韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike

中國資金惡勢力
張晉都幾勁 由做章子怡替身再衝出亞洲

張晉越睇越型

我好鍾意佢拍殺破狼2 打得好好睇

西裝

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

中國資金惡勢力
張晉都幾勁 由做章子怡替身再衝出亞洲

張晉越睇越型

西裝

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

有樂囝

西裝

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

有樂囝

余文樂係咪用番龍虎門個假髮
張晉除左澳至尊之外,暫時未有代表作

西裝

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

有樂囝

一代宗師做馬三都算掛

西裝

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

有樂囝

一代宗師做馬三都算掛

獄長

我反而幾中意張天志

黎緊有葉問宇宙

狂獸

有樂囝

一代宗師做馬三都算掛

佢都算係咁啦
短短幾年時間衝到咁出名
Btw蔡少芬好有眼光
有無巴打買左MCL個韓國電影節啲飛
每日一推

呢幕真係經典 真係好好睇

I believe~~~~

爭啲唔記得首歌
https://youtu.be/S8RWhc_LmMc
每日一推

爭啲唔記得首歌

郭在容真係跌晒watt 呢幾年仲要番大陸狂拍膠片

冇,想睇既都睇晒
每日一推

爭啲唔記得首歌

頂首歌真係好正
好想翻睇套戲

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

正場

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

正場

我見電影gp有人post 名威應該係正場

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

正場

如果有正場就好啦
MCL啲場好鬼隔涉 得又一城近少少
岩先睇完熔爐
好沉重
岩先睇完熔爐
好沉重

好正常 d畫面你到聽日都仲會歷歷在目

係成世
岩先睇完熔爐
好沉重

係成世

沉重到
如果睇完有人覺得無問題,現實係咁既話
其實世界所有核彈射曬出黎 , 生化武器等都唔係咩大問題

我係唔係痴左線?

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

正場

如果有正場就好啦

估計唔多院上 等陣貼上黎
岩先睇完熔爐
好沉重

仲未睇 聽日睇先

冇,想睇既都睇晒

我會睇被遺忘的秘密

Btw 十月上解冰

正場

如果有正場就好啦

估計唔多院上 等陣貼上黎

the grand出左即將上映
https://www.thegrandcinema.com.hk/movie_detail.aspx?Lang=1&MovieID=1273
但係呢個網正式上映日期又唔同
http://wmoov.com/movie/details/37405

google 屍家屠房 搵到個fb page同香港海報
https://www.facebook.com/pg/Bluebeard-415892792142947/posts/?ref=page_internal
【《軍艦島》零入圍】《逆權司機》獲11項提名 宋康昊再爭大鐘獎影帝

韓國影壇盛事「第54屆大鐘獎頒獎禮」將於下月25號舉行,大會今日公佈入圍名單,今年將會係首齣破千萬累計觀影人次嘅《逆權司機》同以韓國獨立運動家朴烈嘅一生作題材嘅《朴烈》入圍最多獎項,至於由宋仲基、黃政民、蘇志燮等主演嘅《軍艦島》竟然爆冷零入圍。

當中《朴烈》就多達12項提名,包括「最佳電影」、「最佳導演」、「最佳男演員」「最佳女演員」、「最佳男配角」、「最佳新人男演員」、「最佳新人女演員」、「最佳劇本」、「最佳企劃」、「最佳美術」、「最佳音樂」及「最佳服裝」。

而《逆權司機》則入圍11項提及,包括「最佳電影」、「最佳導演」、「最佳男演員」、「最佳劇本」、「最佳技術」、「最佳企劃」、「最佳美術」、「最佳音樂」、「最佳服裝」、「最佳攝影」、「最佳編輯」。

喺影帝方面入圍,將會由《逆權司機》嘅宋康昊同《朴烈》嘅李帝勳、《The King》趙寅成、《不汗黨:壞傢伙們的世界》薛景求以及韓石圭《監獄》力爭影帝,而宋康昊就被提高一線封影帝,當中宋康昊已先後憑《JSA安全地帶》、《殺人回憶》及《觀相》獲封大鐘獎影帝。

所有獎項入圍名單

最佳電影:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《不汗黨:壞傢伙們的世界》、《潘朵拉》

最佳導演:張勳《逆權司機》、李濬益《朴烈》、韓在林《The King》、卞成賢《不汗黨:壞傢伙們的世界》、朴正宇《潘朵拉》

最佳男演員:宋康昊《逆權司機》、李帝勳《朴烈》、趙寅成《The King》、薛景求《不汗黨:壞傢伙們的世界》、韓石圭《監獄》

最佳女演員:崔嬉序《朴烈》、孔孝真《Missing:消失的女子》、金玉彬《惡女》、廉晶雅《萇山虎》、千玗嬉《某一天》

最佳男配角:金仁宇《朴烈》、裴晟祐《The King》、金熙元《不汗黨:壞傢伙們的世界》、鄭進永《潘朵拉》、郭度沅《特別市民》

最佳女配角:金素貞《The King》、全慧珍《不汗黨:壞傢伙們的世界》、金姈愛《潘朵拉》、文素利《特別市民》、金海淑《再審》

最佳新人男演員:金准韓《朴烈》、朴敘俊《青年警察》、閔鎮雄《再審》、卞耀漢《你會在那兒嗎》、珉豪《兩個男人》

最佳新人女演員:崔嬉序《朴烈》、允兒《秘密任務》、申恩秀《被隱藏的時間》、吳藝雪《蚯蚓》、李秀卿《容順》

最佳劇本:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《被隱藏的時間》、《Missing:消失的女子》

最佳新人導演:金柱煥《青年警察》、羅賢《監獄》、申俊《容順》、嚴泰華《被隱藏的時間》、楊景模《One Line》

最佳技術:《逆權司機》、《The King》、《惡女》、《潘朵拉》、《監獄》

最佳企劃:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《再審》、《潘朵拉》

最佳美術:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《代立軍》、《潘朵拉》

最佳音樂:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《被隱藏的時間》、《單身騎士》

最佳服裝:《逆權司機》、《朴烈》、《The King》、《代立軍》、《王的記事簿》

最佳照明:《The King》、《不汗黨:壞傢伙們的世界》、《惡女》、《潘朵拉》、《監獄》

最佳攝影:《逆權司機》、《The King》、《不汗黨:壞傢伙們的世界》、《惡女》、《潘朵拉》

最佳編輯:《逆權司機》、《The King》、《不汗黨:壞傢伙們的世界》、《惡女》、《潘朵拉》
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞