黑悟空絕對係今年中文玩家嘅GOTY

589 回覆
334 Like 479 Dislike
今年
都係玩ff7, 伊蘇10同之後界軌

唔打算玩黑悟空
其實呢類arpg game 平時都好少玩
淨係玩過黑暗靈魂1-3
好多連登所講大作 都係玩左一陣就棄
清係咪唔識字
九唔搭八
幾年前出trailer個個一見到中國製就覺得係scam與實物不符
亦都睇死佢有一半質素都偷笑
點知出到黎三百幾蚊左右既價錢而家所謂3A大作價錢既一半
打鬥畫面美術絕對對得住個價有突甚至好過好多大廠

加分位肯定係個故事改篇得黎無乜反駁位
每個chapter都引經據典同獨立故事
內容夠豐富文化底蘊夠深唔使用太多跑腿式支線去補完個故事同主線
對識中文同唔識中文既白人絕對影響左對隻game既投入度無可奈何

最多人詬病係空氣牆同無足夠指示搵路搵死人唔會話扣太多分
呢種硬件以外既野係要用經驗累積返黎令隻game由90>100分
第一次出單機game絕對可以原諒同接受
玩過Baldur's Gate 3又唔覺得miss支線係咩大缺點 呢個都係遊戲體驗之一

至於對隻game有basis個班人根本WFC同Sweetbaby一樣
只不過係另一種政治正確 唔玩隻game的確唔會有咩損失
但起碼呢隻game係近幾年唔使試玩俾錢出黎唔會後悔既game
cctoy:
想知鬼佬goty係邊隻
有啲我覺得係中國網友特登去啲鬼佬utuber 度留英文comment
唔係唔俾你玩,但吹到咁撚大
steam 90%都攞出嚟講 認真玩多啲game先講啦
有冇玩過其他GOTY level嘅game架
呢隻game差幾班
唔夠資格拎呢個獎
除咗地圖設計之外其他都算幾好
後尾兩關有啲趕工feel但都算可以接受
至少今年應該要有入圍goty
打擊感咁都叫夠?
樓主第一次玩動作game定收咗錢
唔通拎IGN出嚟講?

電子遊戲係商業產品,賣得唔好評價幾高都冇用

而悟空做到銷量口碑都雙贏,你個小學雞都係讀多幾年書先講啦
2024有FF7 rebirth
問得呢d問題既人都係唔好跟風打機啦
唔講我自己主觀啦
睇返香港專業game評
平民遊戲工作室都話打擊感做得好
希治閣 都好似有講
仁王爆到機玩唔玩得掂依隻?
淨係玩過一陣仁王 細怪都卡
悟空應該易過仁王好多
連登仔吹到上天
就知一定係垃圾
ps5啦
冇必要等ps5 pro
九日真心推
直頭係空洞騎士嘅替代品 想佢拎獨遊獎
良作,未到神作。
地圖設計太差,好易迷路。探索時風景冇乜變化,玩到個人好迷

仲有好多boss嘅招你都係睇住佢出,冇得反擊,淨係可以避,俾人感覺純拖時間。

但動畫制作係頂級
主要係今年無乜好驚
黑馬騮八成GOTY
隻GAME係日本仔做嘅話連登仔實有讚冇彈
然後笑番大陸仔轉頭
黃紅大和解
港豬都係娛樂至上
小黃人口裡反中, 但一車車番深圳食買玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞