【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

睇嚟XZP都係JDI喎
sony mon啲色好唔掂

覺得顏色唔靚可以返去用燒屏OLED mon喎

你都戇鳩嘅,而家佢tune色tune得唔好咋一嚟就叫人換OLED做乜鳩?

XZP果隻mon就真係好
其他果啲膠膠地 同amoled無咩分別

JDI
想問下xzp用家部機有咩缺點?
如影相,電量,流暢度等等
想出機前參考下

我自己覺得其實同7plus差唔多重量
喇叭會細聲,電量我覺得差唔多
至少同部7plus同level 甚至好過7plus少少
影相我覺得都係iphone 優勝,
可能我影室內, 街景我未試過
整體黎講 我覺得真係唔錯
不過而家同7plus差一千,又有d分別既

雖一一樣唔好既 我覺得係個輸入法
真係得on9黎形容

用google 粵語輸入法啦
想問下咁多位巴打 依家係咪買xzp抵屌過xz1

Xzp imobile $4640
Xz1 imobile $4988

csl 4300$ +500pt 積分 for XZ1

佢今日同我講4650

屌貴返$10
Btw 依家好似連旅行袋都送哂了

買乜送袋?

今日買左xzp,有袋送,$4600

imobile?
想問下xzp用家部機有咩缺點?
如影相,電量,流暢度等等
想出機前參考下

我自己覺得其實同7plus差唔多重量
喇叭會細聲,電量我覺得差唔多
至少同部7plus同level 甚至好過7plus少少
影相我覺得都係iphone 優勝,
可能我影室內, 街景我未試過
整體黎講 我覺得真係唔錯
不過而家同7plus差一千,又有d分別既

雖一一樣唔好既 我覺得係個輸入法
真係得on9黎形容

用google 粵語輸入法啦

局住用
xz1買咩牌子case好?貴少少外國比運費都冇所謂

等rasta banana

csl 4300$ +500pt 積分 for XZ1

佢今日同我講4650

屌貴返$10

買乜送袋?

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

yes,我行入去問佢係咪4千6,佢話係,然後俾錢check機,都check左幾耐下,暫時冇咩問題

屌貴返$10

買乜送袋?

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

yes,我行入去問佢係咪4千6,佢話係,然後俾錢check機,都check左幾耐下,暫時冇咩問題

翻手機黎咋傻仔😂😆
sony mon啲色好唔掂

屌貴返$10

買乜送袋?

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

翻手機黎咋傻仔😂😆

😂😆

睇嚟XZP都係JDI喎

一定唔係jdi
sharp/友達
其實邊間造mon有咩分别
Xz XZs .65已出
只差XZ premium
裝完 Nova notification wtsapp 都係冇 number
xzp 3 日用家包膠

camera 冇正方形 👎

可能裝左玻璃貼
打字靈敏度👎

指紋鎖反應👍

只可以用右手解鎖👎

電 OK 👍

冇玩 game 效能 unknown

影相有輕微 latency 👎

相機效果過幾日再試

屌貴返$10

買乜送袋?

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

翻手機黎咋傻仔😂😆

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

翻手機黎咋傻仔😂😆

到底點,想今日去買

屌貴返$10

買乜送袋?

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

翻手機黎咋傻仔😂😆

check 過 service test mode ,total call time係0 面低貼未撕,冇氣泡
Update Found for Xperia™ XZ Premium Dual (G8142) - Customized HK (45.0.A.7.137) https://t.co/aIQdow0wds

邊間買

imobile

我網上問話4650
你琴晚去買現金價

翻手機黎咋傻仔😂😆

check 過 service test mode ,total call time係0 面低貼未撕,冇氣泡

唔使理樓上

imobile係特約零售店黎 你check左service test mode咁一定係原廠行貨 而且有保養

其他細舖就lego機
Update Found for Xperia™ XZ Premium Dual (G8142) - Customized HK (45.0.A.7.137) https://t.co/aIQdow0wds

OTA未有
I mobile,買完機要拎咩同邊度拎耳筒
xzp 3 日用家包膠

camera 冇正方形 👎

可能裝左玻璃貼
打字靈敏度👎

指紋鎖反應👍

只可以用右手解鎖👎

電 OK 👍

冇玩 game 效能 unknown

影相有輕微 latency 👎

相機效果過幾日再試

1900萬係4:3
1700萬16:8

用垃圾貼會影響touch,所以用緊imos 3as膠貼

指紋我2隻手都有set

OTA未有

好似係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞