細個最憎就係啲濕鳩食飯規則!

1001 回覆
1381 Like 136 Dislike
放下個人素質 享受缺德人生 拒絕精神內耗 有事直接發瘋 與其委屈自己 不如為難別人
呢啲主觀野,唔通有人覺得我要戴頭巾,我又要去戴頭巾咩

最on9既邏輯就係將自己喜好強加係人地度

你自己覺得唔好意頭,你自己唔做無人迫你做或唔做,你理撚得人地咩,你做乜將自己喜好規範人地?

你覺得插筷子唔好意頭,我又覺得著黑白色衫似靈堂唔好意頭,即係你著黑白色衫食飯你就係有問題。

呢啲主觀野去規範人地咪撚咁on9啦

要講乜都可以講
你唔使repeat啦
你話人地點諗關我撚事咩呀嘛
我咪話你唔care人地點諗咪ok囉
人地咪覺得你on 9冇禮貌冇家教姐
你俾人笑覺得冇所謂咪繼續做囉
你完全驗證咗樓上講嘅嘢
細個俾老竇逼用右手揸刀
明明應該用左手,因為右手慣咗攞叉

搞到而家右手用叉,要切野就轉隻叉去左手,右手揸刀,切完再放低把刀,轉返右手攞叉
其實就自撚私啦
話咩幫人夾 人地有手有腳唔撚識自己夾咩
實際就想等其他人覺得你爛係為人著想咁
冇人唔比你用湯羹
但唔需要講乜柒扒飯就係原始人呢啲bullshit
筷子嚟講,同佢去多啲日本就識架啦
夾啲貴海膽,跌咗都同你瀨返張檯
腐皮封鎖上一頁
古時發明出黎既時候匙羹唔普及
筷子用竹木就整到,咁爬飯可理解接受
依加匙羹咁普及,你都要食得咁辛苦
咁我冇野講
我屋企都係唔比夾飯
夾飯會比人打
餐桌禮儀上面
你老豆做得岩架喎

左手拎叉放入口
呢個動作咁難做咩
有啲屋企唔俾人用匙
點解唔可以夾飯
屋企人可唔可以解釋到
你細個守過呢啲19規則,大個出去食飯先唔會失禮。
大陸人可能都覺得小便企前好19
咁你死父母個陣仲有冇守孝三年?
當局者迷,即係佢地會笑鳩人迫人帶頭巾係生番

人地其他人又會笑鳩佢地插筷子就喂娃鬼叫要生要死戇撚鳩

全世界咁撚多禮儀,個個都有自己喜好諗法思想,你自己鍾意點咪點囉,物理上毛都唔影響唔到你嘅,只係思想上嘅玻璃心,你理撚得人哋咩

係咁屌鳩班woke撚,其實佢哋自己又係咁,逼其他人要跟佢哋嘅喜好信仰迷信

拉開嚟睇不知幾撚咁低能
最憎d人摷餸,唔講以為食緊撈起
所以每次有呢啲濕鳩聚餐我都唔撚出席
仲有一項食完唔撚比走先,我真係啋你班仆街都戇鳩
我個人覺得用咩都無所謂 但見某d人係會唔拎起碗飯 鐘意烏個頭落去就有d怪姐
認真問 左手切野同右手切野有咩分別

右手慣咗揸筷子 匙羹 叉
你本身唔係同一個世界既人你點做都唔會入到去人地果個世界,同埋大家既世界本身就冇分貴殘,唔啱你唔代表唔好
唔緊要架
你出街唔著褲都得

你無教養你俾人背後笑之嘛
你試下同人傾生意食飯咁樣覆個客囉
同社會名流食飯咁樣囉

上面有巴打講得岩架
你係咩人,咪會群返咩人
真 師兄公道
講中你啦低等垃圾人種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞