韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
由《快樂到死》《銀嬌》導演鄭址宇執導,崔岷植,樸信惠,柳俊烈主演,樸海俊,李哈妮等出演的電影《沈默》確定11月上映並公開了新劇照。該片翻拍自2013年上映的由孫紅雷、郭富城、余男等人主演的中國電影《全民目擊》,講述了即將嫁入豪門的著名女歌手車庫遇害,富豪女兒成為最大嫌疑人,隨著法庭審理的深入,罪案的真相卻越來越撲朔迷離。

韓版全民目擊 崔岷植 柳俊烈
由《快樂到死》《銀嬌》導演鄭址宇執導,崔岷植,樸信惠,柳俊烈主演,樸海俊,李哈妮等出演的電影《沈默》確定11月上映並公開了新劇照。該片翻拍自2013年上映的由孫紅雷、郭富城、余男等人主演的中國電影《全民目擊》,講述了即將嫁入豪門的著名女歌手車庫遇害,富豪女兒成為最大嫌疑人,隨著法庭審理的深入,罪案的真相卻越來越撲朔迷離。

韓版全民目擊 崔岷植 柳俊烈

屌你終於出
有冇咩網齊/多韓國電影

我好少線上睇,通常dl落黎 等其他巴打答你

以前b站都算多線上韓國電影 而家唔清楚
有冇咩網齊/多韓國電影

我好少線上睇,通常dl落黎 等其他巴打答你

以前b站都算多線上韓國電影 而家唔清楚

a,b站都收哂皮
基本上係外國既電影都刪哂

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

好似10月1號上夠5場就得,追龍好似9月尾就上正場,
套戲咁谷法,下年金像獎有機會係王晶捧獎

唔撚係掛 覺得追龍個宣傳期好短 唔覺眼星王朝做過啲咩 上星期套乜鳩黑白迷宮又係直接推出黎送死

呢樣真 見套戲入到圍嚇左一跳

對上一套王晶好睇既戲要數到邊套

金錢帝國
而家啲影壇老屎忽有正常發揮點都會比面捧吓,尤其係王晶撈咗四十幾年又無獎仲有返咁上下地位,導演編劇提名我估走唔甩

金錢帝國
仲有大上海其實我覺得都唔錯 以佢近十幾年嘅出品嚟講

呢兩套我都幾buy 但可惜都係抄返90年代啲戲

金錢帝國都ok,大上海就頂唔順,仲有黑白系列都係睇唔落,
最難頂係王晶好鍾意係套戲加插啲下三流豔星丑角,對白又露骨
佢啲戲擺係九十年代可能仲睇得下,擺係而家真係好大浸娘味

駁唔到 頂唔順佢d有味笑話
《I Can Speak》出奇地高分 影評話笑中有淚

唔識韓文 可唔可以講下9.69, 7.25同9.33分別係咩

唔識韓文 可唔可以講下9.69, 7.25同9.33分別係咩

左上應該係入場觀眾
左下網民
右係記者
google完d字

左上應該係入場觀眾
左下網民
右係記者
google完d字

右係專家評分,通常啲分都好mean 6點幾分已經算好高 (逆權司機都係6.09分
岩岩睇番個導演係巨聲架勢堂果個,佢應該擅長拍溫情小品
《I Can Speak》首日動員87,141,累計118,826,第一位
《殺人者的記憶法》動員36,074,累計2,259,164,第二位
《寶貝神車手》動員24,153,累計563,876,第三位
《巴利薛爾:飛常任務》動員8,970,累計344,488,第四位
《保鑣救殺手》動員8,062,累計1,541,803,第五位

左上應該係入場觀眾
左下網民
右係記者
google完d字

右係專家評分,通常啲分都好mean 6點幾分已經算好高 (逆權司機都係6.09分
岩岩睇番個導演係巨聲架勢堂果個,佢應該擅長拍溫情小品

屌Kingsman開畫成440場,其他片邊夠玩

其他戲院唔講,淨係電影中心應該加多場夜晚9點幾場啦
又唔係無人睇

又唔係無人睇

我指逆權司機

又唔係無人睇

我指逆權司機

唯有等儲口碑
新人導演李錫根編劇執導的愛情電影《你的婚禮》最終確定由樸寶英和金英光主演,已於9月18日開機。該片講述接到初戀結婚請帖的男人時隔十年之後再次和初戀女孩重逢的故事,將展現過去和現在的物是人非。FILM K和FilmRnK共同製作,2018年上映。之前曾傳出過姜河那主演的消息,不過拍攝時間不趕趟。
萇山虎出左seed,不過評分慘不忍睹,都係不了
今次Post4多咗好多正皮
想知大家年齡層係點

⚠️⚠️HKAFF 2017 Teaser Poster新鮮出爐⚠️⚠️
第14屆【香港亞洲電影節HKAFF】快將開鑼,大家今年會在10月31日至11月20日看到我們為你精選的亞洲重量級猛片!熱愛電影的各位粉絲們,記緊密切留意本fan page的最新消息!

提提大家❗我哋開咗Instagram同WeChat,大家記得follow我哋啊!分分鐘你喺呢兩個channel得到更精彩嘅唔同類型資訊!
✴️ IG: http://bit.ly/2fez1yD
✴️ WeChat: 請搜尋「香港亞洲電影節」

⚠️⚠️HKAFF 2017 Teaser Poster新鮮出爐⚠️⚠️
第14屆【香港亞洲電影節HKAFF】快將開鑼,大家今年會在10月31日至11月20日看到我們為你精選的亞洲重量級猛片!熱愛電影的各位粉絲們,記緊密切留意本fan page的最新消息!

提提大家❗我哋開咗Instagram同WeChat,大家記得follow我哋啊!分分鐘你喺呢兩個channel得到更精彩嘅唔同類型資訊!

呢張係咪概念圖黎? 幼稚園習作咁

呢張係咪概念圖黎? 幼稚園習作咁

btw狂獸同藍天白雲釜山電影節做世界首映,咁hkaff仲會唔會揀番呢兩套做開幕?
今次Post4多咗好多正皮
想知大家年齡層係點

因為有另一個韓影post助攻 見到好多新面孔,之前好似冇見過巴打你?
利申:下年70大壽(95前)
由曾執導過電影《熔爐》、《奇怪的她》的導演黃東赫執導,集結李秉憲、金允石、高洙、朴熙順及趙宇鎮等演員的中秋檔電影《南漢山城》公佈最新海報。影片講述的是1636年仁祖14年,為了躲避引發「丙子胡亂」的清兵,君王藏身至南漢山城,孤立無援被困47天的故事。《南漢山城》無疑將會成為中秋檔的話題之作。
《犧牲復活者》發佈了金來沅、金海淑、成東鎰、全慧珍的四人角色海報。10月12日上映。 ​​​
由《尋找金鐘旭》導演張幼珍執導,馬東錫、李東輝、李哈妮、趙宇鎮主演的電影《兄弟》確定11月2日上映並公開首款宣傳海報。電影改編自2008年超人氣同名音樂劇,講述和父親斷絕關係3年的兄弟倆,突然接到父親去世的消息回到老家,為了爭奪財產和美麗的女子而展開的爆笑故事。 ​​​

https://youtu.be/hMPe9AE0zC4
由《尋找金鐘旭》導演張幼珍執導,馬東錫、李東輝、李哈妮、趙宇鎮主演的電影《兄弟》確定11月2日上映並公開首款宣傳海報。電影改編自2008年超人氣同名音樂劇,講述和父親斷絕關係3年的兄弟倆,突然接到父親去世的消息回到老家,為了爭奪財產和美麗的女子而展開的爆笑故事。 ​​​

https://youtu.be/hMPe9AE0zC4

兩條鳩佬 呢排馬東錫好多戲都做主角
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞