中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
5.1

開完兩個鐘頭無氧分又無結論嘅marketing會,我𢲡住部散咗嘅電腦行返入房。其實嗰個咁無建設性嘅會正好比我抖一抖氣,一路望住無重點嘅powerpoint,一路聽住無新意嘅presentation,我淨係望住自己部電話既whatsapp⋯

「Ken,我哋有啲誤會,需要傾下。放工後飲杯嘢?」
「呢種誤會唔會再有第二次⋯」
我响度諗,我會唔會真係誤會咗Thomas呢?點解我覆得咁快⋯如果同佢傾下又會點呢?我冇答案,唯一我知道嘅係,我一次過冇咗我嘅情人,朋友,工作伙伴⋯我打電話叫IT回收部散咗嘅laptop,之後我就挨咗喺椅背度合埋雙眼。

大概半個鐘之後,收到admin dept. 嘅message問我制服係著乜嘢size,我好驚訝咁打電話問「咩制服?咩size呀?」Admin個dept. Head好慢回答「你哋BD team參加咗SKY RUN嘛,下個月跑IFC,公司預備跑步衫褲比你哋,仲要印名呀!希望你哋跑快啲,有好嘅成績啦。CEO office都好重視今次比賽,話係一項好好嘅team building活動。」

空白咗幾秒之後先回想返頭先Brendon同我講嘅嘢,佢真係交咗名比admin參加比賽。我十萬個唔願意咁call咗佢入嚟我房,劈頭一句就講「你攪乜嘢,玩完未呀?做乜事樣樣嘢找我麻煩!」佢行埋嚟我抬邊,烏底身雙手撐住响枱,笑笑口咁同我講「冇養分嘅説話唔多講,我同埋CEO office講咗我哋reginal BD team會參加,呢次你想縮都冇得縮。」我火都嚟埋咁同佢講「你憑乜嘢認為我會參加呢啲咁無聊嘅活動呀,我⋯」「憑你好勝囉,有我響度我哋一定贏。」我都未講完佢就搶答。唔好諗咁多喇,聽日開始我哋特訓跑樓梯,有我操你,呀唔係,係有我幫你操,5分鐘內一定可以跑完廿五層樓。」

「如果輸咗咁點?」我問。
「如果輸咗我即刻伸請內部調職去上海office,以後都唔會煩住你。」佢好有信心咁講。「如果贏咗頭三位你要連續兩個禮拜請我食晚飯。」條件係每朝早同放工後都要同我操⋯練。我心諗儍仔,對腳生係我度,呢次你pack定嘢上上海啦!
Thomas條線好睇啲
我有生之年竟然有文睇 好感動
Brendon 加甜呀
樓主係咪棄左故
佢忙喳
樓主做到咁高層肯定忙到癡線
樓主應該係中高層啦
top management班仆街就成日唔返工 返黎就簽個名
係文呀
見到Hehe
留左正評先
唉 我都想有拖拍
brendon同樓主條線好正
希望樓主快啲收拾公司啲麻煩友出多啲更新
我要文呀
正啊樓主 加油加油
新觀眾留名
文啊
樓主我支持你架!!!!
有文
文啊
樓主呢???
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞