己房。
以為要等到個孫燒畀我睇

樓主可唔可以再寫 Brendon 點樣凌辱 Kenneth?

Brendon已經精神凌虐緊Kenneth
麻煩幫我安排Brendon 可以從38樓跳落嚟
Btw樓主太耐無更新,已經唔記得啲人物設定
麻煩幫我安排Brendon 可以從38樓跳落嚟
Btw樓主太耐無更新,已經唔記得啲人物設定

現時為止出場角色起底

Team C

Assistant business development manager

Brendon - 31歳,5呎10寸高,攣髮,雙眼皮笑起上嚟有酒凹帶粗框眼鏡。因為鍾意水上運動,所以曬到一身小麥膚色。150lbs,身形健碩,一日到黑嘻皮笑臉冇時正經。淨係識得玩同笑,未轉team head之前日日5:30收工。比主角視為廢柴一條,不過佢對下屬好好,但好大脾氣,公司無乜人敢得罪佢,因為傳聞中佢有打開boxing,好似參加過錦標賽,總之就好好打。
西裝外套size 40/50R 西褲33x42

Team A

Regional business development manager

Thomas - 32歲,6呎2寸高,㧧all back,單眼皮有小小鳯眼,帶冇框眼鏡,尖面薄薄咀脣。比較沈實,身形高挑但有小肌肉,脂肪含量極低,屬白淨書生形,有44吋長腿,145lbs,成日擺出一副世事都比佢看透嘅態度,係主角響公司最信任嘅人,善長分析,外表冷酷但善解人意。好似有女朋友但冇人見過,從來只會微笑,同主角共事6年,最鍾意聽音樂,可以用6位數字嘅價錢買音響設備。
西裝外套size 38/48S加長䄂 西褲32x43

主角

Head of business development

Kenneth - 33歲,未發育嘅身體配黑框眼鏡,5呎6吋高,110磅⋯⋯嗜好係⋯返工,響公司工作12年,由intern做起到宜家head18人嘅section head。A0,雖然係基,但無拍過拖亦冇性經驗,即係老處。唔係好識同人相處,所以只係會同Thomas同埋Brennet溝通。人生目標係⋯未有,今年嘅target喺要兩條team都賺錢。
西裝外套size 32/42S 西褲27x38
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞