細個最憎就係啲濕鳩食飯規則!

1001 回覆
1381 Like 136 Dislike
16 都重要啦
6 直頭係衛生問題
人地插係你度就有問題,人地插係自己度,真係關你撚事咩,我有冇講錯?

可以有人覺得你紋身係無家教,但係紋身關其他人撚事?

個問題就係將自主觀思想套落人地度,所以我未話人地既事唔關你事。

某國家會覺得女人唔戴頭巾係有問題,我地都會覺得弱智,做乜要管人地既事,去滿足自己既主觀精神思想。

你話吐痰插隊呢啲係物理上既影響,絕對有資格去保護自己權益。

人地自己插筷子都影響到你,呢啲就真係唔關你事,係你自己主觀思想上既問題,同頭巾一樣。

人地一樣會話女人唔戴頭巾有問題,我地只會當佢on9封建

插筷子除左玻璃心,真係毛都無影響
不嬲禮節呢樣嘢都係約定俗成㗎啦,當然約定俗成又冇話一定要遵從,唔遵從又唔能夠話你冇品嘅

但你唔跟約定俗成咪會俾人覺得你冇禮貌,俾人觀感唔好,係職場/社會上咪難生存囉你唔care乞其他人憎嘅下次同同事食飯嘅時候咪插對筷子落碗飯度囉,你放心冇人會出聲屌你,唔得閒教精你
緊係我岩啦,人地既事關你撚事咩,一句講完
好明顯見到你駁唔到 已經九唔搭八
不過你唔講迷信都好 上面已經大把師兄插你
你係咪回錯 post

同埋我係用緊佢自己啲說話攻擊返佢
俾佢知道個邏輯錯亂得咁緊要
咁你答冇問題咪得囉
人哋問你一樣野之嘛

你講咁多嘢做乜姐
呢樣我覺得係睇條魚
邊樣易 做最少破壞就做邊樣
on9

我解釋俾你個人地觀點
無話要你跟
條友一係細蚊仔一係毒撚冇社交
感覺就係完全未被社教化屋企人又唔教,仲要以為自己好醒喺度大大聲
佢講啲野成日東拉西扯

但講嚟講去都係果幾句
屋企人唔教就真係等社會教化

但通常人地唔會直接話佢知咩原因
個情況有少少似 碩士見工 200次失敗
要飲水果茶 果啲咁
Sorry ,我認同3,5係濕鳩,其他都係基本禮貌,7就兩睇啦,有時睇住電視食飯大家多個話題,不過我覺得係針對小朋友,大人就基本野黎
唔鍾意守呢啲規矩自己一個食
講真食得呢啲嘅話九成都做客人去
人哋請得你去,俾返啲基本嘅餐桌禮儀人
唔係common sense嚟?
做乜變咗係食古不化同濕鳩?
我屋企反而話要扒飯
左手放係枱 右手挑飯食係冇禮貌
師兄你俾人撚到傻喎,建議深潛算啦
其實個禮儀既存在就係為左應付班玻璃心

插筷子影響到啲咩,就係毛都影響唔到

唯一存在就係廢事班玻璃心係度吵

即係有一大班玻璃心又覺得著黑白衫唔得,又變左唔可以著黑白衫食飯,有班玻璃心覺得點點點就要點點點,成件事起源同woke撚一樣

有D人真係活響自己閪毛林入面
唔好教精佢地 好心無好報
以前一班fd食飯 食完
有個fd好似仲細咁 玩食物 玩到一枱都係
我咪出聲屌柒佢 唔比D麻煩人地收枱架喇
點知 惱羞成怒 屌返我轉頭
大蓋意思
"我比左錢架 我鐘意呀 吹咩"

從此佢做任何鳩野都唔出聲
係你強加信仰去人地度

有人覺得紋身無家教,人地既事關你撚事,你唔鐘意紋身自己唔好紋,管人地既事做乜撚

你唔鐘意插筷子,你自己唔好插,人地既事關你撚事

你信神,人地唔信神,你管你自己,人地管人地自己,你做乜撚野去管人地

人地又唔係插筷子去你度,人地插係自己度真係唔撚關你事
師兄講得幾好 條友只活係自己世界入面 但佢都駁你唔到
人地自己插筷子,人地自己既事,關你撚事咩

你唔屌人就無成件事

無問題你就咪撚吵啦
小朋友其實冇人逼緊你唔好插筷子落去你鐘意嘅插你碌尻落去都得
你自己柒咋嘛
咁等齊人食飯係基本,其他都理過。
兩睇啦 如果人哋約你六點半你七點先到你冇理由人哋要等你半個鐘頭下話
chow 餸難睇
其他贊成消滅
你屌人地自己既事,人地自然屌返你

你首先去干涉人地on9仔

你唔干涉人地既事就無事發生

都係果句,人地既事關你撚事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞