煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
Share下先,而家用緊佢,本身for去旅行用,而家縮返埋當埋返工袋用,可以放laptop

Life Behind Bar - 'The Peloton' Rolltop Backpack

呢個正喎,好似Mission workshop 果個The rambler
因為The rambler 太貴,所以無入手,而且arro 22用左4年都仲好新淨

Rambler我覺得麻麻,因為個design唔方便,太少細格
返工放下飯盒
得閒會裝下書 at least都A4 size

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎

齋講筆直齋講著衫返工都得
我咁樣唔得

咁係因為你地大致用途一樣我就group埋一炸俾suggestion
有無睇過上面哥啲呢?如果無,不如試下講下你要咩特別features?
一直搵緊個背囊可以集多功能於一身:
行山/其他戶外活動
出街
去旅行

但又唔想用backpacker個種咁大,出街揹會太誇張

補充:
我鍾意黑色
平時出街會帶水、遮、褸,有時帶macbook
行山方面多數都係day hike,所以除左水之外都無咩裝(都係平時出街帶個啲,頂多帶多件衫換)
旅行既話我就想一個背囊加個喼就搞掂
裝得晒啲必需品就夠,唔該你

黑色同好
其實有小少矛盾嘅
你想帶幾寸macbook同咩褸先?
如果就咁細件褸同就翻你行山嘅細容量,我就會建議你用hydration backpack

第一個就係mission workshop嘅the hauser,細容量,防水,細褸。
第二個就係hanchor studio嘅clast backpack,都係一樣特色

我就建議你買兩個嘅,行山一個,出街一個,因為基本上行得山嘅就一定會細隻同輕,而普遍出街裝埋褸我就覺得呢種細容量未必滿足到你,揹得大少少容量你就會重得滯,行山會好快攰

夾硬黎唔係話唔得,係唔太建議姐
俾個夾硬之選你

Goruck嘅bullet ruck 不過要帶個sleeve,因為佢無notebook compartment,但專攞黎join佢啲event

師兄有冇多d類似呢d款
要黑色 薄身d既 野唔多,擺到a4就ok
thankyou

你要邊種多啲?hauser? Or goruck?
唔好太大
可以平時出街/返學
幾百蚊到
文青少少
黑、灰等色系

會用嚟裝書/note 等等

無印嘅斜孭

定係唔係講緊alpaka?

made in hk 指既係fordma

但我見個價120usd 都近千hkd

一開始講果張圖賣16xx hkd

雖然貴少少但個design 幾鐘意

心大心細

要千六咩 不過我覺得斜孭少過二千再加上心水都得嘅
想使就使喇

fordma 1000hkd

alpaka 16xxhkd

好痛苦啊

睇review好似有少少問題
https://youtu.be/xH6hnz4tAsY

我都有睇開呢個youtuber
利申:跟佢搵食

Between 我睇左頭幾秒同中間哥幾秒,我自己會揀alpaka

條片我都睇過

最大問題都係防水太濕尻姐

過多排就買
行山/其他戶外活動
出街
去旅行

補充:
我鍾意黑色
行山方面多數都係day hike,所以除左水之外都無咩裝(都係平時出街帶個啲,頂多帶多件衫換)

黑色同好
其實有小少矛盾嘅
如果就咁細件褸同就翻你行山嘅細容量,我就會建議你用hydration backpack

第一個就係mission workshop嘅the hauser,細容量,防水,細褸。
第二個就係hanchor studio嘅clast backpack,都係一樣特色

我就建議你買兩個嘅,行山一個,出街一個,因為基本上行得山嘅就一定會細隻同輕,而普遍出街裝埋褸我就覺得呢種細容量未必滿足到你,揹得大少少容量你就會重得滯,行山會好快攰

俾個夾硬之選你

Goruck嘅bullet ruck 不過要帶個sleeve,因為佢無notebook compartment,但專攞黎join佢啲event

師兄有冇多d類似呢d款
thankyou

比較prefer hauser個款
唔知斜孭袋巴打有冇研究呢?
想買個好似porter呀 gregory嗰啲細細個嘅袋
用嚟平時出街裝下尿袋鎖匙嗰啲

係囉,我都揾緊啲斜孭袋
宜家用緊 BAG'n'NOUN嘅袋仔

斜孭都叫做有睇過下嘅 如果其他巴打都有貨仔想分享下,真係歡迎一齊傾下,因為我打字慢,得我一個人真係好難打得哂又無miss到,又唔想hea答你地

我最想買嘅其中之一

crafted goods

triple aught design

不過真係好撚貴,再加上我對背囊條癮大啲

巴打有冇啲再細個啲嘅袋呀?
唔想買gregory同porter 一街都係

我自己買開modular backpack 通常我會用翻啲大pouch掛兩條帶就揹出去
如果唔係就lbb嘅houdini 腰包可斜孭
行山/其他戶外活動
出街
去旅行

補充:
我鍾意黑色

黑色同好
其實有小少矛盾嘅

俾個夾硬之選你

師兄有冇多d類似呢d款
thankyou

比較prefer hauser個款

hanchor仲有啲其他款,你上去睇下?
睇完我再睇下有無其他袋啱你
唔知斜孭袋巴打有冇研究呢?
想買個好似porter呀 gregory嗰啲細細個嘅袋
用嚟平時出街裝下尿袋鎖匙嗰啲

係囉,我都揾緊啲斜孭袋
宜家用緊 BAG'n'NOUN嘅袋仔

斜孭都叫做有睇過下嘅 如果其他巴打都有貨仔想分享下,真係歡迎一齊傾下,因為我打字慢,得我一個人真係好難打得哂又無miss到,又唔想hea答你地

我最想買嘅其中之一

crafted goods

triple aught design

不過真係好撚貴,再加上我對背囊條癮大啲

triple aught design果個仲拎埋carryology reward 2017,但係已經無哂貨
有冇完全防水袋推介
可以成個咩住落海
最近入手咗 Millican Smith the Roll Pack 18L
放到15吋laptop 用環保物料造 防水料
唔太多人識欣賞呢一個牌子 無乜見人用
樓主覺得細 有25L同32L揀 大約2千左右

特價買咗700蚊 好好用
主要用黎返工返學,有時拎黎做運動
可以唔洗有laptop 位都得

自己鍾意比較colorful 既袋

Nike果個好舊款,真係又靚又實用,最衰唔出返依個款
North face 依個款好多配色配得好靚,有隻係黑底但d帶係好colorful 既色(搵唔到相)
黑色都ok

想搵類似依2款,thx 樓主

其實purple label north face應該會幾啱你,上佢官網睇睇
樓上幾位巴打都幾啱喎

因為有啲大嘅斜揹袋
想買個可以襯西裝但係可以做運動既背囊 有咩推介
絲返學用
擺a4 notes 有時要擺埋macbook air
少量化妝品 水同褸 唔洗好大個
budget under1000

Eastpak or north face purple label? 我上面俾左
有冇backpack 介紹
想買個去旅行用
45L夠唔夠?
身型都幾矮around 164到
仲有係窮撚
希望under$500
唔知市價 有錯勿屌
唔該巴打

45就夠嘅
你就當你40-45到就最啱咩
Under 500要淘寶喎
Share下先,而家用緊佢,本身for去旅行用,而家縮返埋當埋返工袋用,可以放laptop

Life Behind Bar - 'The Peloton' Rolltop Backpack

呢個正喎,好似Mission workshop 果個The rambler
因為The rambler 太貴,所以無入手,而且arro 22用左4年都仲好新淨

Rambler我覺得麻麻,因為個design唔方便,太少細格

完全同意你既睇法,太少間格
另外,想問下係flightline 訂袋信得過?
有無得介紹比絲打?
想要輕身背囊,放到飯/銀包/傘
出入甲級寫字樓但唔駛踩high heels

174cm 男仔款都岩

Rains? 上面啱啱po左
有hanchor studio啲純黑小背囊
個人覺得eastpak嘅純包背囊都可以一戰

多謝爸打
皮已正

不過想問多句
有無nylon 款的?
好想要輕身但係唔係bin tat tat咁款
有冇完全防水袋推介
可以成個咩住落海

巴打 你要搵嘅唔係背囊喎 係空心嘅浮板

不過
Made in USA 嘅防水袋會幫到你,我都唔係好熟,但我個人覺得都係唔好孭落海喇
Rains 真係幾岩眼緣呀

其實想試下呢隻 有冇巴打有comment? 應該都唔算公廁?

其實想試下呢隻 有冇巴打有comment? 應該都唔算公廁?

補返大圖
想買個可以襯西裝但係可以做運動既背囊 有咩推介

呢個難喎
點都要淨揀一樣
要運動啲嘅
定係要西裝嘅
Hellolulu

補返大圖

未算,但要小心
因為second kill有得賣,但當然又俾佢食翻筆,仲要好似唔係官方代理
BTW呢個我覺得幾靚, 幾年前買左一個依家殘殘地, 想入手買多個

係幾正 ,想知邊度有得賣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞