召集所有running man既fans(20)

1001 回覆
20 Like 9 Dislike
其實個respect respect 點傳出o黎?
都係嗰句啦
鍾意就做咩都冇問題 唔鍾意就做咩都唔好

今集真係好好睇 有啲位笑到停唔到
智孝對波今年大左咁多
連續兩集都高質 有返以前想追住睇果種感覺 希望可以keep住好
世贊都係有無佢都無分別
跳舞個part
中間有段haha黑哂面踼落光洙度,
光洙好似扯扯地火即時起身
睇到下集個預告 笑到飲緊野噴左出黎
世贊都係有無佢都無分別

始終都定位唔到 , 大神今集都不斷叫"小不點"想幫佢 , 鐘國光洙都有發功幫佢
拉麵放題,不敢恭維

杯面放題

佢哋將杯面叫拉面
叫海豚做鯨魚
係咪韓文冇咩字用

似係字幕翻譯問題

有漢字嘅韓國杯面都係寫拉麵

果隻杯麵可能真係拉麵做

辛辣麵都寫拉麵
仲要讀音都拉麵啦

而家大部份即食麵都已經係用機器拉出黎 , 定係一定要手拉先叫拉麵 ? 機拉唔算 ?

識韓文就知其實辛辣麵신라면
係辛拉麵
韓國其他麵都係叫咩咩拉麵(라면)
可以話係佢地口中嘅拉麵等於我地嘅公仔麵

其實出前一丁都係拉麵一種

定義唔同囉 香港叫公仔麵多
拉麵多數叫日本嗰d

你用地區去分 , 人地就用製作方法去分

正常都用地區去分
除左削麵 所有麵都係拉出黎
用製作方法去分乜柒 ON撚9

用你個邏輯 , 日本以外既拉麵都唔可以叫拉麵啦 , 弱智就出少句聲啦

但事實所有麵都係拉出黎
做乜要人死跟你嗰套

咁都有得罵戰

俾人話ON撚9都唔反屌得 ? 你屌人得 , 人屌番就唔得 ?

你早幾頁已經jer住曬啦
咁小事都要爭
俾你贏啦得未

嘩 ! 用歪理屌人先 , 俾人屌番就好撚正常 , 唔夠人講覺得人地 jer 住就可以屌人 ? 你邊位咁撚巴閉呀屌你 ?

其實我初頭只係話覺得佢哋只係識得用拉麵形容經過油炸處理嘅麵
反而香港會叫即食麵 杯麵 泡麵咁多叫法

原來睇返 韓國咁多間出名即食麵品牌 後尾咩都加個拉麵落去做名 唔怪得佢只係識講拉麵

即食麵又叫拉麵 佢哋講日式嗰隻又係拉麵

題外話
日本嗰隻都叫拉麵
但佢哋唔係拉係切 全名應為日式拉麵 因為唔係真係要拉嘅麵 只係個名啫

仲有台灣嘅牛肉麵都係拉麵 但係佢哋就咁叫牛肉麵就算

最憎啲撚屌意見唔啱就一句 on撚9 咁得埋黎 , 果啲人真係以為無人敢屌鳩佢
大家唔好再討論拉麵呢個稱呼啦
拉麵放題,不敢恭維

杯面放題

佢哋將杯面叫拉面
叫海豚做鯨魚
係咪韓文冇咩字用

似係字幕翻譯問題

有漢字嘅韓國杯面都係寫拉麵

果隻杯麵可能真係拉麵做

辛辣麵都寫拉麵
仲要讀音都拉麵啦

而家大部份即食麵都已經係用機器拉出黎 , 定係一定要手拉先叫拉麵 ? 機拉唔算 ?

識韓文就知其實辛辣麵신라면
係辛拉麵
韓國其他麵都係叫咩咩拉麵(라면)
可以話係佢地口中嘅拉麵等於我地嘅公仔麵

其實出前一丁都係拉麵一種

定義唔同囉 香港叫公仔麵多
拉麵多數叫日本嗰d

你用地區去分 , 人地就用製作方法去分

正常都用地區去分
除左削麵 所有麵都係拉出黎
用製作方法去分乜柒 ON撚9

用你個邏輯 , 日本以外既拉麵都唔可以叫拉麵啦 , 弱智就出少句聲啦

但事實所有麵都係拉出黎
做乜要人死跟你嗰套

咁都有得罵戰

俾人話ON撚9都唔反屌得 ? 你屌人得 , 人屌番就唔得 ?

你早幾頁已經jer住曬啦
咁小事都要爭
俾你贏啦得未

嘩 ! 用歪理屌人先 , 俾人屌番就好撚正常 , 唔夠人講覺得人地 jer 住就可以屌人 ? 你邊位咁撚巴閉呀屌你 ?

其實我初頭只係話覺得佢哋只係識得用拉麵形容經過油炸處理嘅麵
反而香港會叫即食麵 杯麵 泡麵咁多叫法

原來睇返 韓國咁多間出名即食麵品牌 後尾咩都加個拉麵落去做名 唔怪得佢只係識講拉麵

即食麵又叫拉麵 佢哋講日式嗰隻又係拉麵

題外話
日本嗰隻都叫拉麵
但佢哋唔係拉係切 全名應為日式拉麵 因為唔係真係要拉嘅麵 只係個名啫

仲有台灣嘅牛肉麵都係拉麵 但係佢哋就咁叫牛肉麵就算

最憎啲撚屌意見唔啱就一句 on撚9 咁得埋黎 , 果啲人真係以為無人敢屌鳩佢

但係即食麵製作 唔係用機器拉係切
認真啲睇其實啲麵條係有少少方方地

日式拉麵唔係拉 即食麵又唔係拉
但佢哋都叫拉麵 因為個包裝係咁寫

我記得日本麵都有拉,拉完先切條
差d以為自己去左飲食台
Btw 三洋隻辛辣撈麵真係世界級

其實好簡單 唔知有咩好煩惱
人地個國家既語言中意點叫咪點叫囉
我地點可以用自己既語言同認知去批判人地既語言

BTW 公仔面佢地係 라면
但日本果隻佢地係叫 라멘

跳舞果part真係好高汁,令到我都少有地特登replay幾次

綠sir

係囉唔明點解人地國家點叫都會走去質疑
香港叫公仔麵
咁唔通外國人又走去問你邊撚到有公仔咩
薯仔麵好撚彈牙
韓國d 麵好好食
呢兩集啲鏡頭同剪輯都唔錯
痴線,講麵都可以有罵戰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞