韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
每日一推

呢套正
https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=EGFnBXj0PbM
首歌都正,幾空靈

唔知巴打你記唔記得,最尾有幕好經典正到癲 不過都係唔po劇透圖

呢套又咩

金基德套空房間,講有個男人好鍾意偷入人地屋企住

劇透小心

臨尾講我愛你再嘴果度?

一邊攬住個老公一邊嘴個男主角

原來感官樂園同空房間係同一套戲
睇完既感覺好奇妙
話時話 就快爆post
應該係有史以來最快
話時話 就快爆post
應該係有史以來最快

1個月多啲
每日一推

依套係...?
每日一推

依套係...?

青春勿語 又係一部虐心嘅電影
每日一推

依套係...?

喊出嚟,原來係韓公主,呢張相認唔出小千
每日一推

依套係...?

套戲前半段睇到r晒頭,跟住越後越 咩血腥暴力片我唔驚,最驚睇啲虐待/女女女情節 個心好唔舒服 近期wind river都有呢種不安感覺
屌台灣同韓國同期上 好葡萄
電影《犯罪城市》截止昨天動員人次累計約537萬名觀眾,超越了《The King》的532w,成為今年韓影的票房第五位,前四位是《出租車司機》1218w、《共助》782w、《軍艦島》659w、《青年警察》565w;對於青少年不宜觀看的電影,在前幾天也已經超越了《追擊者》的504w,也排在了第五位,前四位是《局內人》915w、《朋友》818w、《大叔》617w、《老千》568w。繼續加油創造更好的成績吧。

「第37屆影評人獎」公佈各個獎項的獲獎名單:

最佳作品獎:《南漢山城》
最佳導演獎:黃東赫《南漢山城》
功勞電影人獎:全助明 攝影導演
劇本獎:《逆權車伕》
最佳男演員獎:薛景求《不汗黨:壞傢伙們的世界》
最佳女演員獎:羅文熙《I can speak》
最佳男配角獎:柳海真《逆權司機》
最佳女配角獎:全慧珍《不汗黨:壞傢伙們的世界》
最佳新人女演員獎:崔嬉序《逆權車伕》
最佳新人男演員獎:樸敘俊《青年警察》
最佳新人導演獎:姜允成《犯罪城市》
攝影獎:《南漢山城》
技術獎:《軍艦島》
音樂獎:《南漢山城》
國際影評人聯盟韓國本部獎:奉俊昊《玉子》
新人評論人獎:최재훈, 남유랑
獨立電影支援獎:이영, 조현훈導演
十佳作品:《逆權司機》《南漢山城》《逆權車伕》《I Can Speak》《軍艦島》《犯罪城市》《等一個人的心灣》《不汗黨:壞傢伙們的世界》《Missing:消失的女子》《青年警察》

十佳作品:《逆權司機》《南漢山城》《逆權車伕》《I Can Speak》《軍艦島》《犯罪城市》《等一個人的心灣》《不汗黨:壞傢伙們的世界》《Missing:消失的女子》《青年警察》

呢個得獎名單又係好唔同 不過朴烈個女新人演技應該有番咁上下 攞咗好幾個獎

呢個得獎名單又係好唔同 不過朴烈個女新人演技應該有番咁上下 攞咗好幾個獎

薛景求 呢兩日真係要會一會呢套不汗黨先

薛景求 呢兩日真係要會一會呢套不汗黨先

呢套我覺得任時完發揮大啲
每日一推
屌台灣同韓國同期上 好葡萄

每日一推

呢套正

呢套係咪有埋薛景求同鄭雨盛果套?
每日一推

呢套正

係 監視者們

天眼跟蹤
每日一推

呢套正

我搵劇照果陣真係唔記得有薛景求
每日一推

呢套正

我搵劇照果陣真係唔記得有薛景求

鄭宇盛太搶喇呢套戲

原版好睇好多
睇左再審 劇情麻麻 搞到鄭宇同姜河那個感情有啲流於表面 個結局都估到9成係咁樣收尾 要求唔高 純睇姜河那黎講都ok
李陣郁確定出演電影《上流社會》,搭檔秀愛、樸海日,該片由《紅字》《五感圖》導演邊赫執導,是他時隔8年推出的作品,電影講述想擠進上流社會的美術館副館長吳善英以及她身邊的人之間關於慾望及明爭暗鬥所勾勒的故事,秀愛飾演女主人公善英,樸海日飾演她的丈夫,李陣郁飾演和善英進行幽會的男人,電影於11月1日正式開拍。
由林順禮執導,金泰梨、柳俊烈、文素利、陳奇周主演的電影《小森林》於24日結束了歷時四個季節的全部拍攝,正式進入後期製作。電影改編自日本同名作品,講述在城市生活的女孩惠媛(金泰梨 飾)厭倦了都市生活回到故鄉農村,通過至親載河(柳俊烈 飾)和恩淑(陳奇周 飾),以及親手製作的食物,治癒了過去的記憶和傷痛。預計2018年上映。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞