中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
個故好正 點解要俾我入黎 樓主好準時兩個月更新一次 前面形容得好好 好有追ten count既感覺
拖咗好耐啦
聖誕快樂
祝各位朋友性誕快樂
2019都黎
2019新年快樂
有冇巴打文筆好寫埋落去
有無巴打質素好似男二同男三咁?
樓主聖誕節同左邊個做愛?
2017開post 依加已經係2019
既然樓主都話唔會棄 咁我一年後再返嚟睇
新一年祝大家追到呢個故
6.1

諗返轉頭,頭先Brendon講嘅嘢其實一啲都冇錯。就連我自已都唔知究竟有幾怕面對自己嘅感覺,有幾怕比人拒絕,大概Brendon比我更睇得清楚我嘅內心。突然只係剩返我同Thomas兩個人響餐廳,我有小小不知所措,畢竟響幾日裏面發生咗咁多事,我有好多嘢想問Thomas,亦都有好多嘢想講,響呢一刻Thomas好似意識到我有好多嘢想攪清楚,佢溫柔同我講「得返我哋兩個,宜家係咪可以冷靜咁同我傾下?你有冇嘢想問我?定係⋯你有乜嘢想同我講?」
我腦𥚃一片空白,突然醒起「吖,我電話同銀包都喺Brendon度⋯」
Thomas靜咗一靜「⋯⋯」

我即刻回應「唔好意思,我響感情事方面冇乜經驗,唔識點處理。」Thomas好冷靜咁再講「你有乜嘢想知?經過今日,你應該有好多嘢想問我,我希望我哋之間唔好有第二次誤會。我諗我比唔到足夠信心比你,又或者我哋發展得太快。」佢講到呢度,我突然醒起自己之前覆message嘅一句「呢種誤會唔會有第二次喇。」宜家諗返先發現有時講嘢真係唔好去得咁盡,想補飛又唔知點開口,諗咗一諗決定直接咁問「我想知道你同呀Kris嘅關係,我⋯係咪第三者?」

Thomas托一托副眼鏡,慢慢咁回答「呀Kris之前的確係我男朋友,我哋一齊兩年半,之後我發現佢有外遇,如果冇感情瓜葛,我都可以接受到,但無奈地佢鍾意咗其他人,所以我哋決定分手。雖然分咗手半年,但係因為工作關係,我哋一路都有聯絡。最近佢同佢現任分開咗,我應承咗照顧佢直到佢搵到新男朋友為止。」我回應「工作方面會唔會有影響?駛唔駛即刻調走佢?可能咁樣會比較容易處理你哋之間嘅事。」講完之後我先發現自己假公濟私嘅一面⋯「所以我覺得我比唔到足夠信心比你,我同Kris已經冇可能,至於工作安排,我諗你唔駛擔心,你一向都唔會干涉我條team嘅人事問題,現階段佢有存在嘅價值。」見到Thomas充滿自信咁回答,我回應「Okay,希望你唔會影響到日常工作。」

「咁我係⋯替代品?」我問「點解係我?正如Kris所講,我同佢樣貌同身形跟本就無得比,你可以有好多選擇。」Thomas回答「因為你好脆弱,需要人保護,何況⋯你嘅高度身型好小見,好似未發育咁,我可以一手抱起你,我想保護你,響我面前唔駛再呈強。正如我之前同你講過,我唔會比任何人蝦你。」Thomas用佢對長腿響枱底夾一夾我對腳,我腦裡面又一次空白,佢溫柔咁同我講「快啲食嘢先,涷曬喇。」
有喇
我記得嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞