韓國電影集中討論區 (4)

1001 回覆
25 Like 3 Dislike
Hong Kong Picks ‘Mad World’ for Oscar Consideration http://dlvr.it/PpSQhs

一念無明

The selectors worked form a selection of four films. The other titles were “Chasing the Dragon,” “Ferryman” (aka “see You Tomorrow”) and “Soul Mate.”
追龍,擺渡人,七月與安生
btw,台灣揀咗紀錄片日常對話

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

好似10月1號上夠5場就得,追龍好似9月尾就上正場,
套戲咁谷法,下年金像獎有機會係王晶捧獎

唔撚係掛 覺得追龍個宣傳期好短 唔覺眼星王朝做過啲咩 上星期套乜鳩黑白迷宮又係直接推出黎送死

呢樣真 見套戲入到圍嚇左一跳

對上一套王晶好睇既戲要數到邊套
Hong Kong Picks ‘Mad World’ for Oscar Consideration http://dlvr.it/PpSQhs

一念無明

The selectors worked form a selection of four films. The other titles were “Chasing the Dragon,” “Ferryman” (aka “see You Tomorrow”) and “Soul Mate.”

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

唔撚係掛 覺得追龍個宣傳期好短 唔覺眼星王朝做過啲咩 上星期套乜鳩黑白迷宮又係直接推出黎送死

金錢帝國
而家啲影壇老屎忽有正常發揮點都會比面捧吓,尤其係王晶撈咗四十幾年又無獎仲有返咁上下地位,導演編劇提名我估走唔甩

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

金錢帝國
而家啲影壇老屎忽有正常發揮點都會比面捧吓,尤其係王晶撈咗四十幾年又無獎仲有返咁上下地位,導演編劇提名我估走唔甩

金錢帝國
仲有大上海其實我覺得都唔錯 以佢近十幾年嘅出品嚟講
《Real》港版預告片
https://youtu.be/BafvO6OkQt0

中國3d勇者無懼
蕭山好嘢多謝蕭山

個預告片好似呃到下人咁喎

燒山買片d口味

金秀腎首次挑戰一人分飾兩角
雪莉挑戰尺度激情露點
劇情超乎想像,意識流電影中的佳作

sulli激情戲
韓國好多高質電影
釜山行 恐怖直播同隧道真心超好睇
素媛睇到流晒眼淚 另一套熔爐到依家都唔敢睇

熔爐勸你唔好睇 你會灰足幾日

到而家都唔敢睇
📢📢📢注意注意!📢📢📢
呢幾日都收到大家inbox向我哋查詢今年HKAFF幾時開始x10000
⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️⚠️
嗱!聽日記得留意我哋個Facebook,有驚喜資料俾你知!!

*醒目嘅朋友好似都知道我哋開始喺另一個channel發佈消息....記得follow啊♥️♥️♥️♥️♥️
📢📢📢注意注意!📢📢📢
呢幾日都收到大家inbox向我哋查詢今年HKAFF幾時開始x10000
嗱!聽日記得留意我哋個Facebook,有驚喜資料俾你知!!

*醒目嘅朋友好似都知道我哋開始喺另一個channel發佈消息....記得follow啊♥️♥️♥️♥️♥️

聽日黎料
📢📢📢注意注意!📢📢📢

聽日黎料

佢個ig宣傳唔多掂 得10幾個followers
有冇咩網齊/多韓國電影

我好少線上睇,通常dl落黎 等其他巴打答你

咁邊到搵SEED
有冇咩網齊/多韓國電影

我好少線上睇,通常dl落黎 等其他巴打答你

咁邊到搵SEED

📢📢📢注意注意!📢📢📢

聽日黎料

BC總監講多倫多影展嘅亞洲電影,應該都會係AFF選片 (不過無講韓片)
https://www.hk01.com/sns/article/120255?utm_content=bufferefa10&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer
📢📢📢注意注意!📢📢📢

聽日黎料

BC總監講多倫多影展嘅亞洲電影,應該都會係AFF選片 (不過無講韓片)
https://www.hk01.com/sns/article/120255?utm_content=bufferefa10&utm_medium=Social&utm_source=facebook+hk01&utm_campaign=buffer

嘉年華 tiff有幾套戲好想睇 我諗都要年尾/ 出年頭先上

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

金錢帝國

金錢帝國

呢兩套我都幾buy 但可惜都係抄返90年代啲戲

金錢帝國都ok,大上海就頂唔順,仲有黑白系列都係睇唔落,
最難頂係王晶好鍾意係套戲加插啲下三流豔星丑角,對白又露骨
佢啲戲擺係九十年代可能仲睇得下,擺係而家真係好大浸娘味

原來當初追龍都有份
有偷上過咩

金錢帝國

金錢帝國

金錢帝國我淨係記得有林保怡 其他已經冇印象
殺手代父原來啫係大叔

yes 我睇左果啲會盡量用番港譯
那傢伙的聲音唔知點解我覺得好悶 之前睇到中段訓著咗

比起其他懸疑犯罪片,呢套真係悶啲,仲有套都係韓國三大奇案既孩子們都係偏悶
想睇李帝勳嗰套I can speak
教阿婆講英文,好似幾過癮
希望香港會上

https://youtu.be/QmPudAGS-Gc

李帝勳個頭想點
諗起宋康昊喺逆權司機講英文又係好好笑
有冇大神可以深入淺出講解下點為止意識流電影/文學?
我google過都理解唔到個概念先喺度問

有冇大神可以深入淺出講解下點為止意識流電影/文學?
我google過都理解唔到個概念先喺度問

上面張圖9up 我覺得意識流電影就係套戲做做下會有啲好奇怪唔知做乜鳩既情節出現(爛片除外),而呢啲情節係個角色潛意識/內心深處想表達既嘢,就好似你發夢會有啲9唔搭8既情境,只不過佢而家喺戲入面表達出黎 好多電影大師都好擅長意識流,呢方面公司巴打應該會熟啲 我都係9up
那傢伙的聲音唔知點解我覺得好悶 之前睇到中段訓著咗

比起其他懸疑犯罪片,呢套真係悶啲,仲有套都係韓國三大奇案既孩子們都係偏悶

啫係青蛙少年 呢套成日想睇之後都唔記得 到而家都未睇

yes 韓國三大奇案:殺人回憶、那傢伙的聲音、青蛙少年
《I Can Speak》出奇地高分 影評話笑中有淚
由《快樂到死》《銀嬌》導演鄭址宇執導,崔岷植,樸信惠,柳俊烈主演,樸海俊,李哈妮等出演的電影《沈默》確定11月上映並公開了新劇照。該片翻拍自2013年上映的由孫紅雷、郭富城、余男等人主演的中國電影《全民目擊》,講述了即將嫁入豪門的著名女歌手車庫遇害,富豪女兒成為最大嫌疑人,隨著法庭審理的深入,罪案的真相卻越來越撲朔迷離。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞