【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
sony mon啲色好唔掂

覺得顏色唔靚可以返去用燒屏OLED mon喎

你都戇鳩嘅,而家佢tune色tune得唔好咋一嚟就叫人換OLED做乜鳩?

佢真係ON99, 一講少少意見就起晒鋼
同你講我係正宗SONY FANBOI嚟
乜柒都用SONY, Z系列都用咗好幾代, 用緊Z5P,
覺得MON嘅色好唔掂

z3/z4/z5個期係偏藍8000-11000k
為左推亮度呃人
因為一較返6500k色亮度會大減

認真 佢今次隻XZP sRGB既色真係唔錯。
拍得住我隻Dell Mon
同XZ比真係兩回事

上網搵完
可以強制閂到
但一開就都係咁LOOP
白色開機晝面,等一間跟住黑MON
又重開
左上燈係藍同綠咁閃

似係中獎 係邊間買?

sunmobile,買左3日先出事

話左幾多次sun同csl賣既sony係次貨機
咁多人奶左野仲去買

我未奶過喎

新機應該都冇次貨掛

sony:我呢到有批有D問題既新手機想平D放出去
csl:冇問題我都平賣

留意下係sun/csl出機xzp個班人成日都話芒有死點光點
我個朋友個csl出既xzp插電腦會reboot
睇4K HDR仲係lag

youtube問題

其實好似係835問題, 食唔到vp9.2

咩嚟

google自家格式, 普通4k片係vp9.0, 可以硬解到, 但hdr片就用vp9.2, 硬解不能, 只有軟解, 所以lag到飛起

而且唔只xzp, 其他用835既機都唔得

但放係機入面既hdr 4k冇問題喎

Youtube lag係咪你地wifi問題?
我睇無事喎 有無片share?
2160p60 HDR又唔見佢疾

你比你睇個條link出黎比我地試下
sony mon啲色好唔掂

覺得顏色唔靚可以返去用燒屏OLED mon喎

你都戇鳩嘅,而家佢tune色tune得唔好咋一嚟就叫人換OLED做乜鳩?

佢真係ON99, 一講少少意見就起晒鋼
同你講我係正宗SONY FANBOI嚟
乜柒都用SONY, Z系列都用咗好幾代, 用緊Z5P,
覺得MON嘅色好唔掂

z3/z4/z5個期係偏藍8000-11000k
為左推亮度呃人
因為一較返6500k色亮度會大減

認真 佢今次隻XZP sRGB既色真係唔錯。
拍得住我隻Dell Mon
同XZ比真係兩回事

今次xzp個srgb mode應該係第一部sony 認真較既mode
xzp升完137個用電低左好多

WiFi收得好左好多
同埋個芒色水好似又有改善 唔知係咪心理作用

WiFi收得好左好多

我都覺,好似又sharp左
ZX1C門市出左未

WiFi收得好左好多

我又冇咁眼利
不過Wifi同lag明顯有改善
Btw 我部sun mobile出嘅XZs都似次貨
ZX1C門市出左未

快啲出
ZX1C門市出左未

唔係聽日咩
Sony 個角位桔到掌心痛既設計真係世界級

咁先好

WiFi收得好左好多

我又冇咁眼利

照咁睇
呢D電訊商都次貨 咁果D乜鳩細鋪更垃圾次貨

你隻手牛油嚟?
一向咁樣揸住部電話用

手殘先會用掌心黎托住部電話

WiFi收得好左好多

我又冇咁眼利

咁都係去返SONY出機好過

WiFi收得好左好多

我又冇咁眼利

咁都係去返SONY出機好過

係,sony store出機一剔過
對上幾部sony上台買都奶野

youtube問題

咩嚟

google自家格式, 普通4k片係vp9.0, 可以硬解到, 但hdr片就用vp9.2, 硬解不能, 只有軟解, 所以lag到飛起

跟機果個hdr片冇記錯係h265黎

之前hkepc已經有人試左, 跟機player播唔到vp9.2
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=168&tid=2398544&extra=page%3D4
一向咁樣揸住部電話用

呢部一定係compact
ZX1C門市出左未

唔係聽日咩

好想快d 知門市價會平幾多,有咩送

youtube問題

咩嚟

跟機果個hdr片冇記錯係h265黎

之前hkepc已經有人試左, 跟機player播唔到vp9.2
http://www.hkepc.com/forum/viewthread.php?fid=168&tid=2398544&extra=page%3D4

咦 我停左佢喎 用緊mx pro
ZX1C門市出左未

唔係聽日咩

好想快d 知門市價會平幾多,有咩送

一向咁樣揸住部電話用

呢部一定係compact

弱智 係compact 隻拇指就唔會淨係掂到mon中間 定係小學雞手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞