中環辦公室「西裝男hehe微甜]

807 回覆
170 Like 55 Dislike
樓主
文呢
好掛住你啊,樓主
中秋過埋, 都滴完啦,放返出嚟出文未呀?
好想睇文
係咪變咗棄文啦
一年一更新同屋企人講定燒比我睇先
新人留名
篇文就快一週年
等左差不多一年,未完故囉,想點wo
5.5後

呀Kris聽到呢度,流咗滴眼淚。

Thomas語氣雖然好平和,但內容就非常尖銳⋯面對Thomas嘅霸氣回應,我無言以對。呢個時候,Brendon攪事咁回應「嘩!又嚟?宜家嚟講啲咁嘅嘢,頭先Kenneth仆街嗰陣你係邊?如果你係真心咁諗,點解唔早啲同佢講清楚?何況你話你先係佢bf,你有冇問過佢?咁啱我頭先先講完佢係我bf呀,咁快衝出嚟認⋯佢第一次都係比咗我嫁,計正你只係做咗我老衿咋!」

「唔好再講落去喇!」我喝止咗Brendon。我繼續無表情咁講「呢一啲係我嘅私事,我唔覺得需要擺上枱講。況且Thomas,我同你都係成年人,私生活唔需要向任何人交待,請你尊重下自己。」

我嘅回應換嚟5秒dead air,「可唔可以普普通通咁食一餐飯,好似平時咁。」我打完場咁講落去「其實你哋唔好高估你哋嚮我心目中嘅地位,我哋係好嘅工作伙伴關係,除此以外,我想像唔到我哋可以有其他關係⋯」我又一次冷漠咁講咗讉心嘅説話,希望咁可以平息面前嘅亂局。

「究竟你有幾怕面對你自己?」Thomas不帶語氣咁講。「我見唔到伙伴同情人有咩抵觸,定係你想逃避?怕work out唔到之後點面對?」面對咁尖鋭嘅質問,我唔識點回答,Brendon笑笑口咁講「其實你哋都幾好笑,拍拖嘅咪拍拖,攪嘢嘅咪攪嘢,分手嘅咪分手囉,開心咪得囉,諗嚟諗去做乜啫?come on,活在當下啦!」佢起身搖搖頭「真係眼火爆,冇晒mood食,呀Kris,我車你兜風,嚟吖。」呀Kris又好似中咗降頭咁聽佢講,粒聲都冇出就起身一齊行,臨走前Brendon轉身講咗句「你掙我一餐飯呀,仲有呀,你整親隻腳,聽日唔好著皮鞋返工吖,快啲好返,仲有sky run呀。」講完就擰起自己同呀Kris個工事包行咗去。

突然剩返我同Thomas響餐廳,Thomas溫柔同我講「得返我哋兩個,宜家係咪可以冷靜咁同我傾下?你有冇嘢想問我?定係⋯你有乜嘢想同我講?」「吖,我電話同銀包都喺Brendon度⋯」

Thomas靜咗。
一週年快樂,多謝你提醒我
想繼續寫落去
冇棄
以為你棄左
唔好意思,呢一年真係忙到hihi,工作上有一啲新挑戰,不過都算順利。

希望之後可以快啲出文。

加油
最緊要唔好棄
如果可以多啲上水就好
由cd rom 追到而家 終於有新文
好感動,終於等到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞