黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
個個負評完就走都答唔到仲有邊隻
Dragon dogma2炒哂車,ff72雷聲大雨點小
定係比nigga教條
樓豬扮中立唔敢覆
係 鬼佬唔識中國神話 但今次UE5 令佢地扯哂旗
最記得一開波個桃 以為係實物 點知已經係CG
Well fking said
無嘢補充
你知唔知TGA點運作
點解會覺得佢地會推隻81嘅game上GOTY
重製難擺呢d冇明文規定嘅都市傳說又信到十足十
第2-3章先最好玩
缺少呢個色弱輔助模式 照顧唔到有需要人士
賣海外係大作價 大作應該都要有呢類輔助mkde
都係可以改善嘅位

監嶽其實得三四層 好快行完
我自己都卡唔耐好快過到 唔算好辛苦

Lock 問題 其他魂系打大隻boss 嗰陣都應該有類似問題
係要適當時間去lock同unlock 先易打到佢
例如亢金龍佢會有啲時間近地面 嗰陣lock 打到佢

地圖提點係可以整多啲明顯啲

隱藏關指引你當係佢提你有隱藏野 搵咗未
除咗第四章五章唔睇攻略難觸發啲之外
唔睇攻略足夠搵到6/7成隱藏野
我認為已經唔差
Ff系列我真係唔識欣賞
啲打鬥同日式mk頭
完全唔係我口味

淨係無女權尼加都已經值得玩
條友9up為反而搵位老屈
隻game出時條友係咁diss
主流一定係多人話唔好同魂系比
佢最後有講悟空同白骨精有段情,算致敬左
係 屌講漏咗 女又正
萍萍 鐵扇
隻game老實講真係唔錯,講下啲缺點:

最唔理想嘅係唔native support ultrawide 5120x1440。我用ultrawide screen 玩係玩到,不過一跨地圖傳送就會閃退(例如第二章傳去第一章或者進入隱藏地圖),要換返隻16:9嘅mon先過到。

有啲地方會跌死有啲跌唔到比空氣牆擋住,設計唔統一。

動作比較單一。

其他方面基本上都幾好,係非常用心設計嘅好game
爆左,算好玩。 我自己就鍾意龍族教義多啲
唔好問啦 冇人講得出
反而想知今年有咩game係高分
今年真係少大作 佢又唔會計埋DLC
如果計DLC既話 ER DLC會有機會拎
我記得有色盲模式,我有開
IGN
連登大神:我是但搵個學生整,都整得比悟空好啦
比nigga教條算啦 俾上面班woke撚high下都好
又未去到GOTY, 不過劇情,畫面都已經做得好好,可以比個8.9 分佢
我老屈係咁Diss?

我一直讚緊劇情畫面正 係遊戲性差

又玩非黑即白呀?

好快說會話我無玩過唔比comment嫁喇
白痴仔
上Twitch睇啦 當初好多大陸人講係魂系嫁

而家咪就係魂系fans屌緊呢隻唔係魂系囉
咁你認為今年嘅GOTY係邊隻,請賜教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞