韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
【老鄭的段子】在釜山的時候,利奧德跟老鄭說想出演洪尚秀的電影。然後老鄭告訴了老洪,老洪問,「利奧德是誰?」老鄭說,「《四百擊》中的安托萬啊!」老洪恍然大悟地說,「哦,他還活著呀?」。現在還沒有定下來會合作,不過可以期待一下咯。 ​​​

呢段好笑

他還活著呀?
【老鄭的段子】在釜山的時候,利奧德跟老鄭說想出演洪尚秀的電影。然後老鄭告訴了老洪,老洪問,「利奧德是誰?」老鄭說,「《四百擊》中的安托萬啊!」老洪恍然大悟地說,「哦,他還活著呀?」。現在還沒有定下來會合作,不過可以期待一下咯。 ​​​

呢段好笑

他還活著呀?

老鄭如果冇估錯應該係鄭鎮榮(或者鄭在泳)
peepingtom終於回歸啦 但係方川明應該唔會番嚟 啱啱發覺嚴尚民好似果個魔術師harry哥哥
每日一推
每日一推

呢套咩黎

饑渴誘罪

呢段好笑

他還活著呀?

老鄭如果冇估錯應該係鄭鎮榮(或者鄭在泳)

peepingtom終於回歸啦 但係方川明應該唔會番嚟 啱啱發覺嚴尚民好似果個魔術師harry哥哥

要求唔高 無女主持已經好好
騙子新poster

幫樓主每日一推
幫樓主每日一推

呢套仲未睇 但之前好似無意中俾人劇透咗
https://youtu.be/xI9ttpX1VMQ

台灣快手到 又係車庫娛樂 自從車庫娛樂搞咗個韓國品牌之後,韓國出一套佢買一套,好癲 暫時有:
殺人者的記憶法
死者的審判
南漢山城
沉默的目擊者
騙徒
犯罪都市

台灣快手到 又係車庫娛樂 自從車庫娛樂搞咗個韓國品牌之後,韓國出一套佢買一套,好癲 暫時有:
殺人者的記憶法
死者的審判
南漢山城
沉默的目擊者
騙徒
犯罪都市

但都要12先上

殺人者的記憶法
死者的審判
南漢山城
沉默的目擊者
騙徒
犯罪都市

但都要12先上

淨係想睇殺人者的記憶法同沉默的目擊者😩
沉默係咪上咗?
【 今晚揭曉!宋康昊確認出席今晚韓國大鐘獎! 】
好緊張啊!希望「金四福」宋康昊今次能夠憑《逆權司機》獲得影帝殊榮!大家幫佢加油好唔好先!

頂原來今晚大鐘獎,真係唔記得
李瑞鎮有望出演電影《完美陌生人》(완벽한타인,暫譯名),目前正在積極討論中。該片由《逆鱗》《愛上王世子》《茶母》等影視劇導演李才奎執導,翻拍自2016年在意大利上映的同名電影,講述4對多年朋友夫婦聚會吃晚飯,為了確認彼此到底有多瞭解,決定玩遊戲相互說出秘密和心事。如果李瑞鎮出演將是他和導演在2003年《茶母》後時隔14年再合作,電影將於今年年末投入拍攝。
李瑞鎮有望出演電影《完美陌生人》(완벽한타인,暫譯名),目前正在積極討論中。該片由《逆鱗》《愛上王世子》《茶母》等影視劇導演李才奎執導,翻拍自2016年在意大利上映的同名電影,講述4對多年朋友夫婦聚會吃晚飯,為了確認彼此到底有多瞭解,決定玩遊戲相互說出秘密和心事。如果李瑞鎮出演將是他和導演在2003年《茶母》後時隔14年再合作,電影將於今年年末投入拍攝。

好搶手,西班牙又拍,韓國又拍

殺人者的記憶法
死者的審判
南漢山城
沉默的目擊者
騙徒
犯罪都市

但都要12先上

已經算快,佢啲片已經排到一月
由《韓公主》導演李秀鎮執導,韓石圭、薛景求、千玗嬉主演的電影《偶像》(우상,暫譯名)於今日正式開拍,劇本閱讀現場照公開。電影講述兩個父親一起捲入一件事的故事。預計在2018年上映。
由《韓公主》導演李秀鎮執導,韓石圭、薛景求、千玗嬉主演的電影《偶像》(우상,暫譯名)於今日正式開拍,劇本閱讀現場照公開。電影講述兩個父親一起捲入一件事的故事。預計在2018年上映。

雙影帝加影后小千

雙影帝加影后小千

小千

個卡士都好勁
【 今晚揭曉!宋康昊確認出席今晚韓國大鐘獎! 】
好緊張啊!希望「金四福」宋康昊今次能夠憑《逆權司機》獲得影帝殊榮!大家幫佢加油好唔好先!

頂原來今晚大鐘獎,真係唔記得

下?! 完全唔知喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞