煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
13寸laptop
10寸 ipad pro
A4 size 文件袋
一部無反相機
游水用具(有3L左右圓形防水袋裝住)

想要個裝到上面堆野,游水用具最好有格獨立防水既。 可以底出。
麻煩巴打推介一個旅行用嘅背囊(城市用)
容量方面想裝到坐底10件衫褲
同埋一部13" notebook
顏色偏深藍/黑都可以
唔該巴打
出街,返學
Buget 1500 or under 1500
但希望個書包本身都係比較脹身,好似不死鳥咁
Or 有冇好似不死鳥嘅背囊介紹?
圖案要花花or 全黑
Thx

U miss me[/quote]

脹身呢個都得,不過要差不多料就難啲

Huf有啲花同全黑嘅款可能幾啱你

其實不死鳥個牌子有好多其他款嘅,唔使一定要狗沖arro 22嘅
可以睇下arc tery x其他款嘅 上永高行個網會有大把
有幾個我都想買,係唔差
5舊水
放到laptop,唔想個袋太大太重
最好外形型少少啦
裝13"macbook pro
switch
書,notes
想深色啲
最緊要揹得舒服
可以既話想有個方便拎銀包同電話既設計
唔知斜孭袋巴打有冇研究呢?
想買個好似porter呀 gregory嗰啲細細個嘅袋
用嚟平時出街裝下尿袋鎖匙嗰啲

係囉,我都揾緊啲斜孭袋
宜家用緊 BAG'n'NOUN嘅袋仔

斜孭都叫做有睇過下嘅 如果其他巴打都有貨仔想分享下,真係歡迎一齊傾下,因為我打字慢,得我一個人真係好難打得哂又無miss到,又唔想hea答你地

我最想買嘅其中之一

crafted goods

triple aught design

不過真係好撚貴,再加上我對背囊條癮大啲
著西裝番工用
唔該巴打比啲意見我
有冇好似Gregory day pack依類casual啲嘅袋推介 佢個新logo冇舊嗰個咁靚

唔係無咁靚咁簡單,而係柒呀
點睇osprey ?

Osprey其實係實用型嘅數一數二,雖然唔係好熟户外實用型背囊,但係有樣野佢係一定做得好嘅,就係佢個背負系統係幾撚勁,
個人好中意hellolulu 但唔知公廁左未

未算嘅,不過料比較薄
有更好嘅選擇姐
Poler stuff,wilderness experience etc
13寸laptop
10寸 ipad pro
A4 size 文件袋
一部無反相機
游水用具(有3L左右圓形防水袋裝住)

想要個裝到上面堆野,游水用具最好有格獨立防水既。 可以底出。

上面都有位巴打係差不多用途,但我自己嘅做法係先用傳統相機袋裝,再好似你將啲用具放落防水袋,其餘就放落背囊

相機袋我會揀thinktank 我自己用緊mirrorless mover
要一樣搞掂哂,當然係peak design出品嘅背囊
想買個可以一次過裝書(3、4本左右)同埋一套衫加毛巾加鞋嘅書包
Nike
打波用
多數裝對鞋同支水
有時裝件衫
想買個可以一次過裝書(3、4本左右)同埋一套衫加毛巾加鞋嘅書包
Nike

限定nike嘅背囊?
打波用
多數裝對鞋同支水
有時裝件衫

咩鞋?
我會買鞋袋加個正常背囊
Under armour有鞋袋幾靚
成個春袋果種袋
本身用緊純黑公廁herschel
但係想間隔再多d 攞黎放銀包尿袋
返學用 放notes(3-4個A4 file)
13" macbook pro
水樽
有時會拎埋switch
最緊要係想有個放鞋既間隔
款式就想斯文d 通常都著裇衫同淨色衫
個袋睇落大d都無所謂
顏色就最好黑色
唔該巴打
著西裝番工用
唔該巴打比啲意見我

Budget 裝乜都得之選: incase
斯文裝紙型之選: rains
有冇啲三用袋握介 用黎裝notebook同啲paperwork

邊三用,揹,斜揹,手拎?
Duffel袋你講緊?

係呀係呀
有冇啲款係冇咁老積同擁腫
最好黑色啦
有無得介紹比絲打?
想要輕身背囊,放到飯/銀包/傘
出入甲級寫字樓但唔駛踩high heels

174cm 男仔款都岩
有冇好似Gregory day pack依類casual啲嘅袋推介 佢個新logo冇舊嗰個咁靚

唔係無咁靚咁簡單,而係柒呀

咁巴打有冇好建議

出街一定唔會撞
西裝返工用
平時出街有機會用
唔需要咁大容量
都係放尿袋 縮骨遮 一啲文件
返工放下飯盒
得閒會裝下書 at least都A4 size

又話個個都覆
本身用緊純黑公廁herschel
但係想間隔再多d 攞黎放銀包尿袋
返學用 放notes(3-4個A4 file)
13" macbook pro
水樽
有時會拎埋switch
最緊要係想有個放鞋既間隔
款式就想斯文d 通常都著裇衫同淨色衫
個袋睇落大d都無所謂
顏色就最好黑色
唔該巴打

裝鞋就無喇,裝鏡頭就有
鞋真係要買多個鞋袋呀,一黎會搞到個背囊好難洗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞