煩緊揹咩背囊無咁公廁嘅巴打入一入黎

1001 回覆
161 Like 18 Dislike
想買個可以一次過裝書(3、4本左右)同埋一套衫加毛巾加鞋嘅書包
Nike

限定nike嘅背囊?

唔係 想打埋話nike啲款好公廁
但未打完就出左 之後又無睇到

或者唔使裝鞋會唔會易啲比建議

其實係miss左
Duffel or backpack?

backpack
我都係間中踢/打波先會帶多對鞋
係想有時練完拳/做完GYM去溫書但係我啲袋裝書加衫有啲勉強

最好顏色可以鮮啲 花啲
無就算

有睇過wilderness experience?
我建議鞋袋另外放
想買個黎返工,都係拎下lunch box, 少少文件,想問下1k樓下有咩選擇?我岩岩睇左The Peloton' Rolltop Backpack 都幾好,不過怕太大個

會呀,但你平時淨帶文件? 揀lbb嘅breakaway囉

都會拎下macbook 尿袋個d, 香港邊度有而款實物睇下?

觀塘rodafixa好似有

除左間仲有邊間有?
想買個黎返工,都係拎下lunch box, 少少文件,想問下1k樓下有咩選擇?我岩岩睇左The Peloton' Rolltop Backpack 都幾好,不過怕太大個

都會拎下macbook 尿袋個d, 香港邊度有而款實物睇下?

除左而間仲有邊間有?
絲打留名 想裝到電腦 a4咁大 完全諗唔到
LBB The peloton asphalt edition堅正
旅行用好fit
日常出街可能會大咗啲
同埋本身淨袋都算重
用緊fordma
真心覺得個空間超正
見巴打post左prima system
想轉袋添
要可以放滑板 switch Microsoft surface 同埋書嘅 backpack

滑板你要考慮掛係出面喎
揀啲有molle嘅又或者有啲attachment straps 加carabiner去勾

就係想要掛出面嘅 我塊係細板only 有無推薦?

Chrome industries

可以買啲buckle加勾仔掛上去

唔該爸打

除左間仲有邊間有?

無喇
可能無覆得咁詳細呀各位巴打
因為我覺得最緊要係知道多啲牌子,俾自己多啲選擇
但想討論下有咩好想我講下有咩好都可以留言俾我聽,其實上面啲推介唔係得個樣嘅
用緊fordma
真心覺得個空間超正
想轉袋添

轉喇
不過
Why not both
返工用,日日揹,其實無乜野放,縮骨遮,間唔時會攞laptop返屋企,最好有多間隔同埋要襯到恤衫

Causal用,都係最好有多間隔, 都係遮,外套,一日替換衫,著T shirt多
Share下先,而家用緊佢,本身for去旅行用,而家縮返埋當埋返工袋用,可以放laptop

Life Behind Bar - 'The Peloton' Rolltop Backpack

對呢個都有啲興趣
想要啲可以放大有時行山露營用
側邊又可以挷野
平時返工用 主要都係著恤衫皮鞋有時polo
想防水 因為揸電單車都可以用
睇落最好挺少少又唔好太方型
個形可以sporty少少

已正評

其實入面幾挺
我個人建議the peloton asphalt edition

兩隻有咩分別?
同埋orbit 個個,如果平時著得sporty,會唔會好怪?

點樣sporty法先

短褲啊 波鞋個啲

我覺得ok嘅
不過我prefer duffel多啲
打波嘅話
D850加大三元
15‘mbp
21L求推介

俾著新牌子你
就當你想要斯文look
The brown buffalo
佢啲size 幾啱你
仲有啲料係幾靚
如果唔啱,講多啲你想要嘅feature俾我聽

俾翻幅圖你先

亦都因為佢係美國人手製造嘅關係
佢搞workshop教人整袋多過真係自己整
所以而家得迷彩色,之前就有啲純黑純海軍藍,係幾易襯嘅
我介紹嘅都係靚料為前題

我想問呢款邊度有得入手 同埋價錢大約幾多?

直接官網買

附上實物圖一枚
用緊fordma
真心覺得個空間超正
想轉袋添

轉喇
不過

返工fordma
旅行prima system
Share下先,而家用緊佢,本身for去旅行用,而家縮返埋當埋返工袋用,可以放laptop

Life Behind Bar - 'The Peloton' Rolltop Backpack

對呢個都有啲興趣
側邊又可以挷野

已正評

其實入面幾挺
我個人建議the peloton asphalt edition

呢個同rolltop backpack有咩分別?點解價錢差咁遠

我買左asphalt edition

有咩分別,睇落幾型,都幾岩去旅行同返工兩用
用緊fordma
真心覺得個空間超正
想轉袋添

轉喇
不過

返工fordma
旅行prima system

我誇過你 所以唔驚
整多幾set 行山背囊 旅行背囊 出街背囊 露營背囊

對呢個都有啲興趣
側邊又可以挷野

已正評

其實入面幾挺

呢個同rolltop backpack有咩分別?點解價錢差咁遠

上面答左呀,但啲內膽靚料啲
LBB The peloton asphalt edition堅正
旅行用好fit
日常出街可能會大咗啲
同埋本身淨袋都算重

我暫時嘅首選 以咁嘅價錢
留名
返學、出街兩用
利伸:大專
去旅行、返學、做運動都係用緊一個Laosmiddle 既袋
用左10年,一直好想換但搵唔到啲長身啲、又放得多野既袋

Rehose

捷克牌子

係幾好嘅,都靚料同外型,亦有一半軍事風 rolltop closure,不過啲細袋就唔多
BTW呢個我覺得幾靚, 幾年前買左一個依家殘殘地, 想入手買多個

係幾正 ,想知邊度有得賣

幾型 多間格
咩價位左右?

North face專門店
上星期見到東涌 outlet做緊690
大師
我煩左買背囊好耐都睇唔岩心水

筆直$2000左右
用途:出街/休閒/返學/日本旅行
物件:書本notes/紙巾/尿袋/筆袋/鎖匙袋/長銀包/傘/耳機/購物袋

喜好顏色:黑/美軍迷彩

樓主 你漏低左我

made in Hong Kong架咩
back左ks新果個背囊

定係唔係講緊alpaka?

made in hk 指既係fordma

但我見個價120usd 都近千hkd

一開始講果張圖賣16xx hkd

雖然貴少少但個design 幾鐘意

心大心細

要千六咩 不過我覺得斜孭少過二千再加上心水都得嘅
想使就使喇

fordma 1000hkd

alpaka 16xxhkd

好痛苦啊

睇review好似有少少問題
https://youtu.be/xH6hnz4tAsY

我都有睇開呢個youtuber
利申:跟佢搵食

Alpaka 請問呢個牌子香港邊度有鋪頭賣

唔好意思咩都唔識,請屌得細力啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞