【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
今次XZP update明顯有改善
下年3月係咪又出新機?係就唔換住

如果接照以往睇
3月 MWC 係發佈中高階機(唔排除好似係今年咁出部上半年加強版旗艦
9月 IFA 係發佈下半年旗艦

如果接照以往睇
3月 MWC 係發佈中高階機(唔排除好似係今年咁出部上半年加強版旗艦

傳新design
大家display size較大中細?

custom 338
想問下點強制閂機

power + vol+ 長按

reboot得好密? 入safe mode睇下有冇事先

上網搵完
可以強制閂到
但一開就都係咁LOOP
白色開機晝面,等一間跟住黑MON
又重開
左上燈係藍同綠咁閃

咁唔駛入safe mode, 入廠啦

如果接照以往睇

傳新design

宜家先9月 仲等到半年
想問下點強制閂機

上網搵完
可以強制閂到
但一開就都係咁LOOP
又重開
左上燈係藍同綠咁閃

似係中獎 係邊間買?

sunmobile,買左3日先出事

話左幾多次sun同csl賣既sony係次貨機
咁多人奶左野仲去買

同意

全新既次貨
sony mon啲色好唔掂

覺得顏色唔靚可以返去用燒屏OLED mon喎

你都戇鳩嘅,而家佢tune色tune得唔好咋一嚟就叫人換OLED做乜鳩?

佢真係ON99, 一講少少意見就起晒鋼
同你講我係正宗SONY FANBOI嚟
乜柒都用SONY, Z系列都用咗好幾代, 用緊Z5P,
覺得MON嘅色好唔掂

我都係SONY Fans。但而家擺明係佢未Tune好色就擺出嚟賣,咁都可以比佢串
部xz1係咁重開點搞

開facebook?
睇4K HDR仲係lag

youtube問題

其實好似係835問題, 食唔到vp9.2

咩嚟

google自家格式, 普通4k片係vp9.0, 可以硬解到, 但hdr片就用vp9.2, 硬解不能, 只有軟解, 所以lag到飛起

而且唔只xzp, 其他用835既機都唔得

但放係機入面既hdr 4k冇問題喎
想問下點強制閂機

上網搵完
可以強制閂到
但一開就都係咁LOOP
又重開
左上燈係藍同綠咁閃

似係中獎 係邊間買?

咁多人奶左野仲去買

我未奶過喎

新機應該都冇次貨掛

sony:我呢到有批有D問題既新手機想平D放出去
csl:冇問題我都平賣
今次XZP update明顯有改善

137個指紋解鎖好左好多
個芒色水又好左
sony mon啲色好唔掂

覺得顏色唔靚可以返去用燒屏OLED mon喎

你都戇鳩嘅,而家佢tune色tune得唔好咋一嚟就叫人換OLED做乜鳩?

佢真係ON99, 一講少少意見就起晒鋼
同你講我係正宗SONY FANBOI嚟
乜柒都用SONY, Z系列都用咗好幾代, 用緊Z5P,
覺得MON嘅色好唔掂

z3/z4/z5個期係偏藍8000-11000k
為左推亮度呃人
因為一較返6500k色亮度會大減

三星個keyboard好垃圾喎

如果接照以往睇

傳新design

宜家先9月 仲等到半年

每年3會會發佈年度旗艦
睇佢今年發布完又係冇cpu搞到delay
可能又同xzp一樣delay到5月尾先出

如果接照以往睇

傳新design

宜家先9月 仲等到半年

每年3會會發佈年度旗艦

傳窄邊框design

三星個keyboard好垃圾喎

點都唔夠Google粵語垃圾 得個design靚

如果接照以往睇

傳新design

宜家先9月 仲等到半年

每年3會會發佈年度旗艦

傳窄邊框design

如果sony整sh01g個設計就正

上網搵完
可以強制閂到
但一開就都係咁LOOP
又重開
左上燈係藍同綠咁閃

似係中獎 係邊間買?

咁多人奶左野仲去買

我未奶過喎

新機應該都冇次貨掛

sony:我呢到有批有D問題既新手機想平D放出去
csl:冇問題我都平賣

睇4K HDR仲係lag

youtube問題

其實好似係835問題, 食唔到vp9.2

咩嚟

google自家格式, 普通4k片係vp9.0, 可以硬解到, 但hdr片就用vp9.2, 硬解不能, 只有軟解, 所以lag到飛起

而且唔只xzp, 其他用835既機都唔得

但放係機入面既hdr 4k冇問題喎

Youtube lag係咪你地wifi問題?
我睇無事喎 有無片share?
2160p60 HDR又唔見佢疾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞