煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
我都好鐘意發掘下啲冇咁公廁既背囊 同埋有條買背囊既心癮
好鐘意揹個條帶要幼!
黑色
多間格,易揾野
唔洗太大舊
巴打有冇好介紹?

主要用黎返工返學,有時拎黎做運動
可以唔洗有laptop 位都得

自己鍾意比較colorful 既袋

Nike果個好舊款,真係又靚又實用,最衰唔出返依個款
North face 依個款好多配色配得好靚,有隻係黑底但d帶係好colorful 既色(搵唔到相)
黑色都ok

想搵類似依2款,thx 樓主

其實purple label north face應該會幾啱你,上佢官網睇睇
樓上幾位巴打都幾啱喎

因為有啲大嘅斜揹袋

樓主我想要背囊,purple label無咩款,有無其他推介?

Poler stuff / wilderness experience?
我聽朝再搵下先 我記得我有個colorful加個型幾靚嘅歐美山系背囊,但唔係好記得咩名

Poker stuff幾靚 等埋你個歐美背囊再諗諗

巴打等你相呀
mastermind hk
離題下 有無d斜咩
用落個膊無咁攰 裝舊版mbp好撚重
背囊又焗到背脊濕哂
正評樓主用心推介
LBB The peloton asphalt edition堅正
旅行用好fit
日常出街可能會大咗啲
同埋本身淨袋都算重

我暫時嘅首選 以咁嘅價錢

你會揀orbit 定呢個?
擺一部15吋macbook,
1部11吋macbook air
2個尿袋
1支1L水
大板咁大既散紙包
1件外套
1件短就衫
1秋鎖鑰
1個大筆袋
1堆A4紙
中意樸素啲,但係唔太想黑色
平時放開水樽、遮、銀包乜乜柒柒喺袋入面
會返學用所以要放到a4 size folder

仲有部15吋mbp,放到就好
利申:絲打嚟,但係唔想要太lady嘅
我知我啲要求係好麻煩唔該樓主

原來標題淨係講巴打 咁無野喇
返工放下飯盒
得閒會裝下書 at least都A4 size

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎

齋講筆直齋講著衫返工都得
我咁樣唔得

咁係因為你地大致用途一樣我就group埋一炸俾suggestion
有無睇過上面哥啲呢?如果無,不如試下講下你要咩特別features?

至少要兩格 一格大一格細
要有暗格可以放到堆藥油
個袋要唔放野都企身 唔要軟lailai既款

Lm
有冇巴打用過 code 10 backpack / invisible backpack
可唔可以 review下好唔好用呀

invisible backpack

code 10 backpack

同問invisible backpack

用緊第一代invisible backpack
裝到好多野 返學裝mbp,鞋,褸個袋都唔係好漲
不過少野裝個袋好扁好柒(聽講第三代有改善)
同埋背脊個絨夏天好熱

定係唔係講緊alpaka?

made in hk 指既係fordma

但我見個價120usd 都近千hkd

一開始講果張圖賣16xx hkd

雖然貴少少但個design 幾鐘意

心大心細

要千六咩 不過我覺得斜孭少過二千再加上心水都得嘅
想使就使喇

fordma 1000hkd

alpaka 16xxhkd

好痛苦啊

睇review好似有少少問題
https://youtu.be/xH6hnz4tAsY

我都有睇開呢個youtuber
利申:跟佢搵食

Alpaka 請問呢個牌子香港邊度有鋪頭賣

唔好意思咩都唔識,請屌得細力啲

要上網直接係佢網店買呀
旅行裝野
唔使太大但起碼要裝到一部macbook同單反
返工放下飯盒

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎

我咁樣唔得

咁係因為你地大致用途一樣我就group埋一炸俾suggestion
有無睇過上面哥啲呢?如果無,不如試下講下你要咩特別features?

要有暗格可以放到堆藥油

其實啲款腍唔係完全因為個款,其實好睇你自己執野嘅習慣呀,每樣野都放落啲大細pouch,同埋外袋連著個背囊外皮就唔好放咁重野
Zkin同incase eo哥種本身有個形嘅啱唔啱呀

原來標題淨係講巴打 咁無野喇

一句姐 唔使咁灰

有無啲話要色彩啲嘅定係咩款會啱啲,好似上面都有好多款,如果唔啱嘅,想要啲咩類型嘅?
LBB The peloton asphalt edition堅正
旅行用好fit
日常出街可能會大咗啲
同埋本身淨袋都算重

我屌
呢個最難答喎
齋揀一個嘅話,企係用家立場,我會揀lbbjkt,因為咁嘅價錢,made in usa嘅起碼坐底350usd以上,更何況車工以我暫時買過嘅袋made in USA 嘅係一定差過印尼整嘅
但企於一個想買幾隻背囊,想撐下啲細公司嘅,我先會揀orbit gear,因為呢個係真。成本價,我覺得佢每個袋都賺得比你地想像要少好多。但啲料係同mission workshop嘅220usd 背囊啲料一樣,但個d數會低少少,但賣緊7x usd(最貴哥隻),拉鍊都係用翻ykk
旅行用好fit
日常出街可能會大咗啲
同埋本身淨袋都算重

我屌
呢個最難答喎
齋揀一個嘅話,企係用家立場,我會揀lbbjkt,因為咁嘅價錢,made in usa嘅起碼坐底350usd以上,更何況車工以我暫時買過嘅袋made in USA 嘅係一定差過印尼整嘅
但企於一個想買幾隻背囊,想撐下啲細公司嘅,我先會揀orbit gear,因為呢個係真。成本價,我覺得佢每個袋都賺得比你地想像要少好多。但啲料係同mission workshop嘅220usd 背囊啲料一樣,但個d數會低少少,但賣緊7x usd(最貴哥隻),拉鍊都係用翻ykk

我個人覺得orbit gear係好撚好,啲料真係好撚靚,無諗過四百蚊係會用呢種料。
四舊水係香港通常買到嘅都唔靚,又或者又唔挺唔貼背

Mystery ranch coulee 40
返工放下飯盒

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎

我咁樣唔得

要有暗格可以放到堆藥油

Katsuyukikodama 日本貨
啱?

上面有幾位無特別用途拎黎翻學翻工
Urban look
主要用黎返工返學,有時拎黎做運動
可以唔洗有laptop 位都得

自己鍾意比較colorful 既袋

Nike果個好舊款,真係又靚又實用,最衰唔出返依個款
North face 依個款好多配色配得好靚,有隻係黑底但d帶係好colorful 既色(搵唔到相)
黑色都ok

想搵類似依2款,thx 樓主

其實purple label north face應該會幾啱你,上佢官網睇睇
樓上幾位巴打都幾啱喎

因為有啲大嘅斜揹袋

樓主我想要背囊,purple label無咩款,有無其他推介?

Poler stuff / wilderness experience?
我聽朝再搵下先 我記得我有個colorful加個型幾靚嘅歐美山系背囊,但唔係好記得咩名

Poker stuff幾靚 等埋你個歐美背囊再諗諗

巴打等你相呀

我懷疑係叫epperson mountaineering

Made in USA 加顏色靚

雖然我麻麻
返工放下飯盒

又話個個都覆

你有咩特別要求呀
例如外表,容量呀
你咩都唔俾我好難答你喎

我咁樣唔得

要有暗格可以放到堆藥油

Katsuyukikodama 日本貨
啱?

上面有幾位無特別用途拎黎翻學翻工嘅巴打
Urban look
想至少有25L或以上裝15.6寸laptop、大褸加頸枕,似Herschel嗰類時尚少少嘅款。
感激不盡

或者我補充吓vintage,leather嗰啲都ok
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞