【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
xzp 銀定黑好

一定係銀 買左黑後悔

點解
xzp係咪暫時企硬價?
部Z1呢排越來越多問題,頂唔住喇

細鋪4.5k冇得輸

我應該去imobile 買

買咗

有冇送旅行袋?

旺角買完記得順路去換埋個降噪耳機,唔駛行多轉。
唔知堅唔堅?Sony真係要出全面屏旗艦機??仲有從明年開始索尼將在對旗艦手機的記憶體上進行調整,起步至少6GB起??
如果係真嘅就好喇

https://news.xfastest.com/sony-mobile-communications/41033/sony-full-screen-display-mobile/

出年肯定有
玩左部新機(xzp)一陣,有兩個問題
7.1.1 係唔係無左雙擊螢幕解鎖/上鎖
同埋個slow motion 雜訊超多,喺大白天下都ok,但係室內開左燈都超多雜訊....
同埋個slow motion 雜訊超多,喺大白天下都ok,但係室內開左燈都超多雜訊....

呢兩個都係正常問題,第二個慢拍一定要光線夠先得

唔係7.1.1無咗
係XZs後無咗
你隻燈閃爍率低咪室內得
想買部粉色但係又想要4k mon

係官網規格度見到有粉紅色
https://www.sonymobile.com/hk/products/phones/xperia-xz-premium/specifications/

你新嚟?

唔係7.1.1無咗
係XZs後無咗
你隻燈閃爍率低咪室內得

咁個power 制我怕會好撚快按爆....
想買部粉色但係又想要4k mon

係官網規格度見到有粉紅色
https://www.sonymobile.com/hk/products/phones/xperia-xz-premium/specifications/

你新嚟?

唔係成日入嚟 有錯請屌

唔係7.1.1無咗
係XZs後無咗
你隻燈閃爍率低咪室內得

其實唔關事, 用攝影角度黎同你解釋,
正常拍影片大多數係30fps/60fps, 相機快門會係1/30秒 or 1/60秒,
但當你用slow motion時, 960fps因為需要1秒960格畫面, 所以相機快門係1/960秒,
係同一ISO, 光圈設定下, 鏡頭攝入光的量少左8~16倍, 所以畫面會暗好多,
而當然畫面黑哂係冇用, 所以佢會拉高ISO(sensor感光度)補償,
但拉高ISO的後果就係會雜訊多,

當然其他手機, 120fps, 240fps等等都一樣有呢個問題,
但因為相對地快門冇短太多, 所以ISO唔需要拉高太多, 所以影響不太大

唔係7.1.1無咗
係XZs後無咗
你隻燈閃爍率低咪室內得

其實唔關事, 用攝影角度黎同你解釋,
正常拍影片大多數係30fps/60fps, 相機快門會係1/30秒 or 1/60秒,
但當你用slow motion時, 960fps因為需要1秒960格畫面, 所以相機快門係1/960秒,
係同一ISO, 光圈設定下, 鏡頭攝入光的量少左8~16倍, 所以畫面會暗好多,
而當然畫面黑哂係冇用, 所以佢會拉高ISO(sensor感光度)補償,
但拉高ISO的後果就係會雜訊多,

當然其他手機, 120fps, 240fps等等都一樣有呢個問題,
但因為相對地快門冇短太多, 所以ISO唔需要拉高太多, 所以影響不太大

手已入
btw 柒到仆街
禁 10 樓
8 樓開門我唔為意出左
肯定行
算數

幾錢有耳機同袋

乜柒都冇 47xx

耳機可以換架
想入手xzp 而家用緊iphone6
會唔會用耐左愈來愈lag
應該今晚買

睇你點用
xzp 銀定黑好

一定係銀 買左黑後悔

on9,緊係買黑
想問下送降噪耳機係幾時開始
我見佢個網又無寫幾號開始
因我部xzp 係上星期買
唔知符唔符合
thx
唔知符唔符合
thx

唔合,佢出xz1既優惠黎
唔知符唔符合
thx

得2000個會唔會極快冇哂
今日上大陸整翻部z3c 即時想丟左手上部ip7

手機大小真係z3c先係最好
唔知符唔符合
thx

XZP 都有,我早幾日13號買,去旺角換我見佢有兩箱响後面,但得翻白色。
唔知符唔符合
thx

XZP 都有,我早幾日13號買,去旺角換我見佢有兩箱响後面,但得翻白色。

屌我聽日去,希望仲有貨啦
今日上大陸整翻部z3c 即時想丟左手上部ip7

手機大小真係z3c先係最好

z3c仲衰 個rom得16gb
手已入
btw 柒到仆街
禁 10 樓
8 樓開門我唔為意出左
肯定行
算數

幾錢有耳機同袋

乜柒都冇 47xx

耳機可以換架

係邊換?
xzp係咪暫時企硬價?
部Z1呢排越來越多問題,頂唔住喇

細鋪4.5k冇得輸

其實我而家呢部3k入手
無投訴 爽到爆
戲子
戲子

覆錯sor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞