煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
有冇啲三用袋握介 用黎裝notebook同啲paperwork

邊三用,揹,斜揹,手拎?
Duffel袋你講緊?

係呀係呀
有冇啲款係冇咁老積同擁腫
最好黑色啦

Duffer袋又好似太大
想搵啲似公事包類型嘅但又唔想咁formal
返工放下飯盒
得閒會裝下書 at least都A4 size

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎
想買個黎返工,都係拎下lunch box, 少少文件,想問下1k樓下有咩選擇?我岩岩睇左The Peloton' Rolltop Backpack 都幾好,不過怕太大個
13吋薄notebook加部switch 有隔層就最好

Aer 嘅袋啱你喎
如果你唔係要拎黎去户外

好似陰道

Aer 嘅袋啱你喎
如果你唔係要拎黎去户外

好似陰道

成隻水箭龜咁
買無牌子咪唔會撞囉
有冇啲三用袋握介 用黎裝notebook同啲paperwork

Duffel袋你講緊?

係呀係呀
最好黑色啦

我有隻似porter樣嘅公事包,但modular嘅,可以自己砌啲component上去,不過
未出
Aeon買左個二百幾蚊

Aer 嘅袋啱你喎
如果你唔係要拎黎去户外

好似陰道

Um
呢幅個樣衰啲姐
可以上佢個網睇嘅
夏天揹背囊真係煉獄咁

呢個啱
所以記得個背要有ventilation back
雖然都係煉獄

我用BOREAS Bootlegger,個背都唔夠曲

可能直頭要用返毅成賣嗰啲行山袋喇
放notebook 同埋A4size 既野

返學用 文青少少or tech 都想睇下

最好黑or 灰 多謝巴打

幾鐘意Alpaka 呢個既但價錢幾貴

呢類都ok

最近都有留意alpaka呢個牌子,但我自己覺得普通得黎個價幾高,所以都係睇下就算。

應該都有唔少人聽過呢個牌子,made in Hong Kong 仲有啲料唔錯,同埋最緊要係有得customise
應該幾啱你用,值得一睇
https://www.fordmasports.com/product-page/highway-everyday-messenger

一入去見到果個已經扯扯地
想買個黎返工,都係拎下lunch box, 少少文件,想問下1k樓下有咩選擇?我岩岩睇左The Peloton' Rolltop Backpack 都幾好,不過怕太大個

會呀,但你平時淨帶文件? 揀lbb嘅breakaway囉
Boundary Prima System: The Ultimate Modular Pack, via @Kickstarter https://www.kickstarter.com/projects/1990568293/boundarys-prima-system-the-ultimate-modular-pack
本身用緊511隻MOAB 10,
想搵返隻差唔多size,無咁軍事風嘅

帶開尿袋、文具、文件同Notes,
之後有可能會入一部細身lab top/tablet,
顏色就藍、黑灰就得

希望樓主有好推介,thx
麻煩巴打推介一個旅行用嘅背囊(城市用)
容量方面想裝到坐底10件衫褲
同埋一部13" notebook
顏色偏深藍/黑都可以
唔該巴打

Duffel袋你講緊?

係呀係呀
最好黑色啦

The brown buffalo嘅tote bag都唔差

俾多隻totebag都ok嘅韓國牌子
但個價唔平同難運翻翻黎

BlcBrand

其實呢個牌子,款係好,料就普通,但一定唔差,只不過值唔值就睇你地自己
想買個耐用既
平時都係返學翻parttime 入面裝部11吋notebook
間唔中打下羽毛球同游水咁唔要求咩花款

多謝巴打

呢類都ok

最近都有留意alpaka呢個牌子,但我自己覺得普通得黎個價幾高,所以都係睇下就算。

應該都有唔少人聽過呢個牌子,made in Hong Kong 仲有啲料唔錯,同埋最緊要係有得customise
應該幾啱你用,值得一睇
https://www.fordmasports.com/product-page/highway-everyday-messenger

我啱啱覆其他巴打仲有其他牌子有得揀

BlcBrand search下一戰 我睇到都扯,我覺得好過fordma添,不過好似幾貴

呢類都ok

應該幾啱你用,值得一睇

我啱啱覆其他巴打仲有其他牌子有得揀

BlcBrand search下可以一戰 我睇到都扯,我覺得好過fordma添,不過好似幾貴
Lm
只推介mystery ranch
我自己都擁有三個

呢類都ok

應該幾啱你用,值得一睇

made in Hong Kong架咩
back左ks新果個背囊
放mbp 13" notes 筆袋 水樽 switch
加銀包 尿袋果啲濕碎野
要求唔公廁 好睇就得 budget冇所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞