黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
根本就係提醒中國人,社會階層已經定好,黨先係最高。唔好用自由平等係到搞搞震
政治上腦撚死去cc台啦
其實香港人點解都唔熟西遊記?
每一個細boss大boss嘅關係都係緊緊扣環

例如第一章節就係唐僧佢地西遊時遇到嘅其中一難
一個貪心嘅寺主命弟子搶唐僧袈裟
最後弟子放火燒咗成間寺院同燒死人
入面幾個響鐘嘅地點都有佢地弟子守住
你覺得仁王FF16擺喺今年值唔值得GOTY
如果值嘅話馬騮咪值
我完全睇唔透連登仔咁憎仁王FF16點解會吹到馬騮咁勁
真係好多國外gamer都有玩呢隻game
我有追開幾個,佢地都想知道每章完結過場動畫個故事寓言係咩,請問邊度有英文版講返成個西遊記故事同取完西經之後既英文故事

如果有多D資料,應該可以令佢地更加清楚明白個故事
你試下唔睇攻略攞晒大聖套先
我睇過61年版同98年版
利申未夠30歲
但今年有乜對手
如果要同唔同年代比嗰D叫goat
五六章嘅故事真係冇一至四章咁深刻

不過都明嘅,時間問題

希望DLC可以彌補返呢個缺陷
咩魂系 咩開放地圖
你去麥當奴話無粒飯落肚係做乜鳩
Zelda 一開game就可以打boss依啲先叫開放式
Wukong好明顯係God of war 依款有既定路線嘅動作劇情game
有幾多人會睇原著呀,都係睇周星星、TVB
我完全避開youtube嘅試玩唔想劇透
一早pre order玩得好開心

利申細細個睇大量西遊記動畫,仲要買CD播個隻
想知今年唔係呢隻拎GOTY 仲有邊隻拎
TVB都有呢節wo
有咩難度?
有筋斗雲飛天,加速飛完全場你都搵唔到唔好怪人啦

Anyway 大聖套裝每個部位都同動物有關
你係空中橫掃下邊度有特別場境/特效就知邊度有怪收埋
鬼佬嗰邊似係推ff7 rebirth 多好多
我ff7 remake 有玩 覺得正
但rebirth 玩落體驗極差 故事同遊戲性都麻麻
你話1-5章隱藏boss難搵就話姐,成套大聖裝有幾難
張衛健版本當年都引唔少人睇原著啦

就算你唔睇原著
其實隻game入面係有哂影神圖幫你補返個背景故事
一關一關開比你玩
屬於線性探索類啦
開放式自由探索空間大好多
Goty 係year
今年有咩game可以做對手?
請指教
如果悟空搵其中一隻
都真係好大機會嗰隻攞
今年得劍星似啲樣
熟西遊記嘅人對每一章嘅boss都好感動
私心意見:我玩落仲開心過玩god of war/zelda
咁今年暫時真係冇對對手
講黑悟空係goty 有咩奇怪?
呢家唔係講game of all time
我色弱,我玩第二回係好辛苦
周圍係同一種色,當我探路個時唯一認路方法係石頭 再加上好多時候打一打怪,轉一轉視角我會行翻出去都唔知

第三回 除左禁字,監獄係好有問題,弓箭手會搞到你唔敢好多位跳落去搵野,魔音+金龍兩隻都係視角殺,當然你又可以話 咁你唔lock咪得
但依兩隻野 得手可以打

第四回個地圖指引反而有時好過第二
你會見到有光 地板唔同,又或者用魂(錢)
去同你講依邊有野
但同樣手法又唔見出現係第二回
就算佢係靚都好
地圖對玩家體驗係設計得唔好 依點大家都心照
至於你話隱藏 其實佢係每一回故事中同結尾會同你講
第一回 青衣會提你三口鐘
第二回 結尾會問你打左未
第三回 NPC會提你瓜田 等等
但你覺得個指引夠唔夠?如果佢搞到你一定要睇攻略 咁已經係佢設計對你唔夠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞