細個最憎就係啲濕鳩食飯規則!

1001 回覆
1381 Like 136 Dislike
00後覺得呢啲先係真性情,好 real ,唔同意就係華人思想盲目跟隨
佢係我心入面既印象唔好咁我咪唔會係同佢有任何接觸囉
印度夠周街強姦,食飯搵手拿啦,so?
我都係百無禁忌,人地點做我唔會理,但唔可以拎佢地果套套落我身上
屌佢老母
我以前就係10鳩幾人食飯
俾個親戚迫我逐個逐個叫食飯

仲要跟輩份叫
我細個鬼知佢地啲輩份咩
街邊見人無家教就屌人,自己呢下都好無家教
所以關傾生意乜事?

你就係講輸左,所以想搵唔關事既野合理化自己

你要賺我錢,唔好話插筷子,我叫你插埋屎忽都得

想反駁都有啲水準啦唔該

不如話有人搵槍指住你既時候,睇你會唔會咁講,好撚搞笑
咁事實上係關你撚事
你殘廢覺得筷子扒飯好辛苦你咪用羹冇人阻你 但管埋隔離話人用筷子扒飯做乜柒?又關筷子畢湯乜撚野事?9唔搭8覺得自己好醒?
啱,無辦法啦,以前香港人嫌大陸人無家教,依家直接融合,反而話以前香港人迂腐
其實唔用禮規去念件事,都係對你有益處
食得慢啲,幫助消化
叫下人,維持家庭溫暖
企理啲唔會嚇親唔識既人
見你串77想搵野串下你之嘛
咁撚嬲M到呀?
我就真係識筷子畢湯啦
洗唔洗教你?
所以咪唔去親戚聚會
依度細路多過大人,算啦,你講依啲佢地都唔會明,仲會同你呦
除咗6其他都不認同
駁唔到咪收皮
發爛渣咁肉酸
竟然無筷子插飯碗
1,4,6,7都覺得正常,其他on9
你駁到就唔會話關你撚事咁白痴啦
上堂唔好玩手機啦
咁有啲唔同,因為我見呢個post話屋企教要扒飯嘅人,講緊嘅都係用一隻手捧起個碗,另一隻手揸筷子細細聲同慢慢咁扒飯食

所以係唔會dup低頭,同埋兩隻手用晒
日本同韓國仲多長輩禮儀
又唔見你地屌
你都on9
真要計嘅話中餐用湯羹畢飯先唔冇禮貌
我都唔同你計你去計較我用筷子扒飯?
咁樣唔係關你撚事係咩
傻閪
我唔知你覺得d大陸仔周圍踎同大陸自助餐好似前世未食過飯咁成盤拎走係點啦 反正我就覺得好撚肉酸 以你講既內容你應該覺得佢地都無問題
咁可以扒得温柔d 冇咩聲嘅
你講緊係好大力扒個碗 同好大力雪 咁個d係個人問題
班守舊撚,都係智商低無獨立思考
人云亦云,唔做就無禮貌

人應該要養成飲尿食屎既習慣
因為遇到天災人禍時,無水無糧時可以救命。
有咩重要過性命
所以每日都要飲尿食屎預防萬一
1,4,6 呢啲真係關禮貌,岀嚟做嘢都有用,其他個餐啲就算9數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞