韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
火海101好睇

正常水準嘅災難片 起碼好過強國果套逃出生天 仲話要拍第二集
幫樓主每日一推

可惜已成過去
《犯罪城市》動員117,748,累計4,179,956,一位;
《人造天劫》首日動員87,812,累計89,268,第二;
《大將金昌洙》首日動員44,418,累計58,897,第三;
《南漢山城》動員13,110,累計3,709,959,第四;
《皇家特工:金圈子》動員8,586,累計4,876,964,第五;
《遊戲人生劇場版》首日動員8,513,累計8,513,第六;
《I Can Speak》動員7,925,累計3,192,760,第七;
《媽媽!》首日動員6,976,累計8,883,第八;
《明天,我要和昨日的你約會》動員6,199,累計80,357,第九;
《銀翼殺手2049》動員4,585,累計276,450,第十

尋日晏就係鐘路3街CGV睇戲
同一個大細嘅house
1445 睇犯罪城市近百個觀眾
1700睇金昌洙得十個

陰公,金昌洙卡士明顯勁啲,仲要新開畫,咁都贏唔到犯罪都市
李侑菲確定出演《鄰居》 與吳達洙鄭宇合作

10月19日,935娛樂表示,旗下演員李侑菲確定出演李煥慶導演的新作《鄰居》。

公司相關負責人表示:「李侑菲於近期收到了電影《鄰居》的出演邀約,經過討論,最終決定出演該劇,目前正在為新片拍攝準備中。具體的開機日期還未定。」

據悉,《鄰居》主要講述了被軟禁在家中的政治人與竊聽其日常生活的國家安全企劃部的要員之間的友情故事,吳達洙與鄭宇也已敲定了出演。其中,吳達洙將飾演政治人,鄭宇將扮演國家安全企劃部的要員。該片由電影《七號房的禮物》的導演李煥慶掌鏡,計劃於11月初開機,具體時間尚未確定。

此外,李侑菲於近期簽約了新東家935娛樂,與南宮珉、延政勳等成為了同門。 (責編:金雪仁)<全星網>

故仔咁似一套德國電影
《犯罪城市》動員117,748,累計4,179,956,一位;
《人造天劫》首日動員87,812,累計89,268,第二;
《大將金昌洙》首日動員44,418,累計58,897,第三;
《南漢山城》動員13,110,累計3,709,959,第四;
《皇家特工:金圈子》動員8,586,累計4,876,964,第五;
《遊戲人生劇場版》首日動員8,513,累計8,513,第六;
《I Can Speak》動員7,925,累計3,192,760,第七;
《媽媽!》首日動員6,976,累計8,883,第八;
《明天,我要和昨日的你約會》動員6,199,累計80,357,第九;
《銀翼殺手2049》動員4,585,累計276,450,第十

尋日晏就係鐘路3街CGV睇戲
同一個大細嘅house
1445 睇犯罪城市近百個觀眾
1700睇金昌洙得十個

陰公,金昌洙卡士明顯勁啲,仲要新開畫,咁都贏唔到犯罪都市

好似話開續集
李侑菲確定出演《鄰居》 與吳達洙鄭宇合作

10月19日,935娛樂表示,旗下演員李侑菲確定出演李煥慶導演的新作《鄰居》。

公司相關負責人表示:「李侑菲於近期收到了電影《鄰居》的出演邀約,經過討論,最終決定出演該劇,目前正在為新片拍攝準備中。具體的開機日期還未定。」

據悉,《鄰居》主要講述了被軟禁在家中的政治人與竊聽其日常生活的國家安全企劃部的要員之間的友情故事,吳達洙與鄭宇也已敲定了出演。其中,吳達洙將飾演政治人,鄭宇將扮演國家安全企劃部的要員。該片由電影《七號房的禮物》的導演李煥慶掌鏡,計劃於11月初開機,具體時間尚未確定。

此外,李侑菲於近期簽約了新東家935娛樂,與南宮珉、延政勳等成為了同門。 (責編:金雪仁)<全星網>

故仔咁似一套德國電影

冇錯就係翻拍果套
珉豪同馬大叔套兩個世界劇情得啖笑 個結局 啲打鬥場面唔錯 做痴線有錢仔果個有驚喜
珉豪同馬大叔套兩個世界劇情得啖笑 個結局 啲打鬥場面唔錯 做痴線有錢仔果個有驚喜

2個男人喎
我覺得成套都唔掂 劇情太散 冇咩緊張感 係得最後一場打鬥叫有返d睇頭 btw條女幾正 有d似金珍京

中下啦 演員撐起曬成套戲 劇情真係唔太掂
馬大叔個女好似正啲

Microhabitat
《殺人者的記憶法》又一套失望嘅懸疑片 套戲懸疑感係夠,吸引到人睇落去,但係條橋真係老土咗啲 最尾仲要整個唔知做乜鳩嘅結局故弄玄虛 全靠薛景求演技搭夠 金南佶個變態樣亦都好傳神 雪炫都交到戲
每日一推

呢幾張雄仔又幾型喔

第一張
火海101好睇

正常水準嘅災難片 起碼好過強國果套逃出生天 仲話要拍第二集

寰宇咩都話開續集咖啦
掃毒同拆彈專家都係

《殺人者的記憶法》又一套失望嘅懸疑片 套戲懸疑感係夠,吸引到人睇落去,但係條橋真係老土咗啲 最尾仲要整個唔知做乜鳩嘅結局故弄玄虛 全靠薛景求演技搭夠 金南佶個變態樣亦都好傳神 雪炫都交到戲

個開頭入局都幾快,唔算慢慢交代
但個結局唔係好知想點
係咁駁番前面
不過薛景求又carry 一場

個開頭入局都幾快,唔算慢慢交代
但個結局唔係好知想點
係咁駁番前面
不過薛景求又carry 一場

個結局就好似啲on9鬼片咁,最尾隻鬼無啦啦出現番嚇你一嚇,但係完全冇意思
犯罪都市500萬
【關於洪尚秀金敏喜新片】洪尚秀新片《풀잎들》進行了內部試映,英文標題為"Some Grass"。(或許又和惠特曼有關?)老鄭表示,這部新片比較沈重,與死亡有關,可以稱之為洪尚秀的「實驗電影」。片長僅66分鐘,本想投明年柏林,結果柏林新訂了個規則長片必須至少達到70分鐘,所以無法解決的話可能會改投戛納。
【老鄭的段子】在釜山的時候,利奧德跟老鄭說想出演洪尚秀的電影。然後老鄭告訴了老洪,老洪問,「利奧德是誰?」老鄭說,「《四百擊》中的安托萬啊!」老洪恍然大悟地說,「哦,他還活著呀?」。現在還沒有定下來會合作,不過可以期待一下咯。 ​​​

呢段好笑
【關於洪尚秀金敏喜新片】洪尚秀新片《풀잎들》進行了內部試映,英文標題為"Some Grass"。(或許又和惠特曼有關?)老鄭表示,這部新片比較沈重,與死亡有關,可以稱之為洪尚秀的「實驗電影」。片長僅66分鐘,本想投明年柏林,結果柏林新訂了個規則長片必須至少達到70分鐘,所以無法解決的話可能會改投戛納。

期待
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞