煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
想買個可以一次過裝書(3、4本左右)同埋一套衫加毛巾加鞋嘅書包
Nike

限定nike嘅背囊?

唔係 想打埋話nike啲款好公廁
但未打完就出左 之後又無睇到

或者唔使裝鞋會唔會易啲比建議

其實係miss左
Duffel or backpack?

鞋就要duffel 但一定要買鞋袋
平可以執淘寶
ks有隻新袋睇落幾好
https://www.kickstarter.com/projects/2012196164/huru-premium-quality-expandable-water-resistant-ba

另外有隻早幾日完
https://www.kickstarter.com/projects/174971983/lander-carry-system

好似好正
其實真心我都係俾啲方向你地,bag industry其實真係好大,唔好俾自己焗住買咩公廁袋,睇下睇下實有款啱你同靚料嘅

ks最唔好係最起碼等半年 同埋無得試,始終可能未必啱揹
返工用 要裝電腦/文件 著西裝
Thx
要擺鞋可以望下呢個,夠大不過樣就一般
https://youtu.be/KncBSHx88Hs
Samsonite RED - Clovel backpack

E個點睇
1290$
旅行去
[mg]https://www.samsonite.com.hk/on/demandware.static/-/Sites-24-Samsonite-Red/en_HK/dwc6e78cc5/images/samsonite-red/clovel/large/88220-1041_02.jpg[/img]
定好公廁了 #adore #

幾好呀 唔驚!

就買E個
去完旅行 番工用好似都得
地盤粗用

水 衫 紙 傘 尿袋 鎖匙 14'notebook(sometime)

歧視地盤佬
返學用 會帶ipad/macbook switch 有時會帶埋衫同籃球鞋返去打波 想個袋望落文青少少

想外表望落似gregory day pack casual又舒服 求巴打推介
有冇細細地嘅推介 個人矮同瘦
裝到件褸同ipad就夠
有無得介紹比絲打?
想要輕身背囊,放到飯/銀包/傘
出入甲級寫字樓但唔駛踩high heels

174cm 男仔款都岩

Rains? 上面啱啱po左
有hanchor studio啲純黑小背囊
個人覺得eastpak嘅純包背囊都可以一戰

多謝爸打
皮已正

不過想問多句
有無nylon 款的?
好想要輕身但係唔係bin tat tat咁款

我諗可能要herschel同anello先有你想要嘅款,但呢款日系小背囊 north face purple label應該會有,我上面唔記得有無貼過

Herschel & Anello 真係好公廁呀⋯⋯⋯⋯
其實我覺得Burberry / prada nylon果d經典款好靚不過唔係好捨得買

搭單想問A.P.C 係咪公廁黎?

謝謝巴打

正當個四十歲阿嬸都孭緊anello你就知佢嘅熱潮去到邊種地步

Ummm其實Burberry or prada大部分都係買個品牌,其實老實講,佢地原料連手工加埋人工都唔係真係叫值呢個價。不過都有可能因為我唔係女嘅

其實apc係咩 npc 我就知

你睇下bellroy呀
佢啲leather都唔差
近排出埋backpack
https://bellroy.com/products/slim-backpack/woven/navy#image-1
地盤粗用

水 衫 紙 傘 尿袋 鎖匙 14'notebook(sometime)

歧視地盤佬

聽日回 無歧視
真。打字打到隻手好撚攰
想買個黎返工,都係拎下lunch box, 少少文件,想問下1k樓下有咩選擇?我岩岩睇左The Peloton' Rolltop Backpack 都幾好,不過怕太大個

會呀,但你平時淨帶文件? 揀lbb嘅breakaway囉

都會拎下macbook 尿袋個d, 香港邊度有而款實物睇下?
lm
想買個可以一次過裝書(3、4本左右)同埋一套衫加毛巾加鞋嘅書包
Nike

限定nike嘅背囊?

唔係 想打埋話nike啲款好公廁
但未打完就出左 之後又無睇到

或者唔使裝鞋會唔會易啲比建議

其實係miss左
Duffel or backpack?

backpack
我都係間中踢/打波先會帶多對鞋
係想有時練完拳/做完GYM去溫書但係我啲袋裝書加衫有啲勉強
最近入手咗 Millican Smith the Roll Pack 18L
放到15吋laptop 用環保物料造 防水料
唔太多人識欣賞呢一個牌子 無乜見人用
樓主覺得細 有25L同32L揀 大約2千左右

用左成年都係見過一兩個同好
唔怕撞到九彩
Btw 25L好似千三到

早日係reecho見到25L 千五到
18L就開倉有$490

呢隻邊度開食有$490
https://missionworkshop.com/products/arkiv-bag-series

mission workshop
budget 夠既巴打絕對推薦
防水 耐磨 made in usa 型仔
佢呢個arkiv system我都想買好耐
逐舊逐舊砌上去玩味同性能都十足

自己用緊佢個rambler
22L expand到40L
year 1 用到而家出黎做野年幾
真心好野先推介大家
code10
放mbp 13" notes 筆袋 水樽 switch
加銀包 尿袋果啲濕碎野
唔公廁 文青好睇 budget冇所謂
推介越多牌子越好
有冇巴揹過lululemon 嘅backpack? 想知啲料好唔好同設計點
Incase Tracto 40L
返工粗用 有時行地盤 外型最好簡潔D
袋少少工具 folder 水壺 散銀

有冇CHING 知呢隻袋香港邊到買
有冇皮製既推介
出街/返工都會用,裝到書中等size就得。
budget 1000 ~1500
BTW呢個我覺得幾靚, 幾年前買左一個依家殘殘地, 想入手買多個

係幾正 ,想知邊度有得賣

幾型 多間格
咩價位左右?
返工用,四四正正,挺身,拎野方便
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞