韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
由《共謀者》《技術者們》導演金洪宣執導,白允植、成東鎰主演,千虎珍、裴宗玉、趙達煥參演的電影《一定要抓住》公開新的宣傳海報,該片改編自同名人氣網絡漫畫,講述阿里洞居民和前任刑警一起破獲村內發生的案件的故事,11末上映。 ​​​​
[img]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/10/12/235221_57e9836c12aecbeaff0d667516ecbb8d.jpg[/ img]
https://youtu.be/KVn0bkb4vM0

雖然呢類韓片好似睇慣睇熟,幾有興趣睇
文根英同孫藝珍

唔知點解真係從來唔覺文根英靚 孫藝珍就真係靚到

兩種不同既美
雖然我鐘意孫藝珍多啲
個氣質同笑眼真係好尾機

文根英個樣好特別,好易認

個樣好甜
好中意佢
釜山電影節紅地毯盛況

嘩趙震雄瘦到咁

佢同黑仔一樣瘦到乾晒

完全唔似嘅喂
我印象中嘅佢仲係黑仔刑警果個佢
釜山電影節紅地毯盛況

嘩趙震雄瘦到咁

佢同黑仔一樣瘦到乾晒

完全唔似嘅喂

還我肉地雄
釜山電影節紅地毯盛況

嘩趙震雄瘦到咁

佢同黑仔一樣瘦到乾晒

完全唔似嘅喂

還我肉地雄

我覺得佢拍signal嗰時個體態最fit最好睇
釜山電影節紅地毯盛況

嘩趙震雄瘦到咁

佢同黑仔一樣瘦到乾晒

完全唔似嘅喂

還我肉地雄

肉地雄 趴地熊啲fd
每日一推

呢套野其實唔好睇

agger

我覺得幾好睇,三個gay情線寫得唔錯,金秀賢又有得發揮,又肯周街屙屎
【釜日電影獎】宋康昊封影帝 《逆權司機》奪最佳作品

一年一度韓國影壇盛事第22屆釜山國際電影節噚日正式揭幕,同時「第26屆釜日電影獎」亦於今日舉行。

「第26屆釜日電影獎」一開場先獲發各幕後獎項,之後就頒發各新人獎,最佳新人男演員方面就由《夢中的簡》嘅具喬煥撼贏《青年警察》嘅朴敘俊、《女教師》嘅李源根等人得獎,女新人獎就由《朴烈》嘅崔熙瑞奪得。

最佳男配角及女配角分別由《不汗黨:壞傢伙們的世界》嘅金熙元及《軍艦島》嘅小演員金秀安奪得,年僅11歲嘅金秀安得獎時大感興奮,更感動落淚,佢喺台上多謝同佢合作嘅演員,同時司儀就叫佢重唱《軍艦島》中嘅歌曲,金秀安自言佢有一年冇唱過,不過佢最終都哼咗幾句。而特別獎釜日電影觀眾獎之一就落喺今年第一部過千萬人次嘅韓片《逆權司機》身上。

到頒發影帝同影后,由去屆得獎影帝李秉憲及影后孫藝珍頒獎,最終影帝由大熱嘅宋康昊憑《逆權司機》撼贏權海孝、鄭雨盛、李帝勳及趙震雄奪得,影后就由《酒神小姐》嘅尹汝貞奪得。

宋康昊得獎時就話:「喺呢個大型場合得知獲得咁有份量嘅獎,好想講聲多謝,亦多謝Thomas、劉海鎮等演員。《逆權司機》依然有不足嘅地方,但依然感謝1200萬觀眾入場支持,想將呢份獎項嘅榮耀分享畀所有支持《逆權司機》嘅觀眾。」

而《逆權司機》同時奪得最佳作品獎。

得獎名單:
最佳作品:《逆權司機》
最佳導演:金成洙《阿修羅》
最佳男主角:宋康昊《逆權司機》
最佳女主角:尹汝貞《酒神小姐》
最佳男配角:金熙元《不汗黨:壞傢伙們的世界》
最佳女配角:金秀安《軍艦島》
最佳男子新人演技獎:具喬煥《夢中的簡》
最佳女子新人演技獎:崔熙瑞《朴烈》
新人導演獎:李賢珠《戀愛談》
最佳劇本獎:《朴烈》
最佳音樂獎:《惡女》
最佳美術獎:《軍艦島》
釜日電影觀眾獎:《逆權司機》
資料來源:釜日電影獎
秀安
秀安

實至名歸
每日一推

呢套野其實唔好睇

agger

我覺得幾好睇,三個gay情線寫得唔錯,金秀賢又有得發揮,又肯周街屙屎

呢套未嚟?未睇
每日一推

呢套野其實唔好睇

agger

呢套未嚟?未睇

係咪咩特攻少年?
每日一推

呢套野其實唔好睇

agger

呢套未嚟?未睇

係咪咩特攻少年?

3個特攻美少年 / 隱秘而偉大
一個人看電影才是真正尊重這部電影!兩個人看電影那叫社交!是以電影為媒介增進兩人感情的方式!一個熱愛電影的人願意跟你一起看電影是因為你比電影還重要!是不如一個人看電影的獨處爽的!望周知! ​​​

agger
原來屍家屠房尋日上左
最佳女主角:尹汝貞《酒神小姐》

一個人看電影才是真正尊重這部電影!兩個人看電影那叫社交!是以電影為媒介增進兩人感情的方式!一個熱愛電影的人願意跟你一起看電影是因為你比電影還重要!是不如一個人看電影的獨處爽的!望周知! ​​​

agger

打飛機
係細蚊仔先驚一個人睇戲俾人笑
原來屍家屠房尋日上左

勁少戲院上 又要一日得一場 一係勁早勁夜
原來屍家屠房尋日上左

諗住聽日睇,時間西到
http://wmoov.com/movie/showtimes/37405?date=2017-10-14&cinema=
原來屍家屠房尋日上左

諗住聽日睇,時間西到
http://wmoov.com/movie/showtimes/37405?date=2017-10-14&cinema=

除左將軍澳果場330之外 其他場都係攞黎攝時間 將軍澳果場仲要係韓國電影館既其中一場黎

agger

打飛機
係細蚊仔先驚一個人睇戲俾人笑

我個人喜好係自己一個人睇完,先會再會同睇咗既朋友討論
如果睇到喊都唔會比朋友見到
原來屍家屠房尋日上左

諗住聽日睇,時間西到

名威
btw買咗溫室怪嚇
原來屍家屠房尋日上左

諗住聽日睇,時間西到

除左將軍澳果場330之外 其他場都係攞黎攝時間 將軍澳果場仲要係韓國電影館既其中一場黎

地點都好西
btw買咗溫室怪嚇

聽日買 希望仲有靚位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞