【罪大滔天】Sony Xperia 集中討論區 (8)

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的
係有樣野好奇怪。。求師兄解答
桌面whatsapp個icon。唔會有右上紅色果個信息數字??我較過晒都無。。應該點整。我得mon既左上會有提示。。

要換個launcher
sony果個冇

Android機用nova launcher 體驗pixel風格是常識吧

其實原廠launcher有badges 只係現時WhatsApp/Xperia Home bug咗
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的
桌面whatsapp個icon。唔會有右上紅色果個信息數字??我較過晒都無。。應該點整。我得mon既左上會有提示。。

要換個launcher
sony果個冇

Android機用nova launcher 體驗pixel風格是常識吧

咩係pixel風格
xzp 銀定黑好

出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的

要換個launcher
sony果個冇

咩係pixel風格

原生古狗launcher風格
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的

要換個launcher
sony果個冇

其實原廠launcher有badges 只係現時WhatsApp/Xperia Home bug咗

冇用開原本個launcher真係唔知
同埋想問4k mon係咪就咁就係。定係要邊度開

平時行1080P
睇YouTube 4K片去影片質素較2160P
如果條片得1080P YouTube較1080P就得
會自動增線去4K
用原廠相簿app 4K會自動on
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的

可以去拎個降噪耳機
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的

要換個launcher
sony果個冇

launcher係咩。。

例子
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=zh_TW

我download呢個。不過都無數字。。係咪要較。。
同埋禁邊度可以隨時轉sony原本個主題同埋nova...我唔識轉番要剷左先轉到。。

唔該師兄。an機sony新手。。

要裝埋下面個plugin
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.notifier
再係nova setting > Notification badges

長用一個home其實唔駛再轉返sony果個
btw setting > apps 入面有得set default home

notification badges中文係較邊欄。。
我搵過晒都無。。
同埋想問4k mon係咪就咁就係。定係要邊度開

平時1080,睇片睇相4k
但平時1080會升頻4k,所以細節好過普通芒
想問下xz1同xz1c比
邊部電量耐用d
邊部電量耐用d

緊係xz1c
邊部電量耐用d

應該XZ1C
電一樣但XZ1C 720P mon同2x2 MIMO
降噪耳機 幾時買至可以換
sony 寫適用於由即日起購買Xperia™ XZ1或XZ Premium之手機客戶。
https://www.sony-xperia.com.hk/event_24_nc750.php
邊部電量耐用d

應該XZ1C
電一樣但XZ1C 720P mon同2x2 MIMO

usb3.1都cut埋
出左xzp喇。銀色
轉會黎罪大的

要換個launcher
sony果個冇

launcher係咩。。

例子
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.launcher&hl=zh_TW

我download呢個。不過都無數字。。係咪要較。。
同埋禁邊度可以隨時轉sony原本個主題同埋nova...我唔識轉番要剷左先轉到。。

唔該師兄。an機sony新手。。

要裝埋下面個plugin
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.teslacoilsw.notifier
再係nova setting > Notification badges

長用一個home其實唔駛再轉返sony果個
btw setting > apps 入面有得set default home

notification badges中文係較邊欄。。
我搵過晒都無。。

未讀計數
xzp係咪暫時企硬價?
部Z1呢排越來越多問題,頂唔住喇
手已入
btw 柒到仆街
禁 10 樓
8 樓開門我唔為意出左
肯定行
算數
手已入
btw 柒到仆街
禁 10 樓
8 樓開門我唔為意出左
肯定行
算數

幾錢有耳機同袋
xz1點解背面冇鏡面
xz1點解背面冇鏡面

唔係Premium
有咩Moon貼推介?頭先去間鋪問部x1u既貼,唔係全包就50,全包就110
而家用緊wc,機送果張貼兩邊成條La係到
兩邊係2.5D,有冇人試過D水凝貼,好似曲面水凝貼先貼服D
想問下係咪有方法可以耐D保養期?
有咩Moon貼推介?頭先去間鋪問部x1u既貼,唔係全包就50,全包就110

同埋有冇d咩apps可以block廣告

同埋有冇d咩apps可以block廣告

block this
xzp仲有冇z5p打陣機都辣手既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞